Hairspiration: Kapsels voor dun haar

Haar door Karin
Ben je (net als ik) helaas niet gezegend met een coupe de Katja Schuurman of Yolanthe Sneijder-Kabeljauw? Geen probleem. Ook met dun haar kan je er hartstikke fabulous uitzien, als je je haar maar in de juiste coupe laat knippen!
 
De bob

De bob is perfect voor dames met dun haar. Omdat het kapsel kort is, wordt je haar minder lijzig. Als je er ook nog laagjes in laat knippen, krijg je nog meer volume. Vooral de korte achterkant - als je een schuine hebt - voelt lekker volumineus aan, we like! Zaak is wel dat je regelmatig naar de kapper gaat om 'm bij te knippen, het is een kapsel wat je goed bij moet houden.  

High- en lowlights


Diepte creëren in je kapsel kun je door high- en lowlights te laten zetten. Door het kleurverschil in je haar, krijgt je kapsel optisch een volumeboost. Zorg alleen wel dat de kleur van je high- en lowlights een beetje natuurlijk is en redelijk dicht bij je eigen haarkleur ligt, anders wordt het een beetje onnatuurlijk ordi

Een permanentje


Heb jij dun, stijl haar en is er gewoon écht geen volume in te krijgen? Probeer dan eens een permanentje. Pas wel op dat je geen jaren '90 poedeleffect krijgt. Ook is het niet heel goed voor je haar, dus doe het niet te vaak. Ga naar een goede kapper en bespreek samen jouw wensen. Zelf heb ik het ook weleens gedaan en was ik er destijds heel blij mee, maar als ik achteraf de foto's bekijk, denk ik: euh... nee.

Pixie cut


Oe là là! De pixie cut is très sexy en gewaagd. Vraag van tevoren wel aan de kapper of dit kapsel bij je gezicht past, want omdat je haar zo kort is, komt je gezicht heel erg naar voren. Perfect als je een symmetrisch gezicht hebt, maar is dit niet het geval, kan het minder goed uitpakken. Eén ding is zeker: een beetje wax in je haar en niemand die meer ziet dat jij dun haar hebt. Va-, va-, vooooom!

Laagjes


Laagjes is the magic word in dun-haar-land. Wil jij liever niet een al te kort kapsel? Probeer dan eerst halflang haar met laagjes, dit kan al wat schelen. Vind je nog steeds dat je te weinig volume hebt en dat je haar te veel hangt? Laat je haar dan nog wat korter knippen en laat de lagen erin. 

Blond


Heb je echt zo dun haar dat je zelfs je hoofdhuid door je haren ziet? Wellicht door ziekte bijvoorbeeld? Zorg dan dat je haar ongeveer dezelfde kleur heeft als je hoofdhuid. Ga bijvoorbeeld niet voor pikzwart haar als je blank bent. Hierdoor valt je hoofdhuid namelijk nog meer op. Bij de meeste Hollandse dames betekent dit dat ze hun haar het beste (donker)blond kunnen verven.
 

Heb jij dun haar? Heb jij nog (kapsel)tips?
Beeld: Instagram: 1,2,3,4,5,6