Recept: Gevulde avocado met zalm

Eten door Kimberly
Het is groen, zacht en verslavend lekker. We hebben het over de avocado natuurlijk. Hier op de redactie zijn we fanatieke avocado-eters. Maar de combi mét zalm? Goddelijk! 
 
Hoe je een gevulde avocado met zalm maakt? Dat leggen we hieronder uit. Let wel even op het volgende: omdat de avocado snel verkleurt, kun je het gerecht niet ver van tevoren maken. Het recept is echter zo easy peasy dat het in een handomdraai gemaakt is. Let's begin

Wat heb je nodig? 
(Voor 2 personen)
  • 1 rijpe avocado
  • 50 gr. gerookte zalm
  • 75 gr. crème fraiche
  • ½ eetl. kleingesneden bieslook 
  • 1 theel. mosterd
  • ½ eetl. limoensap
  • snufje zout en peper naar smaak
  • garnering naar wens
  • 2 gepocheerde kwarteleitjes
  • optioneel: foreleitjes 
 
Hoe maak je het? 
  1. Snijd de zalm in reepjes. Meng de crème fraiche, bieslook, limoensap en mosterd door elkaar.
  2. Halveer de avocado en verwijder de pit. Maak het pitgat iets groter. Druppel wat limoensap over het vruchtvlees.
  3. Verdeel het creme fraiche- en zalmmengsel over de avocado helften.
  4. Zet water op met wat azijn en pocheer de kwarteleitjes.
  5. Serveer de avocado met het kwarteleitje en (optioneel) foreleitjes.

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijkop de website van Kookse.tv.