Mama / Zwanger
Zwanger

Sarah: 'Ik onderging vijf keer een abortus'

Reageer33 0
Sarah heeft in haar leven vijf keer een abortus ondergaan. Toen ze eindelijk wél echt klaar was voor kinderen, lukte het haar niet meer om zwanger te worden. "Ik heb nu spijt van iedere abortus die ik heb laten uitvoeren."
 
“Rond mijn veertiende werd ik al seksueel actief. Best vroeg vergeleken met mijn leeftijdsgenoten in die tijd”, vertelt Sarah (34). “Op school was ik populair en ja, dan heb je de jongens letterlijk voor het oprapen. Ik had op jonge leeftijd al verschillende vriendjes gehad, waarmee ik dan ook seks had. Niet omdat ik echt seks wilde, maar meer omdat het erbij hoorde en ‘stoer’ was. Op mijn zestiende raakte ik voor het eerst zwanger. Op dat moment was ik nog niet aan de pil - en mijn ouders wisten niets van mijn ‘ruige leventje’ - dus gebruikte ik alleen maar condooms. Of soms niet eens. Dan gingen de jongens voor het zingen de kerk uit. Ik dacht dat dat wel veilig zou zijn. Maar al snel wist ik wel beter… Mijn menstruatie bleef uit.”
 
 
Abortus op 16-jarige leeftijd
Geheel op eigen houtje ging Sarah op zoek naar een kliniek die haar kon helpen het kindje weg te halen. “Ik kon het kindje echt niet laten komen, ik was veel te jong en daarnaast, mijn ouders zouden het nooit begrijpen of accepteren. Die wisten natuurlijk niet dat ik al seksueel actief was, laat staan dat ik zwanger zou zijn van een jongen die ze nog nooit hadden gezien. De abortus zelf was gelukkig een snelle ingreep waar ik weinig van heb gemerkt. Ik had gekozen voor een roesje, maar toen ik wakker werd was huilen het enige wat ik kon doen. Ik was er kapot van. Wekenlang had ik nog pijn en verdriet, maar diep in mijn hart wist ik wel dat ik de beste beslissing op dat moment had genomen. Niemand wist er iets van, dus ik moest het allemaal in mijn eentje zien te verwerken.”
 
Nog twee abortussen
“Al snel pakte ik mijn oude leventje weer op. Na mijn eindexamen ging ik studeren in de grote stad en ging daar ook op mezelf wonen. Na lang zoeken vond ik een kamer middenin de stad, vlakbij alle drukke discotheken en winkelstraten. Ik werd op dat moment een echt feestbeest. Drie à vier dagen per week ging ik de leukste feestjes af, soms hield ik een ‘rustig weekendje’ maar dan ging ik alsnog twee keer uit. Ook daar ontmoette ik veel jongens waar ik vervolgens weer seks mee had. Inmiddels gebruikte ik wel de pil, maar die vergat ik weleens. Nou ja, weleens... Ik was er achteraf erg slordig mee. Ook gebruikte ik regelmatig geen condooms. Ik was daar vaak te dronken of opgewonden voor om aan te denken. In deze tijd werd ik nog eens twee keer zwanger. Als ik nu terugdenk aan vroeger was ik zo ontzettend dom bezig!”
 
 
Sarah ging met de abortussen steeds makkelijker om. “De eerste keer was ik echt een tijd depressief en naar ervan, maar de volgende twee keer dacht ik er veel minder bij na. Ik was nog niet klaar voor een kind, punt. Ik was baas over mijn eigen lichaam, dus zorgde ik dat wanneer het weer raak was ik weer een abortus kon ondergaan.”
 
Overtijdsbehandeling
Halverwege haar studie kwam Sarah in een verkeerd wereldje terecht. Ze kreeg een foute vriend. “Ik noem hem maar even Leroy. Leroy dealde in drugs. We hadden een relatie, maar echt stabiel was die niet. Hij als vader van een kind van mij? Nee, dat wilde ik niet. Toen ik weer zwanger raakte, weer door de pil heen, was het dan ook een makkelijke beslissing. Deze keer kon ik nog kiezen voor een overtijdsbehandeling. Maar weer was er een kindje weg.”
 
Een aantal jaar later had Sarah eindelijk een stabiele relatie met een rustige man. “In ieder geval. Dat dacht ik. Ik wilde heel graag een kind met deze man. Toen ik zwanger van hem was, was ik dan ook enorm blij. Ik vertelde het nog niet gelijk aan hem, omdat hij in het buitenland zat voor zijn werk. Ook vond ik het stiekem wel heerlijk om zelf een geheimpje te hebben. Zo liep ik de dagen nadat ik een zwangerschapstest had gedaan door een aantal kinderkledingwinkels, op zoek naar kleertjes die ik later in mijn zwangerschap zou kunnen kopen. Ik was op dat moment echt volop aan het genieten. Maar genieten werd het snel daarna niet echt meer. Ik onderschepte een aantal uren nadat mijn vriend thuis kwam, en een aantal minuten voordat ik het hem wilde vertellen, een sms’je van een ‘collega’. Er stond letterlijk in: ‘Ik vond het afgelopen dagen geweldig met je. Ik heb nu alweer zin in je.' Ik ging woest naar mijn vriend toe en toen kwam de aap uit de mouw: hij had al een halfjaar een ander en was niet voor ‘zaken’ in het buitenland, maar was gewoon op vakantie met haar.”
 
