7 redenen waarom een bobkapsel ideaal is

Haar door Fleur

Hij is modieus, tijdloos en opvallend: de bobline. En dan zijn dit nog maar 3 redenen waarom wij zo gek zijn op coupe Bob. Wij noteerden, uiteraard zelf in het bezit van korte manen, nog 7 andere voor je. Chop chop, get that bob!

Lekker luchtig
Mooi hoor, lange manen, maar zó onhandig als het weer eens een on-Nederlandse 23 graden is. Drie keer rennen en de zweetdruppels glijden van je nek. Tuurlijk, je kunt lang haar opsteken, maar dan heb je toch weer zo’n uitsteeksel op je knar. Daar hebben dames met een bob geen last van: die heerlijke kippenkont steekt lekker de lucht in, waardoor de hele nek vrij is. Bye bye zweetnek!


Stoer én sexy
Vrouwen met kort haar niet sexy? Dan heb je nog nooit een vrouw met een goedgeknipte bob gezien. De bob straalt een bepaalde stoerheid uit: wie immers, durft haar lange manen af te knippen tot op kaakhoogte? Op die manier laat je namelijk wel je gezicht duidelijker zien. Les chicks die dus kiezen voor een kort koppie, zijn de schijterigsten niet. Is er iets sexier dan dat?

Je kunt er alle kanten mee op
Lang haar kun je moeilijk kort laten lijken. Maar een coupe Bob kun je zeker wel behandelen als lange lokken. Met schuifspeldjes (voor de haartjes die eruit springen), een elastiekje, wat lak en eventueel een haarband maak je van je korte kapsel zo een opgestoken variant. Zin in een nonchalantere look? Plak aan weerszijden van je hoofd twee strengen haar en zet ze aan de achterkant vast met een klemmetje. Dat kun je met lang haar ook doen, maar als je een bob hebt, is het effect wat speelser. Kortom: met een bob kun je alle kanten op.

Geschikt voor ieder haartype
Heb je dun of heel fijn haar, dan is een langer kapsel lastiger, omdat je coupe dan vaak plat langs je hoofd valt (wil je niet veertig keer per dag in de weer zijn met föhns en volumeboosters). Een bob is geschikt voor elk haartype: er zijn bobs voor mensen met minder dik haar, maar ook vollere lokken en krullen. Natuurlijk hangt de bob die voor jou geschikt is, wel van je gezichtsvorm af.


Blijft verrassen
Bobs zijn er in verschillende soorten en maten. Zo is er de lange bob, de korte bob, de ultrakorte bob, de symmetrische bob, de asymmetrische bob, de bob waarbij het verschil tussen de voorkant en achterkant extreem groot is, de bob waarbij de achterkant is opgeknipt… Er is dus behoorlijk wat te kiezen! Ben je de bob die je hebt zat, dan kun je vaak overstappen op een andere variant. Dat is bij langere kapsels lastiger!

Makkelijk te stylen
Een bob is heel mooi als je er wat mousse in de doet en ‘m daarna bewerkt met een föhn of steiltang. Zie je daar tegenop? Dat hoeft niet, want je bent minder lang bezig met stylen dan wanneer je langer haar hebt. Even je haar met een borstel naar binnen rollen, föhn erop, dit nog even aan de andere kanten van je hoofd herhalen en klaar. Daarnaast vallen bobs ook van zichzelf wat naar binnen, waardoor je al wat volume hebt.

Sneller droog
Geen tijd en zin om voor de spiegel te staan ’s ochtends? Over die bob hoef je je dan echt niet druk te maken. Nee, voor jou geen haar dat je in een knot moet doen omdat anders de bovenkant van je T-shirt zeiknat wordt. En van een coupe die er een halve dag over doet om een beetje fatsoenlijk droog te worden, heb jij ook geen last. Een bob droogt namelijk binnen no time!

Heb jij een bob, of zou je er eentje willen?