Lifestyle / Eten
Eten

Recept: Taartje van zijdetofu en mango

Tijd over op deze best-wel-barre zondagmiddag? Ons zusje Foodness heeft weer een recept voor ons in petto, met dit keer mango en zijdetofu. Klinkt gezond, ís gezond. En bovenal: lekker, lekker, lekker! Lees hier snel verder. 

Om dit krokante doch luchtige taartje stijf te krijgen, kan je agar agar gebruiken. Dit is een bindmiddel dat lijkt op gelatine maar is volledig plantaardig. Een prima vervanger voor gelatine dus, dat wordt gemaakt met behulp van collageen uit botten en kraakbeen van dieren. Agar agar daarentegen wordt gemaakt van een soort wier dat groeit in landen als Japan en Sri Lanka. En nog een leuke bijkomstigheid: dit taartje is zowel lactose-, gluten-, als suikervrij. 
 
Wat heb je nodig? 
(Voor 2-4 personen)
 • 50 gr. zijdetofu
 • ½ stuks mango
 • 25 gr. walnoten
 • 1 el. pindakaas
 • 1 el. kokosolie
 • 25 gr. amandelmeel
 • 4 gr. agar agar 
 
Hoe maak je het? 
 1. Maak de mango schoon: snijd de schil eraf en snijd het vruchtvlees in plakken tot je alleen de pit overhoudt. Je hebt maar de helft van het vruchtvlees nodig voor deze taart. 
 2. Meng de mango en de tofu in een blender of met een staafmixer. Pulseer tot je een dikke puree hebt. 
 3. Meng de agar agar met een eetlepel kokend water in een kopje, zodat het oplost. Voeg het agar agar-mengsel toe aan het tofu-mangomengsel. Roer goed door.
 4. Vermaal in een keukenmachine de walnoten en het amandelmeel, of hak de noten met de hand tot een fijn kruim en meng het met het meel. Voeg de pindakaas en kokosolie toe en meng of prak met een vork tot je een grof en plakkerig mengsel hebt, wat de bodem van de taart wordt.
 5. Vet een kleine eenpersoonsspringvorm in en druk het mengsel voor de bodem tegen de onderkant. Druk goed aan. Verdeel het tofu-mangomengsel erover. Laat de taart zeker twee uur ‘stollen’ - dit kan op kamertemperatuur, maar mag ook in de koelkast.
 6. Garneer het taartje met wat cacaopoeder. Beleggen met wat plakjes mango zal voor een fruitige look zorgen. 
Wil je geen recept missen? Schrijf je dan in voor de Foodness-nieuwsbrief en krijg om de week de lekkerste recepten in je inbox.