 
Geen single mum
Sarah was woest. Ze wist 100% zeker dat ze niet met hem doorwilde, maar een kind alleen opvoeden zag ze ook niet zitten. “Ik wilde met hem een kindje, niet alleen. Een kind opvoeden zou al zwaar genoeg worden, laat staan in je eentje. Ook toen heb ik de beslissing gemaakt om het kindje weg te laten halen. Maar ik beloofde mezelf dat dit de laatste keer ooit zou zijn, want ik kon er niet meer tegen.”
 
Ongewenst kinderloos
Al snel nadat Sarah en haar ex uit elkaar gingen kreeg ze een nieuwe vriend, wie ze inmiddels al drie jaar haar man mag noemen. “We zijn nu vijf jaar samen en echt gelukkig. Alleen hoe snel ik hiervoor zwanger raakte, nu wil het niet meer lukken. Het is echt om gek van te worden. Ik heb al verschillende onderzoeken gehad en mijn man ook. Er is niets met ons aan de hand, zeggen de artsen. Maar waarom is het zwanger worden dan in ruim twee jaar nog steeds niet gelukt? Om me heen zie ik iedereen met een dikke buik, maar ons lukt het maar niet. Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan. Als ik al die abortussen niet had laten doen had ik nu in ieder geval een kind gehad. Nu heb ik helemaal niets! Ik kan wel zeggen dat ik nu spijt heb van iedere abortus die ik in mijn verleden heb laten uitvoeren. Ik kan alleen hopen dat God mij nog een kans geeft en dat ik mezelf ooit toch nog een keer moeder mag noemen.”

Lees ook onze andere real life-verhalen.

Wil je ook je verhaal aan (de leZeressen van) Ze.nl vertellen? Stuur dan een mailtje naar vera@ze.nl o.v.v. real life verhaal.
Reageer33 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 33 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • VanBenjamin559

  Het was zo pijnlijk toen mijn vriend het uitmaakte ... Hij begon vals te spelen nadat ik ons ​​tweede kind had gekregen. Ik hou van hem, geloofde en vertrouwde hem, hij was mijn alles en ik kon geen dag blijven zonder van hem te horen. Op 7 november ging ik naar zijn huis zonder hem te informeren en toen zag ik hem met een meisje dat seks had zonder de deur te sluiten ... Ik huilde en verliet het huis die nacht, ik kon niet slapen, ik huilde de hele nacht en hij heeft me niet gebeld ... Het werd het ergst toen hij 's morgens belde en zei dat hij van me houdt, maar niet met me kan doorgaan. Het was alsof mijn wereld tot een einde kwam, dus ik deed een onderzoek op internet en zag mensen getuigen van het goede werk van Lord Bubuza-krachten, dus nam ik contact met hem op en vertelde hem mijn problemen. Hij reageerde en vertelde me wat ik moest doen. Ik voorzag in alles wat hij nodig had en hij verzekerde me dat mijn vriend terug naar me zou smeken. Ongeveer 15 uur nadat alles was gedaan, viel mijn vriend thuis op zijn knieën huilend en smeekte me om hem te vergeven. Ik dacht dat ik droomde toen ik me de belofte van Lord Bubuza herinnerde. We zijn gelukkig getrouwd nu we gelukkig leven. Er is een God op aarde en dat is Heer Bubuza. Neem contact met hem op Whats App-nummer: +1 505 569 0396 of e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

 • VanBenjamin559

  Het was zo pijnlijk toen mijn vriend het uitmaakte. Mijn vriend begon me te bedriegen met een meisje in de buurt en wanneer hij ooit wordt gesneden, ontkent hij het en zegt hij dat het alleen maar vrienden zijn. Ik hou van hem, geloofde en vertrouwde hem, hij was mijn alles en ik kon geen dag blijven zonder van hem te horen.. Op 7 november ging ik naar zijn huis zonder hem op de hoogte te brengen en toen zag ik hem met een meisje dat ik altijd vermoedde, waar seks zonder de deur te sluiten. Ik huilde en verliet zijn huis die nacht, ik kon niet slapen, ik huilde de hele nacht en hij belde me niet. Het werd erger toen hij 's morgens belde en zei dat hij van me houdt, maar de relatie niet kan voortzetten .. Het was alsof mijn wereld ten einde was, dus ik deed onderzoek op internet en zag mensen getuigen van het goede werk van Lord Bubuza bevoegdheden, dus ik contacteerde hem en vertelde hem mijn problemen. Hij reageerde en vertelde me wat ik moest doen en ik zorgde voor alles wat hij nodig had en hij verzekerde me dat Tim naar me terug zou komen smeken. 15 uur nadat alles was gedaan, kwam mijn vriend Tim naar mijn huis, huilde en smeekte me om hem te vergeven. Ik dacht dat ik droomde toen ik me de Heer Bubuza-belofte herinnerde. Ik ben nu gelukkig getrouwd met Tim en we leven gelukkig. Er is een God op aarde en dat is Heer Bubuza. Neem contact met hem op Whats App-nummer:: +1 505 569 0396 of e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

