Gratis cosmetische chirurgie: zou jij het doen?

Lichaam door Kimberly
Vraagje! Zou jij cosmetische chirurgie overwegen als dit gratis zou zijn? Pro Deo een cup meer, die drie kraaienpootjes foetsie of de billen van Beyoncé? Deze vraag werd aan een bups jongeren voorgelegd, en dit zijn de resultaten…

Wij kaaskoppen houden van het woord gratis, en dat blijkt ook maar weer uit dit onderzoek. Want, zou jij een gratis ingreep overwegen? 20% van de meisjes zou dit wel doen, mits ze geen flinke som geld (lees: niks) hoeven neer te leggen. 1 op de 4 zou zelfs bereid zijn om meerdere jaren van haar leven te geven in ruil voor ‘het perfecte lichaam’ (say what?!), zo blijkt uit het Belgische reportageprogramma Koppen.   


Identiteit

De Belgische radio- en televisieorganisatie hield een enquête onder 457 jongeren. Daaruit blijkt dat tieners veel waarde hechten aan hun uiterlijk. 77% van de ondervraagde meiden vindt dat kleding, haar kapsel en haar make-up bepalend zijn voor haar identiteit en bijna 8% van de jongens vindt gewicht en zijn borstkas bepalend.

Jongens vs meisjes 

Dat jongens meer tevreden zijn over hun uiterlijk dan meisjes, moge duidelijk zijn. Slechts 6,8% van de jongens zou dan ook cosmetische chirurgie overwegen als het gratis zou zijn. Dit terwijl dit percentage bij de meiden zo’n 20% is. Toch is de jeugd zich ervan bewust dat ze via de media geen realistisch beeld krijgen van de werkelijkheid (lees: Photoshop to the max) en wil een grote meerderheid realistische modellen zien in plaats van al die fake plaatjes.

De grote hamvraag: zou jij gratis cosmetische chirurgie overwegen?

Bron: HLN