Beauty / Lichaam
Lichaam

Vrouw loopt brandwonden op door haar iPhone

Stop jij je iPhone uit gemak weleens in je beha? Of word je weleens wakker terwijl je op je telefoon ligt? Dit kan voortaan akelig aflopen. Je dierbare contactenbron zou namelijk best een nare brandwond kunnen achterlaten. 
 
Het overkwam namelijk Dionne Baxter, een jonge moeder uit Engeland, zo meldt DailyMail. Ze was naast haar telefoon in slaap gevallen terwijl deze werd opgeladen. Onschuldig, zou je denken. Dat doe je zelf ook weleens. Maar voor Dionne had het nare consequenties. Toen ze de volgende ochtend wakker werd, had haar telefoon een brandwond van zo’n 12 centimeter (!) achtergelaten. Haar telefoon was zo heet geworden, dat ze 'm niet eens op kon pakken. “Ik slaap altijd naakt”, vertelt Dionne. “Er zat een grote rode plek aan de zijkant van mijn borst helemaal tot aan mijn tepel.” 
 
Hoe ernstig?
Dionne werd meteen naar het ziekenhuis gebracht waar haar wond behandeld werd met antibiotica en pijnstillers. Helaas heeft dit niet gebaat en raakte haar wond later geïnfecteerd. Dionne is nu vooral bang dat ze in de toekomst geen borstvoeding meer kan geven. 
 
Naast Dionnes ervaring zijn er ook nog andere gevallen bekend. Zo werd zo’n twee weken terug een jongeman wakker die ook op zijn iPhone inslaap was gevallen. Net als Dionne had hij hier een flinke brandwond aan over gehouden. 
 
In de fik
Het kan dus gebeurden dat je iPhone zo heet wordt, dat ‘ie akelige brandwonden achterlaat op je tere huidje, maar het kan zelfs nog een tikkeltje erger. Zo zijn er gevallen bekend van iPhones die zelfs in de fik vliegen! In februari overkwam het een Franse tiener. Terwijl ze haar telefoon in haar broekzak had, vatte het apparaatje spontaan vlam. Ze hield hier een tweedegraads brandwond aan over. 
 
Stop jij je telefoon weleens in je beha of slaap je erop?