Vrouwen met okselhaar: yay or nay?

Lichaam door Kimberly
Of het nu om die drie haren op je grote teen gaat, of een bos down under: lichaamshaar is en blijft een issue onder vrouwen. We rennen massaal naar de Etos om scheermesjes in te slaan, want lichaamshaar bij vrouwen is vies… toch? 
 
Niet volgens Ben Hopper. In 2007 startte de Engelse fotograaf een fotoserie genaamd ‘Natural Beauty’. Zijn doel? De denkwijze van de maatschappij te veranderen en een statement te maken dat vrouwelijk okselhaar natuurlijk is en niet vies, zo meldt Huffington Post. Een grote bups modellen, actrices, ontwerpsters en vrienden trommelde hij bij elkaar, om hen vervolgens met een lekkere haardos onder de armen te laten poseren. En nu, zo’n 7 jaar later, presenteert hij – met trots – zijn spraakmakende reeks.

 
“Ik wilde een duidelijk contrast tussen vrouwelijke schoonheid en de rauwe look van vrouwelijk okselhaar vastleggen”, betoogt hij. Met de serie wil Ben niet zeggen dat vrouwen hun okselhaar moeten laten groeien, maar dat het een mogelijkheid is. “Okselhaar is natuurlijk en het is geen verplichting om het te scheren”, aldus de fotograaf. 

Hoe denk jij over vrouwelijk lichaamshaar? De natuur haar gang laten gaan of scheren?