Lifestyle / Eten
Eten

Supermoe van superfood

Ik leef op handjes goji- en acaibessen, drink alleen kokoswater en sla het liefst alles met e-nummers uit iedereen z'n handen. Ja, dat is precies hoe mensen denken dat ik leef.

Je kunt me niet gelukkiger maken dan met een heerlijk, biologisch maal, maar ik heb ook regelmatig maling aan die maaltjes (volg je hem nog?). Want ik word er soms rebels van, van al die superfoods. Ik ben superfood-moe.

Failliet aan de superfoods
Besjes van vijf euro per 100 gram, stinkpoeders die je 12 euries kosten en die heel je hormoonhuishouding weer recht zouden trekken, pillen die je winter-, zomer- en levensmoeheid tegengaan. Ga toch weg. Ik geloof het niet (meer). Niet meer inderdaad, want er was een tijd dat ik alles heel graag wilde geloven en dat ik met een verstandige glimlach die pinpas in een gezondheidswinkel liet wapperen. Maar de hele trend slaat door.


Get real
Vrouwen die eens in de paar weken niets anders doen dan sapjes drinken, die ieder glas water eerst filteren, die beweren dat ze nooit meer een hamburger naar binnen gooien; ik ben het zat. Laten we even realistisch blijven met z'n allen. Met een beetje logisch nadenken kom je namelijk al een heel eind. Natuurlijk is wit brood, pasta en gefrituurde meuk niet goed voor je. Net als de meeste e-nummers, lang houdbaar (en dus bewerkt) voedsel en veel vet. Maar het gaat allemaal om balans. Om die 80/20 regel.

Superpower?
Het moet allemaal leuk blijven. En wanneer je je lichaam goed voedt met genoeg groenten, fruit (je wordt niet dik van fruit! Je wordt dik van te weinig verbranden en te veel brandstof je lichaam in gooien), vette vis, noten en hier en daar misschien wat vlees, hoef je je nergens zorgen om te maken. Let goed op je voeding en op je beweging en dan hoef jij echt je karretje niet vol te gooien met superfoods, want die gaan de kar niet voor je trekken girls.


Het geheim
Deze trend is natuurlijk helemaal niet slecht en ik moet er al helemaal niet tegen aan gaan trappen; maar we worden doodgegooid met superfoods, terwijl de normale gezonde producten een beetje vergeten worden. Het geheim zit hem niet in een paar korrels, besjes en poeders. Het geheim zit hem in die andere 95% van je eten dat je binnen krijgt. En daarom ben ik superfood-moe. Ze zijn duur, het zijn extraatjes, het zijn luxe producten. Zie ze ook zo en geniet vooral weer van puur, eerlijk eten. Wedden dat jij je binnenkort minder moe voelt?

Lees ook de vorige fitspiration artikelen van Esmée!
 
Dit artikel verschijnt ook op WorkThatEs.nl.
 
 
Esmée (25) is freelance journalist en eigenaresse van de fitspiration website WorkThatEs.nl. Haar passie? Sporten en zo gezond mogelijk eten. Ondanks dat Esmée geen personal trainer of geschoolde voedingsdeskundige is, weet ze inmiddels heel veel over deze onderwerpen doordat ze alles leest wat los en vast zit (je bent journalist of je bent het niet) en door veel te praten met deskundigen. Zo moeilijk is dat sporten en gezond eten helemaal niet namelijk!
 
Wil je meer lezen? Kijk dan op WorkThatEs.nl