5 tips bij het krullen, straighten en föhnen van je haar

Haar door Redactie Ze.nl

Tegenwoordig is het geen probleem als je steil haar wilt, terwijl je krullen hebt. Of als je volume wilt zonder hairextentions. De föhn en krul- en steiltang zijn our best friend! Maar hoe zorg je dat je haar niet beschadigt?
 
Niet op z’n heetst
Belangrijk is dat je je föhn of straightener niet op de heetste stand zet. Als je een kwalitatief goed product koopt heeft het meerdere standen. Zorg dat je je föhn op de koudste stand hebt staan, en föhn alleen heet als je écht weinig tijd hebt. Zorg ook dat je de föhn niet te dicht op je haar houdt! Als je hoofdhuid pijn gaat doen van de hitte is dat geen goed teken...
 
Zorg dat je haar (handdoek)droog is
Als je je haar gaat krullen of föhnen als je net uit de douche komt, zul je langer de tijd nodig hebben om je haar droog te krijgen. En hoe langer je je föhn, krultang of straightener nodig hebt, hoe schadelijker dit voor je haar is. Zorg daarom dat je haar (handdoek)droog is. Daarbij is het zo dat nat haar ook nog eens kwetsbaarder is. Reden genoeg dus om even te wachten met die föhn. Neem bijvoorbeeld eerst de tijd voor je ontbijt en make-up als je de douche uitstapt.
 

Gebruik een kwalitatief goede föhn/steiltang/krultang
Ook niet geheel onbelangrijk: koop geen goedkope steil-, krultangen en föhns. Het gaat om je uiterlijk en daar moet je zorgvuldig mee omgaan. Ga dus voor kwalitatieve spullen die zorgen dat je haar zo min mogelijk beschadigt. Ken je het merk Rowenta for Elite? Dit merk is verkrijgbaar in 90 landen, waaronder Nederland. Probeer bijvoorbeeld de Infini Pro 2200 Elite föhn (CV8652). De Infini Pro is een krachtige haardroger met een extra lange levensduur dankzij de professionele AC-motor. Je krijgt een perfecte droging en styling van het haar dankzij de smalle blaasmond en volumediffuser. De keramische technologie zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en bescherming van het haar. De ionische functie zorgt ervoor dat je haar niet statisch wordt en het haar zachter aanvoelt en peachachtig gaat glanzen.
 
Ben je juist op zoek naar een steil- of krultang? Dan is de Easy Stylist (SF6042) 2-in1 styler misschien wat voor jou. Dankzij de afgeronde platen creëer je krullen of steil haar met deze straightener. De platen zijn voorzien van keratine en de mineraalsteen tourmalijn. Keratine is een essentieel element dat zorgt voor de sterkte en elasticiteit van het haar. Tourmalijn is een mineraalsteen dat natuurlijke ionen produceert en zorgt voor glans en een anti-statisch effect. Ook beschikt de tang over een kleurendisplay waar je op af kunt lezen of je nog stijlt op een 'verantwoorde' temperatuur.
 

Gebruik een beschermende mousse of spray
Heel belangrijk voordat je in de weer gaat met je elektrische stylingapparaten: gebruik een beschermende mousse of spray. Vooral mousse zorgt ook nog eens voor extra volume, dus als jij föhnt om meer volume in je haar te krijgen, sla je twee vliegen in één klap. Tegenwoordig zijn er ook genoeg beschermende sprays te verkrijgen bij de drogist. Is je haar toch beschadigd? Geef het dan regelmatig een oppepper door middel van een hydraterend maskertje of ga wat voor vaker naar de kapper. 
 
De vijfsecondenregel
Belangrijk wanneer je je haar stylet of krult is dat je je pluk niet te lang blootstelt aan de hete tang. Ook als je haar in goede conditie is en je een goed product gebruikt! Tel daarom tot vijf als je een pluk haar behandelt. Want verschroeid haar, daar wordt namelijk niemand vrolijk van…

Heb jij nog tips voor het föhnen, straighten en/of krullen van je haar?