 • Anoniem

  Het was zo pijnlijk toen mijn vriend het uitmaakte. Mijn vriend begon me te bedriegen met een meisje in de buurt en wanneer hij ooit wordt gesneden, ontkent hij het en zegt hij dat het alleen maar vrienden zijn. Ik hou van hem, geloofde en vertrouwde hem, hij was mijn alles en ik kon geen dag blijven zonder van hem te horen.. Op 7 november ging ik naar zijn huis zonder hem op de hoogte te brengen en toen zag ik hem met een meisje dat ik altijd vermoedde, waar seks zonder de deur te sluiten. Ik huilde en verliet zijn huis die nacht, ik kon niet slapen, ik huilde de hele nacht en hij belde me niet. Het werd erger toen hij 's morgens belde en zei dat hij van me houdt, maar de relatie niet kan voortzetten .. Het was alsof mijn wereld ten einde was, dus ik deed onderzoek op internet en zag mensen getuigen van het goede werk van Lord Bubuza bevoegdheden, dus ik contacteerde hem en vertelde hem mijn problemen. Hij reageerde en vertelde me wat ik moest doen en ik zorgde voor alles wat hij nodig had en hij verzekerde me dat Tim naar me terug zou komen smeken. 15 uur nadat alles was gedaan, kwam mijn vriend Tim naar mijn huis, huilde en smeekte me om hem te vergeven. Ik dacht dat ik droomde toen ik me de Heer Bubuza-belofte herinnerde. Ik ben nu gelukkig getrouwd met Tim en we leven gelukkig. Er is een God op aarde en dat is Heer Bubuza. Neem contact met hem op Whats App-nummer:: +1 505 569 0396 of e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

 • jake009

  Ik wil Lord Bubuza bedanken voor zijn magische spreuk voor het terugbrengen van mijn ex-vriendin ... Robert van Jake en ik zijn nu 3 jaar aan het daten en we hielden zoveel van elkaar, maar er gebeurde iets slechts, ik bedroog Robert van Jake en toen ontdekte ze dat ze het uitmaakte, dit heeft echt mijn leven slecht beïnvloed, mijn sociale leven, mijn werk en alles, ik was kapotgeslagen en mishandeld en ik leerde dat ik alles kwijt was, ik bleef Robert van Jake bellen om te vragen voor haar vergiffenis, maar ze wilde niet reageren, ik stuurde vrienden naar haar maar ze wees ze af, ik kwam later in contact met een vriend die me aan lord Bubuza voorstelde de toverspreukgieter die me vertelde dat Robert van Jake naar me terug zal komen in de volgende 12 tot 16 uur alleen als ik strikt aan zijn instructies houd die ik heb gedaan en het niet tot 16 uur was dat Robert van Jake naar mijn huis kwam en zelfs om mijn vergeving vroeg, was ik verbluft en wist niet wat ik moest doen zeg maar alle glorie aan heer Bubuza voor zijn prachtige werken ... Heb je zaken slechter dan m ine? Neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • Nina8893 29 oktober '2018 om 16:38 bewerkt

 • Gabriella Scott

  Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken omdat ze me geholpen heeft mijn vriend terug te halen... Mijn vriend was een rokkenjager en ik probeerde hem tegen bedrog te beschermen, maar hij bleef me bedriegen, het kwam op een bepaald moment dat hij zijn spullen pakte en het huis verliet, ik huilde en riep hem aan de telefoon en smeekte hem om naar huis terug te keren, maar hij weigerde en vertelde me dat hij verder ging Ik kon het hart niet langer verdragen, dus vertelde ik mijn zus alles en ze vertelde me dat Lord Bubuza me kon helpen hem terug te brengen, dus ik nam onmiddellijk contact op met heer Bubuza en vertelde hem mijn situatie en hij vertelde me dat hij me zal helpen en mijn vriend zal terugkomen en smeekt me om hem te vergeven binnen 12 tot 16 uur.. Ik deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grote verrassing kwam mijn vriend naar me toe en viel op zijn knieën huilend en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren, eerst dacht ik dat het een grap was maar later besefte ik dat hij serieus was dus ik vergaf hem en sindsdien leven we al jaren gelukkig gelukkig samen. Heeft u problemen, neem dan contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 518 558 5109 ...!!!

