5 redenen waarom jij nú naar Italië moet

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Bella Italia is weer geopend voor toeristen! En behalve die knappe Italianen en pizza's, zijn er nog genoeg andere redenen waarom Italië genieten is. Wij geven er vijf. En daarom moet je nú je koffers pakken en direct een ticket naar het zonnige zuiden boeken. 

redenen italië

Lees ook: Het grootste tropisch zwemparadijs is dichterbij dan je denkt!

Good food & wine

Italië staat bekend om haar heerlijke keuken. Pasta, pizza, gnocchi, risotto, vis… noem het maar op! Alles wordt bereid met verse ingrediënten en kruiden: een blaadje basilicum, een snufje oregano, een drupje versgeperste olijfolie en een ietsiepietsie peperoncino. Een vers visje gescoord op de pescheria? Daar hoort, behalve die kruiden, natuurlijk ook een flinke bel wijn bij! Ook dat zit in Italië wel moustache. De druiven worden rechtstreeks uit de wijngaarden geplukt, en soms op traditionele wijze met bruingebakken voeten platgestampt. Maar niet alleen de hartige happen en fruitige wijnen vallen goed in de smaak, ook de dolci zijn zoet, zoeter, zoetst (én lekker). Croissants met drie liter Nutella, biscotti met een halve bus poedersuiker. Om dan nog maar te zwijgen over het ambachtelijk ijs… Al deze specialiteiten van De Laars zijn ook volledig ingeburgerd in ons kikkerlandje. Maar of je dan echt the good food ervaart? Bij lange na niet! Wil jij de échte zongerijpte tomaten, mozzarella van grazende buffels en steenoven pizza’s proeven? Boek dan nu een ticket naar Italië. Want alleen daar zul je het vinden.

Meer op Instagram

Zon, zee & strand

De temperatuur in Italië ligt gemiddeld rond de 35 graden Celsius in de zomer. Vooral in het zuiden, zoals de omgeving van Napels en op de eilanden Sicilië en Sardinië kan de temperatuur oplopen tot maar liefst 40 graden! Bloedjeheet dus, maar met een accommodatie inclusief airconditioning moeten die hete nachten – en nee, niet díe hete nachten – wel te overleven zijn. ’s Middags hijs je jezelf natuurlijk in bikini voor een verkoeling aan het strand en ook ’s avonds is een strandwandeling met je voeten in het water fijn en verkoelend. Wil jij een vakantie met goed-weer-garantie? Let’s go to Italy!

Meer op Instagram

Cultuur snuiven & sfeer proeven

Klaar met keren en smeren? Dan zijn er nog genoeg andere dingen te doen. Zo heeft Italië, ook wel Bel Paese (mooi land) genoemd, een rijk cultureel verleden. Het land kent schitterende bouwkunst, zoals de Romaanse toren in Pisa, de gotische dom in Florence en het Dogenpaleis in Venetië. En behalve prachtige kathedralen, musea en oeroude gebouwen, zijn er ook vulkanen en gebergte, die je kunt beklimmen. Tip: wil je niet wegknetteren op de Vesuvius? Doe het laatste dan het liefst op een minder warme dag of in de oktobermaanden. Genoeg cultuur gesnoven? Go outside! Huur een Fiat, de cabrioversie of course, en tour langs de idyllische landschappen of kust.

Meer op Instagram

Ontstress & relax 

Of je nu onder een felgekleurde parasol op het strand ligt of in een verkoelend park naar de vrolijke vogels luistert; in Italië kom je tot rust. Terwijl de Italianen als een stelletje racemonsters deelnemen aan het verkeer met ongeschreven regels, schakelen ze in het dagelijks leven gerust een versnelling terug. Alles is lekker tranquillo en als je om drie uur hebt afgesproken met Giovanni kun je er gerust van uitgaan dat-ie om vier uur komt opdagen. ’s Middags zijn overigens de meeste winkels dicht, eten de locals uitgebreid hun spaghetti Vongole en doen ze daarna een middagdutje. Dit kan in bed, maar mag ook gerust op een parkbankje of onder een olijfboom. Geen Italiaan die daar raar van opkijkt. Heerlijk toch?

Meer op Instagram

Love is in the Italian air 

Italië kent zwoele avonden. Trek een luchtig zomerjurkje aan en ga met je lover een lekker hapje eten aan de kust. Onder het genot van klotsende golven en pingelende straatmuzikanten genieten jullie van het goede leven. En na een Tiramisu ter afsluiting struinen jullie de avondmarkten af. Daar, waar je voor nog geen vijf euries sandaaltjes, driehonderd paar oorbellen en een souvenir kan scoren. Maar ook in pittoreske plaatsen heerst romantiek. Bezoek bijvoorbeeld Verona, het plaatsje van Romeo en Julia, of stap in het bootje (een gondel) en laat je rondvaren door de kanalen van Venetië.

Meer op Instagram

Lees ook: Citytrip Hamburg: 11 dingen om te zien en doen in deze hippe stad