Lifestyle / Eten
Eten

Recept: Chocolade-hazelnoottaart

Hadden we al gezegd dat we van chocolade houden? Bij dezen nog een keertje dan. Dit keer hebben we - how surprising - weer een überlekker recept voor jullie in petto. En drie keer raden met welke lekkernij... 

Juist! Chocolade. Én een snufje hazelnoot. Volgens ons zusje Foodness.nl is-ie hemels. Het romige van de kokosmelk, het zoete van de dadels, de crunch van de noten en notenpasta... Oh my god. Check het recept hier! 

Wat heb je nodig? 
(voor 1 taart)
 • 250 gr. dadels
 • 60 gr. walnoten
 • 6 el. hazelnootpasta (liefst suikervrij)
 • 60 gr. kokosolie 
 • 95 gr. cacaopoeder 
 • 200 ml. kokosmelk
 • 1 stuk vanillebonen 
 
Hoe maak je het? 
 1. Ontpit alle dadels en snijd ze in kleine stukjes. Laat de dadels ongeveer 10 minuten weken in 75 ml water. Hak intussen de walnoten alvast grof. 
 2. Pureer de dadels voor zowel de korst als de vulling samen met het water met een staafmixer. Houd ongeveer 150 gram van de dadelpuree apart, die heb je straks nodig voor de vulling. Voeg aan de dadelpuree voor de korst de hazelnootpasta, 10 gram van de kokosolie, de walnoten en 20 gram van de cacao toe en meng nogmaals met de staafmixer. Je moet nu een stevig en licht-plakkerig deeg hebben. 
 3. Vet een taartvorm in met kokosolie en duw het deeg tegen de bodem en de randen. Dit vormt de bodem van je taart. Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten.
 4. Maak intussen de vulling.
 5. Snijd het vanillestokje open en schraap de merg eruit. Voeg de vanille toe aan de dadelpuree.
 6. Voeg vervolgens de overige 50 gram kokosolie, alle kokosmelk en 75 gram cacaopoeder toe en meng nogmaals met de staafmixer. De vulling lijkt nu nog erg vloeibaar, maar in de koelkast wordt dit stijf.
 7. Giet de vulling in de taartvorm, over de bodem die je al gemaakt hebt. Laat de taart in zijn geheel nog minimaal 30 minuten in de koelkast staan om op te stijven. Is je taart na 30 minuten nog niet goed stijf? Zet hem dan 20 minuten in de vriezer, en laat hem minimaal 10 minuten ontdooien voor het serveren.
 8. Garneer met vers fruit, wat fijngehakte walnoten of hazelnoten. 
Dit recept is afkomstig van ons zusje Foodness.nl. Voor meer lekkere én gezonde recepten en info over gezond eten, kijk op de website van Foodness.nl.