 • Vincent Rogiest

  Topje van de ijsberg,. Ik kan mijn nog zeer goed herrineren dat toen ik 17 was en eindelijk mijn moeder mocht zien in Eindhoven mijn moeder over abortus sprak alsof het de normaalste zaak is om abortus te laten plegen,. In die tijd zij ze zelfs lachend dat zij meer dan 8 abortussen had laten plegen en dat kinderen geen toekomst hebben in deze wereld,. Ik weet niet met welke mensen zij omging in die tijd maar enfin,.... Ik vond het in ieder geval beyond abnormal hoe mijn moeder in die tijd daarover sprak,.
  Wat ik mij nu afvraag is het volgende, hoeveel keer mag je in Nederland officieel abortus laten plegen en word dit dan niet officieel bijgehouden en geregistreerd ? Ik kan mij toch niet voorstellen dat er een ilegaal en zwart circuit is waar je abortus kan laten plegen ? Excuse me my Dutch but I'm French speaking and I don't have Germanoide blood,.

 • kimbw

  lieverd... sorry maar je hebt al 4 andere kansen gehad.
  Idd de eerste is erg maar daar kunnen de meeste mensen zich in vinden..
  Alleen een normaal mens met normale normen en waarden zou dan beseffen dat dit je nooit meer mag overkomen want neem aan dat dit pijn doet en een rot gevoel geeft? Je hebt daarna nog 4 kansen gehad en nu wil je dus nog een 5e?? (eigenlijk 6e..) Nou weet dat het zo niet werkt, maar van mij mogen ze die 6e kans aan iemand die niet zo labiel is als jij.. en het al heel lang probeert en niet lukt.. DAT vind ik pas erg.. Maar dit? Wat gebeurd er btw als deze persoon je ook verlaat? Kan je het kind dan wel alleen opvoeden?

 • Anoniem

  Wie zonder zonde is werpe de eerste steen...
  Ik was met 17 jaar ook zwanger ,en hij is nu 27 jaar......trots.
  Sterkte en het worde je vergeve..de eerste stap heb je genomen...

 • Sinner

  Tja, het lijkt mij wel dat je na de eerste arbortus toch wel even je verstand gebruikt en op internet gaat speuren wat je eraan kan doen om niet zwanger te raken. En een alternatief zoekt voor de pil -aangezien je het vaak vergeet. Of bij je ouders of school vragen gaat stellen betreft seks.
  Maar ik hoop wel dat je zwanger word, succes!

 • Anoniem

  Meid, ik heb Onwijs met je te doen. Ik vind het echt sneu voor je dat je geen zelf reflectie hebt, maar nog edged vindt ik t voor jou dat er niemand, maar dan ook niemand je heeft kunnen wijzen op t feit dat je een verwend en makkelijk persoon bent.
  Ik lees hier in t moet jouw verhaal, en ja ik weet niet alles, maar ik kan eruit op amen dat Wanneer de dingen niet gaan zoals gepland of moeilijk zijn, jij vlucht.
  Makkelijk zijn abortussen niet, maar ja makkelijker dan single een kind opvoeden, toch?
  Neem je verantwoordelijkheid en grow up (mentaal)
  En als jij geen kids kan krijgen, veroordeel jezelf niet. Er zijn mensen die vraag alles volgende het boekje doen, maar aan wie t niet gegund is. It's nature, not people, not you

 • Anoniem

  Beste Sarah,
  Ik snap best dat je een aantal keren overwogen hebt, voordat je jouw verhaal met ons deelde. Het is een heel gevoelig onderwerp en ik vind je daarom super dapper. Ik vind het jammer dat je dit is overkomen, echt. Dan nog eens te doen hebben met bepaalde reacties van sommige gasten. Tegen zulke mensen wil ik zeggen, oordeel niet over een ander zodat ook jij niet geoordeeld zal worden. Als Sarah haar verhaal niet verteld had, zouden jullie dan de kans krijgen haar zo af te kraken?? Ik dacht het niet....... Ik weet zeker dat Jij nu echt spijt hebt van het verleden en God ziet dat. Richt je op Hem en hij zal je sterken. Het moment wij echt berouw hebben van onze negatieve daden,ziet hij dat Sarah. Wie weet zegent Hij je het komend jaar met een kleintje. Heb geloof en hoop lieve schat.

 • ImCrazy

  Ik heb de reacties hieronder gelezen en ook ik vind dat er wel degelijk een verschil is tussen één en vijf abortussen. Toen ik de titel las, dacht ik dan ook 'hoe dom kan je zijn'? Dat je vijf keer niet beschermd genoeg seks hebt en er een kindje uit voorkomt is al behoorlijk niet handig, maar om vervolgens wel met je vriend nog een kindje te willen.. Wat mij betreft heb je vijf kansen gehad en mag je nu van behoorlijk wat geluk spreken als je alsnog een kind krijgt.
  Bovendien: hoe goed kan je een kind opvoeden als je zelf niet eens van dergelijke fouten leert? Wat is de toekomst van je kind als je niet nadenkt over de consequenties van je daden en je fouten maar op de makkelijkste manier oplost?
  Ik ben echt sprakeloos.

 • -:+:-

  Het is goed dat zij nu tot inkeer is gekomen dat foute keuzes worden gemaakt.
  Mensen groeien op en worden wijzer.
  Spijt, ja maar het is nu gedaan en dat kun je niet meer terugdraaien.
  Daarom: focus je op je toekomst en maak je wens waar.
  @aantal reacties hieronder: het is ontzettend kwetsend wat er gezegd wordt (ik doel op de mensen die schelden), laat maar zien hoe het NIET moet!

