Het Whole30: Is dit het strengste dieet ooit?

Sport & gezondheid door Kimberly
Ben jij al fit for summer? Sommige fanatiekelingen wagen zich aan een nieuw superstrikt dieet: het Whole30. Hét dieet waar veel critici hun vraagtekens bij zetten. Is dit het strengste dieet ooit? 
 
Teren op een blaadje en wat fruit is voor de Ze’s niet weggelegd. Toch zijn er veel fanatiekelingen die dit wél kunnen. Het holbewonerdieet is – met zijn 1,8 miljoen hits op Instagram – al een tijdje een trend in dieet-town. Maar, er is nu een dieet wat nog een – extreem – stapje verder gaat: het Whole30. 

 
Geen eitje 
Dit voedingsvoorschrift verbiedt onder andere alle soorten suiker, graanproducten, zuivel, alcohol, linzen, bonen en alle vormen van soja, aldus DailyMail. Uh… niet te doen, toch? Blijkbaar wel! Op Instagram zijn er al meer dan 225.000 posts met de hashtag Whole30 opgedoken en de website van Whole30 beweert dat het miljoenen bezoekers krijgt uit meer dan 100 landen. Ook al duurt het plan maar 30 dagen, dit dieet is allesbehalve een eitje. Er zijn namelijk maar weinig producten die je wél mag. Onder meer groenten, zeevruchten, azijn (seriously azijn?! Lucky you!), kokosmelk en fruit is toegestaan. Ook een beperkte hoeveelheid gedroogd fruit, noten en zaden zijn geoorloofd.
 

Gouden tip
Melissa en Dallas Hartwig , de uitvinders van dit dieet, geven nog een gouden tip mee: eet gerechten die weinig ingrediënten bevatten en ingrediënten die je makkelijk kunt uitspreken. Dus bijvoorbeeld géén mononatriumglutamaat. Sommige critici beweren dat dit dieet veel te strikt en onhaalbaar is, maar volgens de Hartwigs is het enkel een kwestie van wilskracht. 
 
Zou jij aan dit dieet beginnen of gaat dit je iets te ver?