Lifestyle / Celebs
Celebs

Celebs en hun gemeenste ex-anekdotes

Het concept ‘ex’ is lastige materie waar maar weinig mensen echt tactvol mee omgaan. Schrale troost: ook Russell Brand, Brad Pitt en Olivia Wilde hebben er geen kaas van gegeten.
 
Exen zijn altijd een dankbaar onderwerp om met een fles wijn op tafel uitvoerig te bespreken.  Zet een groep vriendinnen bij elkaar en tien tegen één dat het gesprek in no time over de looks van zijn nieuwe scharrel, zijn beroerde bedprestaties of de benauwde band met zijn moeder gaat. Is natuurlijk niet heel chic, maar tegen een uurtje hikken van de lach om de valse sneren van je vriendin kan geen therapeut op.
 
Ingewikkelder wordt het wanneer je beroemd bent en je die valse uitspraken niet hebt gedeeld met je BFF, maar met een hongerige journalist die jouw monoloog gretig optekent. PR-les nummer één: praat nooit of te nimmer over je ex. Ook niet als jullie nog steeds een prima band koesteren. Showbizzjourno’s van het type rioolrat krijgen namelijk betaald om uitspraken compleet uit hun verband te rukken dus wat je ook zegt, er zal nooit een heel charmante quote uitrollen. Deze celebs zullen hun loslippige rants nog lang bezuren.
 

Russell Brand
Russell staat bekend om z’n veelwijverij. Hij had dus kunnen weten dat Katy Perry eeuwige trouw beloven wel heel ambitieus was. “Als monnik mag je met niemand seks hebben. Als je getrouwd bent,  heb je seks met één persoon. Dat is één meer dan een monnik. Het is dus niet zo’n groot verschil. Ik dacht tijdens de seks: denk aan iemand, denk aan iemand anders.” Vreemdgaan en een gemene trap na geven: strafpunten voor Russell. 
 
Jennifer Lopez
Jen en Ben Affleck gingen ooit door het leven onder de noemer Bennifer. Zo’n kleffe koosnaam is natuurlijk een voorbode van een hoop narigheid. “Ik voelde me verstikt, ellendig en vies”, zei de acteur achteraf. J.Lo zelf zei fijntjes over haar exen Ben en P. Diddy dat als ze één van hen kon redden van de verdrinkingsdood, ze de ‘motherfuckers’ allebei zou laten zinken.
 
Olivia Wilde
Deze dame liet geen misverstand bestaan over de oorzaak van de breuk tussen haar en de Italiaanse prins Tao Ruspoli. “Het voelde alsof mijn vagina was overleden”, zei de actrice. En dat was dus niet omdat de prins zo’n beest in bed is. “Mannen zijn niet de enige die met hun genitaliën denken”, verdedigde ze haar woorden later.
 

Brad Pitt
De scheiding tussen Brad Pitt en Jennifer Aniston gaat de boeken in als een van de pijnlijkste ooit in Hollywood. Femme fatale Angelina Jolie kaapte Brad vakkundig bij de saaie Jennifer vandaan tijdens de opnames van Mr. and Mrs. Smith. Jen stond vervolgens jaren te boek als de sneue single en tot overmaat van ramp bevestigde Brad ook nog eens haar algehele sufheid. “Ik leefde niet een heel boeiend leven. We deden alsof ons huwelijk iets voorstelde wat het niet was.”
 
Justin Timberlake
Britney Spears bedroog Justin Timberlake met haar choreograaf. Justins gekrenkte ego zon op wraak en dat deed ‘ie in de vorm van een weinig subtiele videoclip. In ‘Cry me a river’ liet hij een Brit look-a-like opdraven die hij op zijn beurt weer bedroog terwijl hij zong dat het nu haar beurt was om een potje te grienen. Justin oogde daardoor een beetje een zielig menneke, maar compenseerde dat wel weer met de Grammy die hij aan het nummer overhield.
 
Bradley Cooper
De laatste ex-anekdote schrijf ik op met pijn in m’n hart want het is geen geheim dat ik een klein zwak heb voor Bradley Cooper. Over hem gaat echter een hardnekkig gerucht dat hij arrogant en zelfs gewelddadig is. Zijn ex-vrouw Jennifer Esposito heeft letterlijk een boekje open gedaan over zijn ‘gemene, koude kant’ en noemt hem een meesteroplichter. Hoewel ze zijn naam niet expliciet noemt, is het overduidelijk dat ze het hier over haar ex-man heeft. Beetje goedkoop om zeven jaar na dato nog proberen een boekje te verkopen over de rug van je beroemde ex, maar vooruit, ik ben een tikkeltje bevooroordeeld. Brad, als je wil uithuilen met een stevige neut: je weet me te vinden.
 

De les van vandaag: niks lucht lekkerder op dan een venijnige roddelsessie, maar bewaar je sneren voor je posse en waag het niet je ooit tot Facebook te richten om eens even briesend het een en ander van je af te schrijven. Da’s sowieso nooit een goed idee, ook als het niet over je ex gaat. En dan wil ik nu graag het weekend inluiden met jullie meest gênante ex-anekdotes. Beloof ik dat ik het aan niemand doorvertel.

Lees hier de vorige showbizzcolumns van Susan!


 
Susan is een 24-jarige journalist wiens leven een aaneenschakeling is van guilty pleasures.

Ze koopt te veel schoenen, luistert naar Modern Talking en reggaeton, is dol op Leslie Nielssen-films, Dolly Parton, de Zara en de showbizzpagina van The Daily Mail.

Verder schrijft ze voor TVGids.nl, lust ze geen ananas en is ze volgens haar collega’s het geheime zusje van de Kardashians.