 • Anoniem

  Wat heb je toch een walgelijke mensen rondlopen. En dan heb ik het over sommige mensen hieronder die reacties geven. Beetje mensen vrouwenbesnijdenis toewensen.. Ik vind het onbegrijpelijk dat de redactie die dit soort bedreigende reacties toelaat.
  Maar nu we met zijn allen toch het artikel aan het aanvallen zijn heb ik ook nog wel een kritiek puntje, maar dan met name op de redactie. Ik vind het altijd een beetje jammer om een artikel over abortus te lezen wat zo'n negatief beeld geeft van abortus doordat het 1. Meerdere abortussen zijn 2. De vrouw in kwestie zelf aangeeft onvoorzichtig te zijn met seks en voorbehoedsmiddelen waardoor het bijna overkomt alsof het word gebruikt als voorbehoedsmiddel 3. De vrouw in kwestie spijt heeft van de abortus en 4. De vrouw in kwestie misschien nu wel onvruchtbaar is.
  Niks ten nadele van de vrouw van dit artikel, dit is haar verhaal en zijn haar emoties en die mag ze uiteraard 100% hebben en uiten. Maar als redactie zijnde zouden jullie wel kunnen zorgen voor wat meer variatie. Als je kijkt naar de overige berichten over abortus is er niet een positieve ervaring. Zelfs de verdediger van abortus in jullie abortus ja of nee artikel zou zelf geen abortus laten doen. Het lijkt hier op ze een beetje een anti abortus gedoe te zijn tenzij je verkracht bent of tiener was en dan eenmalig dat er iets gebeurd was met je anticonceptie (bijv dat je condoom gescheurd was of de pil niet werkzaam bleek te zijn door je buikgriep). Maar owee als het 'je eigen schuld' was of als je je na je abortus niet totaal klote voelt. Je moet wel eerbiedig rouwen voor het vermoorde babytje wat je vanwege je eigen hypocriete redenen niet wilde hebben... Bedankt ze.nl voor deze boodschap... Ik had toch gedacht dat jullie iets moderner waren dan dit.
  Lieve Sarah, ik hoop dat je snel het geluk van een gewenst kindje mag ervaren samen met de man waar je de rest van je leven samen mee wilt zijn.

 • Anoniem

  Wat ontzettend erg dit, ik wil over niemand oordelen zeker geen kindloos leven wensen!
  Maar wat ik toch echt niet begrijp, 5 keer een abortus?!?!
  Ikzelf heb 1 keer een abortus gehad, toen ik 19 was. Nog steeds is het vreselijk om hieraan terug te denken ook al ben ik nu veel ouder heb ik nu 3 gezonde kinderen. Nog altijd heb ik zoveel verdriet en spijt dat ik daar toen voor gekozen heb. Het is afschuwelijk om zoiets mee te maken, laat me dit vertellen; van een abortus blijf je heel je leven spijt hebben en van een kindje krijg je nooit spijt! Ik kan me dus ook echt niet voorstellen dat je dit 5 keer doet! Ik dacht na die eerste keer, dit nooooooit meer, als je écht verdriet hebt gehad dan kijk je zeker wel uit daarna dat die hel je nooit meer overkomt. Het is goed dat abortus bestaat maar het is vreselijk om mee te maken!

 • millemaus

  Respect voor deze dame....je haalt me de woorden uit de mond en vertelt wat je vindt zónder een oordeel te vellen of iemand de grond in te boren.
  Ik sluit me hierbij aan en hoop dat je alsnog een liefdevolle moeder mag worden!
  Ik zou het leuk vinden om te horen als het alsnog gelukt is!
  Veel succes  Chantal Maandag 8 september 2014 om 09:43
  Dat je 1x voor abortus kiest omdat bijvoorbeeld het condoom scheurt en je echt geen kind kan opvoeden door een te jonge leeftijd snap ik. Daarna nog meerdere malen zo onoplettend en gemakkelijk zijn snap ik niet. Ik ben nog niet eens zo zeer tegen abortus, maar wel tegen mensen die te pas en te onpas maar een abortus laten plegen. Het is geen afval wat je weggooit. Gelukkig schat je een kindje nu wel op waarde. Ik hoop dat je alsnog zwanger zult worden en uiteindelijk samen echt kan genieten van een kindje. Sterkte!

 • Cheyennex

  Ik vind je eerste 3 abortussen een beetje je eigen domme fout. Ik heb niet heel veel respect voor mensen die zo met hun lichaam omgaan (dan heb ik het met name over de vele seksuele contacten). De andere twee kan ik wel begrijpen, dat zou iedereen kunnen overkomen en ik kan me goed voorstellen dat je dacht: na 3 kan er toch nog wel ééntje bij... Daarbij vind ik een overtijdsbehandeling toch iets anders dan een echte abortus.

