Bye bye zonnebrandcrème, hello zonnebranddrankje!

Lichaam door Kimberly

De zon schijnt, het strand is goed gevuld en nadat jij jouw handdoek op het zand hebt gedrapeerd betekent het nog maar één ding: smeren maar! Maar zo’n zonnebrandcrèmepje kan soms vies tegenvallen. Heel vies tegenvallen.

Voor je het weet kamp je met witte strepen, plakperikelen en is de substantie on-uit-smeer-baar. Om dan nog maar te zwijgen over de onweersvliegjes die je lekker mee smeert, en als je niet uitkijkt heb je alsnog een pijnlijke sunburn. Tja, we houden van het zonnetje, maar smeren? No thanks. Voor wie een hekel heeft aan dit witte goedje is er goed nieuws: de eerste drinkbare zonnebrandcrème is op de markt. Dus, bye bye zonnebrandcrème, hello zonnebranddrankje! 


 
Hoe?
Ongeveer een uur voordat je besluit jouw bleke huidje aan de zon bloot te stellen, los je twee milliliter van het goedje op in water, wat je vervolgens langzaam opdrinkt. Het product, genaamd Harmonized H2O UV Neutralizer, zou jou dan maar liefst drie uur lang – met een vergelijkbare factor 30 – beschermen tegen de brandende zon, zo meldt DailyMail. Hoe het werkt? Nadat je het drankje hebt genomen, bewegen de beschermende moleculen onder je huid en filteren ze 97% van alle schadelijke stralen. Drink je het drankje meerdere keren op een dag? Dan kun je een hele dag onbezorgd zonnen, aldus de ontwikkelaars van Osmosis Skincare. Mits je natuurlijk de aanwijzingen volgt. Maar, let op! Hermoine Lawson, woordvoerster van de Britse Skin Foundation, zegt: “Als het aankomt op ernstige gevallen als het voorkomen van huidkanker, kan het product echter geen zekerheid bieden.” 


Online verkrijgbaar 
Alhoewel het product nog niet dermatologisch getest is, is het al wel online verkrijgbaar. Daar kun je kiezen uit twee varianten: ‘tanning’ en ‘not tanning’. Het wondermiddeltje kost € 21 voor 100 milliliter en al velen hebben het product in huis gehaald. Wat hun reacties waren? Positief! “Normaal gesproken verbrandt mijn huid, zonder zonnebrandcrème, in nog geen kwartiertje. Ik probeerde, zenuwachtig als ik was, het product en het was echt een succes! Ik heb twee uur lang in de zon gezeten zonder ook maar een beetje te verbranden.” En het bedrijf heeft nog meer positiviteit in petto. Het bedrijf beweert met andere producten ook een oplossing te hebben voor huidaandoeningen als acne en eczeem. 

Zou jij dit zonnebranddrankje uitproberen?