Vrijwel natuurlijke musthaves voor in je badkamerkastje

Lichaam door Fleur


Waar vrouwen heel, heel goed in zijn? In uren spenderen in de badkamer. Crèmepje hier, likje lotion daar… Maar wát zijn nu echt musthave-badkamerproducten? Wij schreven er zes voor je op. En de meeste zijn nog heel natuurlijk ook!

Gewoon een voorspelling: als jij je badkamerkastje opentrekt, kun je nog net die pot zalf opvangen, zo vol zit-ie. Het is ook lastig om te bepalen wat écht handig is om in je poedelzaal te hebben staan. Daarom helpen wij je een handje en zetten we zes onmisbare, (vrij) 'cleane' verzorgingsproducten voor je op een rij.


Aloë vera-gel
Ben je verbrand? Aloë vera-gel is absoluut je vriend. Aloë vera verkoelt je huid en helpt deze te herstellen. Ook tegen wondjes werkt dit goedje uitstekend. Pure aloë vera bevat namelijk bestanddelen die virussen, schimmels en bacteriën tegenaan, wat natuurlijk wel zo prettig is als je al een wondje hebt. Tot slot is aloë vera-gel fan-tas-tisch tegen muggenbulten: het zorgt ervoor dat de jeuk aanzienlijk verlicht wordt. Mocht je deze gel willen aanschaffen, let er dan wel op dat deze zo puur mogelijk is; dan werkt-ie het best.

Tea tree oil

Er was een tijd dat vrijwel iedereen het erover had: tea tree oil. Inmiddels is het geen hype meer, maar even normaal als een pot vaseline. Dat snappen we wel, want deze olie heeft een krachtige werking. Dit middel desinfecteert, droogt puistjes en koortsblaasjes in, werkt tegen allerlei voetproblemen als kalknagels en zweetvoeten en versterkt je haar en hoofdhuid. En dan hebben we het alleen nog maar over hoe je deze olie uitwendig gebruikt. Je kunt het bijvoorbeeld ook inhaleren, wat weer werkt tegen kriebelhoest en keelpijn. Wondermiddeltje!

Baking soda

Baking soda, ook wel ‘zuiveringszout’, is momenteel hot and happening in beautyland. Wacht even, met baking soda… bak je toch? Ja, maar je kunt er nog zo veel meer mee! Maak er een scrubje van en je huid zal schoon en heerlijk zacht aanvoelen. Doe het in je haar voor schone lokken zonder gespleten punten. Breng het onder je oksels aan en het zal even goed werken als deodorant. En wil je je tandenborstel veilig schoonmaken, zet ‘m dan in een glas met water en wat baking soda. Laat ‘m een nachtje staan, spoel ‘m af en poets gegarandeerd brandschoon je tanden.


Bepanthenzalf
Wat je moet doen als je net een tattoo hebt laten zetten? Naar de drogist rennen voor een tube bepanthenzalf. En dat is niet voor niets, want deze zalf ondersteunt het natuurlijke genezingsproces van je huid heel goed. Daarnaast bevat deze substantie 65% aan vetten, wat ervoor zorgt dat er een beschermlaagje op je huid wordt gelegd, waardoor je huid niet beschadigd kan worden door invloeden van buitenaf en ook minder snel vocht verliest. Daardoor zul je met een goed gehydrateerd velletje rondlopen.


Zinkzalf
Zinkzalf wordt gebruikt voor geïrriteerde babybilletjes, maar ook voor jou kan het veel doen. Dit goedje beschermt je huid en werkt indrogend. Als je bijvoorbeeld last hebt van vochtig eczeem, kun je er wat zinkzalf opdoen, waardoor de blaasjes sneller zullen verdwijnen. Om die reden werkt zinkzalf ook heel goed tegen koortslippen en herpes genitalis: binnen no time zullen die vervelende, jeukende blaasjes ingedroogd zijn. Mocht je herpes hebben, breng de zalf dan aan met een wattenstaafje; dat is het meest hygiënisch. Tot slot verlicht zinkzalf de jeuk als je last hebt van aambeien. Wel zo fijn!


Vaseline
Last, but not least: vaseline. Er is geen huishouden zonder deze pot petroleum jelly, maar mocht je er om de een of andere reden nog geen hebben: scoren! Wat je ermee kunt doen? Je kunt beter vragen: wat niet? Vaseline is hydrateerder nummer 1 en gebruik je dus voor schrale plekjes (waar ook), maar je kunt er ook scrubs mee maken, wetlooks voor op je ogen mee creëren en het met je favoriete lippenstift mengen voor een verzorgende lipbalsem. Met een pot vaseline kun je dus ook flink aan het beauty-diy’en gaan. Scheelt weer centen! Overtuigd en wil je een pot van dit fijne middel aanschaffen? Kies dan het liefst voor witte in plaats van gele vaseline; de witte is meer gezuiverd. 

Welke producten uit je badkamerkastje kun jij echt niet missen?