  Ik ben zeker niet tegen abortus, ben er 'voor' (niet dat iedereen ineens abortus moet plegen, maar mensen moeten zeker de keuze hebben). Maar ik vind dat als je het kan voorkomen, dat je het dan moet doen.

  Ik snap echt niet de reacties van sommige mensen onder mij. Dat je met jezelf kan leven om anderen een kutleven toe te wensen... Wat ben je dan voor persoon! Ik hoop dat je je fouten inziet, ben ergens blij dat het nu niet meteen lukt, omdat je nu inziet dat je fout bent geweest, maar dat zie je nu in, dus ik hoop echt oprecht dat je snel een heel gezond kindje krijgt. Ik wens je heel veel succes, en ik hoop dat je je niets aantrekt van wat sommige mensen zeggen. Zolang je spijt hebt van wat je hebt gedaan ben je goed bezig. Ik denk dat je niet beter wist en de omstandigheden hebben gemaakt dat je zo met je lichaam bent omgegaan, maar daar moet je nu niet meer voor gestraft worden.

  Hoop ook dat Ze.nl de haatdragende reacties verwijdert en deze leden een waarschuwing stuurt, want zulke wensen moeten niet getolereerd worden. Het is zo makkelijk om gemeen te doen tegen iemand die je niet kent via het internet, maar er wordt niet beseft wat er met deze mensen gebeurt. Ik vind het heel dapper van je dat je dit met ons hebt gedeeld, dat is vast niet makkelijk geweest.

 • Anoniem

  Wauw... Ik heb hier gewoon geen woorden voor! 5x!!! De manier hoe jij met een abortus omgaat vind ik echt schandalig!! Het gaat hier om een leven dat je gewoon 5x hebt ontnomen!! En alleen maar omdat het even niet uit komt! Dit had je ook kunnen bedenken voordat je ging rondneuken, en er dan alles aan kunnen doen dat er nooit een abortus nodig had hoeven zijn.. er zijn genoeg voorbehoedsmiddelen. Dat toen je 16 was kan ik mij heel goed voorstellen dat je er niet voor had kunnen zorgen, maar hoe dom ben je als je helemaal niks aan voorbehoedsmiddelen gebruikt. Als je volwassen genoeg bent om seks te hebben ben je ook volwassen genoeg om te weten wat er gebeurd, lijkt mij. En je hebt alles alleen en in het geheim gedaan. Dus je hebt niet eens naar een andere oplossing gezocht. En dat je vent vreemd gaat... Heel vervelend en erg voor je, maar daar kon dat kindje toch niks aan doen. Die had een prima leven kunnen hebben, je had hem of haar kunnen laten adopteren door een gezin dat heel graag een kindje wilt maar dit zelfs na heel veel moeite niet kan krijgen. Want een kind krijg je en neem je niet.. De redenen dat jij een abortus hebt laten plegen... Gewoon geen woorden voor... en dat 5x! Schande!!

  Ik ben niet tegen abortus, tis juist heel goed dat dit bestaat, voor mensen die uit verkrachting bijv. zwanger raken of als je er alles aan doet niet zwanger te raken en dit dan toch een x per ongeluk gebeurd en je totaal niet voor je kindje zou kunnen zorgen omdat je nog heel jong bent, of omdat je, je kindje niks kan bieden vanwege financiële problemen en hier geen hulp voor kan krijgen, dan kan ik begrijpen dat je voor een abortus kiest. Al vind ik wel dat je adoptie moet overwegen!! Er zijn zoveel mensen die dolgraag een kindje willen waarbij dit niet lukt..

  Maar domweg rondneuken zonder voorbehoedsmiddelen... Dommer kan je niet zijn. En dat het nu niet lukt om een kindje te krijgen... tjaaa misschien is het wel helemaal kapot gegaan van binnen door alle xren je, je kindje hebt weg laten halen.. Karma, je had nu een eettafel vol kunnen hebben.

 • tassie127

  Sorry hoor, maar ik vindt het gewoon ronduit schandalig! Misschien door mijn eigen omstandigheden onder andere, maar ik ben sowieso niet echt een voorstander van abortus. De eerste kan ik nog begrijpen, enigzins. Maar de rest.... nee sorry... totaal geen respect voor. Ik heb verdorie dubbel moeten liggen om uberhaupt kinderen te mogen krijgen, ja MOGEN ja. Als je aan IVF moet, heb je maar 3 pogingen. Mislukken die.. dan mag je zelf betalen. Terwijl iedere "hoer op de hoek van de straat" (Niet letterlijk tegen degene in het verhaal bedoeld) bij wijze maar zwanger mag worden en het ter adoptie geeft, mishandeld of aborteert. Na een abortus had je je moeten beseffen wat de je had gedaan en jezelf moeten aanpassen maar nee, gewoon op de oude voet verder gaan. Nu kom je jezelf inderdaad tegen. Sorry, maar je hebt dit zelf gedaan. Ik, en velen met mij, hebben nooit een optie gehad

