In je blootje de rode loper op

Celebs door Susan
Celebs hebben al het geld van de wereld om de mooiste couture te dragen, maar gaan steeds vaker de straat op in uitdossingen die niet hadden misstaan op de Red Light District. Bij deze een pleidooi voor het fenomeen stof. 
 
Vergeet wat modetypes een jaar geleden predikten over hervonden kuisheid en de opkomst van hooggesloten bloesjes en oerdegelijke roklengtes. Naakt zijn is namelijk weer helemaal oké. Rihanna schreed een paar maanden geleden over de rode loper van het MET Gala in niet meer dan een tanga met daaroverheen een vitrage. Een loeistrak vitrage met fonkelende diamanten dat weliswaar ongetwijfeld een godsvermogen heeft gekost. Zoals heldin Dolly Parton ooit zei: “It costs a lot of money to look this cheap.”
 
Als ik zo’n fantastisch lijf had als Rihanna had ik ook overwogen om naar kantoor te komen in niet meer dan een paar hakken. Het is dat je ook nog te maken hebt met saaie dingen als sociale etiquette en weersomstandigheden, maar anders had ik het wel geweten. Denk aan al die tijd en het geld dat je bespaart door kleding gewoon helemaal in de ban te doen. Helaas hou ik zelf te veel van eten en shoppen om deze droom ooit te realiseren. Bovendien zou het me hoogstwaarschijnlijk m’n baan kosten wat dat hele naakt zijn al met al toch vrij onhandig maakt. 
 

Immuun voor de vleeskleur
Even serieus: wat bezielt al die sterren die praktisch naakt de deur uit gaan? Je bezit een fortuin, kunt je de allermooiste kleren veroorloven en hebt bovendien de beschikking tot een stylist die als het goed is z’n vak verstaat en je behoedt voor outfitcatastrofes van episch formaat. De uitpuilende voorgevel van Kim Kardashian, Beyoncé die on stage niets anders draagt dan veredelde turnpakjes met pailletten, Kendall Jenner met twee splitten tot het schaambeen en Nicki Minaj die geen feestje kan bezoeken zonder nipslip: het verveelt me allemaal zum tode.  
 
Ik dacht dat we het er inmiddels wel over eens waren dat het spannender is iets aan de verbeelding over te laten en dan de hele boel te etaleren in de uitverkoop. Inmiddels ben ik nogal immuun geworden voor die overheersende vleeskleur. De eerste minuten in de sauna zijn ook nogal intens met al dat lillende vlees om je heen, maar na een dagje Zwaluwhoeve en talloze full body clashes later kijk je niet meer op van een borst of bil meer of minder. En hoewel de meeste celebs een beter lijf hebben dan de gemiddelde saunaganger werkt het op de rode loper precies zo. Na het zoveelste naveldiepe decolleté wordt het toch een beetje een been there, done that-verhaal.
 

Naak zijn speciaal houden
Het lijkt mij een leuk idee om naakt zijn een beetje speciaal te houden. Niet omdat ik nou per se een preutse muts ben, maar wel omdat ik hou van de suggestie, een beetje fantasie en ook niet geheel onbelangrijk: mooie kleding. Want ook als die paar centimeter stof van Balmain afkomstig zijn, betekent dat nog niet dat je een stijlvol pakje draagt. Bovendien zou het me ook beter uitkomen als deze bloottrend niet doorzet want ik hou gewoon te veel van pizza en wijn. Dus RiRi, als je de volgende keer iets wil aantrekken dat meer bedekt dan je tepels en kruis zou ik dat ontzettend waarderen. Thanks!

Lees hier de vorige showbizzcolumns van Susan!


 
Susan is een 24-jarige journalist wiens leven een aaneenschakeling is van guilty pleasures.

Ze koopt te veel schoenen, luistert naar Modern Talking en reggaeton, is dol op Leslie Nielssen-films, Dolly Parton, de Zara en de showbizzpagina van The Daily Mail.

Verder schrijft ze voor TVGids.nl, lust ze geen ananas en is ze volgens haar collega’s het geheime zusje van de Kardashians.