 • angela51269

  iedereen zal mij wel een bitch vinden , maar ik heb totaal geen medelijden me je . Zo makkelijk als jij een abortus hebt laten plegen is onvergeeflijk . Er had heus wel een oplossing geweest om het kindje groot te brengen , Weten je ouders dit weL? Jij dacht alleen maar , ik ben 16, een kind komt nou effe niet uit , haal maar weg . En dat 5 keer ?? Harteloos .l ? Oh , maar wacht ...nú wil je het wel heeeel graag en nou moet het maar gelijk raak zijn . Ik ben blij dat het niet lukt Ik zal je zeggen waarom ,Stel dat deze relatie ook stuk loopt, en je bent zwanger , Vlieg je dan weer naar de kliniek om het weg te laten halen ? Het is net of je over een wrat hebt die even verwijderd moet worden .Zo makkelijk doe je er over .Weet je huidige relatie wel wat gedaan hebt ? oh en heb je ooit iemand ontmoet of gesproken die dolgraag een kindje wilde en waarbij het 5 x vlak voor de geboorte mis is gegaan ? ..Kindje ontzettend gewenst , kamertje klaar , kleertjes liggen klaar en dan .... niks .eerste keer met 6 maanden verloren , toen 3 maanden , toen 7 mnden , toen 4 maanden , en toen met 8 maanden . Ga daar maar eens over nadenken . . Dan begrijp je misschien hoe dat overkomt als iemand willens en wetens 5 x een leventje beéindigd. Maar ik ben niet de harteloze bitch in dit verhaal ...

 • Anoniem

  Beste Sarah,
  We maken allemaal fouten en we leren ervan. Onthoudt dat je toen voor een rede voor de abortussen gekozen hebt. Verwijt jezelf dat nu niet meer. Waarschijnlijk kan je nu in veel betere moeder zijn dan je hiervoor geweest was. Ik hoop dat je binnenkort een prachtig kindje krijgt. Zoals hiervoor al geschreven is heeft ons denken veel invloed op ons lijf. Concentreer je op de positieve dingen in het leven, zorg dat je goed in je vel zit.
  Heel veel geluk!

 • Anoniem

  God heeft niets te maken met het al dan niet plegen van een abortus. De foetus is niet levensvatbaar voor de eerste drie maanden. Dit is wetenschap en God is entiteit waar sommige mensen in geloven. De twee hebben niets met elkaar te maken.
  Haal die twee niet door elkaar als je dit verhaal becommentarieert.

  De mogelijke reden waarom Sarah moeilijk zwanger kan worden, kan eerder stressgerelateerd zijn , juist omdat ze zoveel abortussen heeft ondergaan. Niet Gods (on)wil.
  Los daarvan had Sarah inderdaad beter moeten oppassen toen ze jonger was. Toch wens ik haar veel sterkte voor de toekomst ... hopelijk met nog een kindje :)

 • Anoniem

  Sorry, maar ik kan het gewoon heel moeilijk begrijpen. Ik ben absolut geen tegenstander van de abortus. Maar vijf???!! Ik kan me voorstellen dat er een keer iets misgaat of dat je zelf nalatig bent. Maar na die ene keer, ben je toch extra voorzichtig. Hoe kon je zo omgaan het leven van je kindjes. Het spijt me dat ik hard klink maar mijn zus is laatst haar kind verloren terwijl ze week erna uitgerekend was. Ik heb gezien hoe verdrietig zij was, gewoon ontroostbaar. En ik heb meegemaakt hoe mijn beste vriendin zo haar best deed om maar zwanger te worden(3 ivf's verder helaas zonder resultaat). En dan zijn er mensen zoals jij die zo omgaan met zo'n wonder. Ik ben echt sprakeloos.

 • Anoniem

  Je hebt al 5 kansen van god gehad om een kind op de wereld te zetten.
  Iedereen weet hoe je zwanger raakt en ook hoe je het kunt voorkomen.
  Ik ben niet tegen abortus maar wel op deze manier, maar aan de ene kant misschien ook maar beter dat je geen kinderen hebt gekregen als je er ook zo gemakkelijk een paar laat weg halen omdat het evrn niet uit komt.
  Wat als je nu zwanger raakt en met een jaar is je relatie uit. Doe je je kind dan ook maar gewoon weg omdat je niet een alleenstaande moeder wilt zijn?

 • Dishere

  Moeilijk te begrijpen!

 • Renate

  @Suus&Anoniem: Ik vind dat er wel degelijk verschil zit tussen 1 of 5 abortussen. Bij 1 abortus is het een keer misgegaan en als jij op dat moment het kindje niet een goed leven kunt bieden/ geen geschikte ouder kunt zijn, kun je inderdaad misschien maar beter de beslissing nemen om het weg te laten halen. Maar.. daarna zou je toch wel een stuk zorgvuldiger zijn! Het keer op keer gewoon maar weg laten halen is nogal een ander verhaal, alsof het niks is. Alsof je een gaatje laat vullen bij de tandarts.

  Gelukkig ziet Sarah het nu zelf ook in dat ze niet erg slim beter is geweest. Ik hoop dat je nu alsnog een kindje zult krijgen! Waar je nu dus bewust voor kiest!

 • Anoniem

  Ik begrijp dit soort dingen eerlijk gezegd nooit...
  Ergens heb ik zoiets van: God heeft gezien hoe onachtzaam je met een kinderleven bent omgegaan. Soms is spijt te laat.

 • Suus

  Heftig verhaal. Wat ik me wel afvraag na het lezen van dit verhaal en de comments: waarom is het plegen van 1 abortus zo anders als van 5? Even los van situaties met ziekte en gevaar voor eigen leven, maar puur om situaties waar het cru gezegd 'niet uitkomt'. Het is en blijft een beslissing over leven en dood, waarom kunnen mensen het wel begrijpen als dat 1 (of 2) keer gedaan wordt maar niet als het 5 keer gedaan wordt? (Even voor de duidelijkheid, persoonlijk ben ik alleen voor abortus als het leven van de moeder in gevaar is).

 • Sherry

  @Anoniem2: Uit liefde moet je het besluit nemen voor het kindje om het te laten afdrijven? Dat klinkt als dezelfde redenatie die bijvoorbeeld een vader maakt om het gezin en zichzelf te vermoorden, omdat hij geen uitweg meer ziet financieel gezien...
  Uit liefde voor het kindje kun je dan toch beter het kindje ter adoptie afstaan? Aan mensen die dolgraag kinderen willen en kunnen opvoeden?
  Over het artikel: heel heftig artikel. Chantal verwoordt het inderdaad wel goed, ben het helemaal met haar eens.

 • Anoniem

  Zelf heb ik 1 abortus ondergaan toen ik 22 was. Het was gewoon door de pil heen gegaan. Ik vergat de pil nooit en het bleek te licht te zijn geweest voor mij. Ik had toen pas 5 maanden een relatie ( nu inmiddels al 10 jaar met zelfde partner) en ik woonde nog thuis. Ik kon het kindje toen helaas niet bieden wat je als ouder een kindje moet kunnen bieden en heb daarom met veel pijn in mijn hart samen met mijn partner en ouders het besluit genomen. Hoewel ik als geen ander weet hoe hard sommige mensen kunnen zijn over abortus (door sommige wordt je soms gewoon een moordenaar genoemd omdat zij niet beseffen dat je soms ook uit liefde voor het kindje zo'n besluit kan of moet maken) gaat bij mij wel de pet af dat jij er 5 hebt ondergaan. Ik zorgde direct dat ik niet nogmaals zwanger kon worden. Ik nam direct een spiraal en gebruikte als extra een condoom omdat ik het niet nogmaals wilde ervaren. Ik snap niet hoe je dan na zo'n heftige ervaring toch nog zo onvoorzichtig hebt kunnen doen. Maar gezien je nu ouder en wijzer bent besef je dat gelukkig nu ook en ik hoop dat je ondanks je die fouten hebt gemaakt jezelf niet teveel gaat verwijten. Het is gebeurt, erg spijtig, maar je kan er nu niks meer aan veranderen. Ik hoop dat je kinderwens binnenkort wordt vervuld. In mijn omgeving lukte het vaak niet omdat ze er zo mee bezig waren. Misschien moet je het proberen los te laten en het op een natuurlijke verloop laten gaan. Vele fouten die er worden gemaakt is dat men massaal gaan vrijen rond de eisprong waardoor de sperma niet eens de tijd krijgt om zich goed te ontwikkelen. Laat een dag rusttijd er tussen. Bv 2 dagen voor eisprong, op de eisprong zelf, en 2 dagen daarna. Ik wens je veel succes en geluk toe. En mijn ervaring is nu ik een zoontje van 1 heb dat ik hem ook de liefde geef voor 2.

 • Anoniem

  Jeetje... Hetgeen ik je ontzettend verwijt is dat je in het verleden niet van je fouten hebt geleerd. Was zorgvuldiger omgegaan met condooms en de pil en je was nu waarschijnlijk moeder van een prachtig kindje. Ik heb aan de andere kant ook veel medelijden met je, omdat je nu pas in ziet wat een kindje voor je betekend en dat het juist nu niet lukt.
  Vijf keer abortus laten plegen vind ik zeer kwalijk. En wat ik dan ook niet begrijp is dat je het op het laatst over god hebt en zijn hulp..... Hypocriet?
  Desalniettemin wens ik je toch sterkte in deze tijd en hopelijk komt het toch nog goed.

 • Chantal

  Dat je 1x voor abortus kiest omdat bijvoorbeeld het condoom scheurt en je echt geen kind kan opvoeden door een te jonge leeftijd snap ik. Daarna nog meerdere malen zo onoplettend en gemakkelijk zijn snap ik niet. Ik ben nog niet eens zo zeer tegen abortus, maar wel tegen mensen die te pas en te onpas maar een abortus laten plegen. Het is geen afval wat je weggooit. Gelukkig schat je een kindje nu wel op waarde. Ik hoop dat je alsnog zwanger zult worden en uiteindelijk samen echt kan genieten van een kindje. Sterkte!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen