Beauty / Make-up
Make-up

Te veel make-up afknapper nummer 1 voor mannen


Als we een spannende date hebben, zijn we snel geneigd om extra make-up op te doen. Wat meer blush hier, een extra laagje mascara daar. Maar uit onderzoek blijkt dat dit helemaal niet nodig is om die lekkere vent te imponeren. 
 
Dat mannen niet altijd even gecharmeerd zijn van ons geplamuurde koppie, wisten we stiekem al. Maar dat te veel make-up bij vrouwen de grootste afknapper voor mannen is, is toch wel even slikken. Daily Mail meldt dat mannen zich veel sneller aangetrokken voelen tot vrouwen met een natuurlijke look. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat afknapper nummer 2 een nepkleurtje is. In het onderzoek geeft 33% van de mannen aan dat een vrouw met een zonnebankbruinkleurtje alles behalve aantrekkelijk is.  
 

Make-upvrij
Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen gemiddeld 1500 keer per jaar hun make-up opdoen of bijwerken. Dit komt neer op meer dan 4 keer per dag! Ook toont het onderzoek aan dat vrouwen in totaal minder dan 4 weken per jaar met een make-upvrij gezichtje rondlopen. Meer dan de helft van de vrouwen geeft aan maar 2 keer per maand met een naakt gezichtje rond te lopen. 
 
Mannen zien ons dus liever zo naturel mogelijk, maar vrouwen daarentegen voelen zich daar helemaal niet prettig bij. Het blijkt namelijk dat 28% van de vrouwen zich onzeker voelt zonder een laagje decoratieve cosmetica op hun gezicht. Het is zelfs zo erg dat 17% van de vrouwen haar date zou afzeggen als zij geen make-up draagt. Nóg extremer is het feit dat 14% van de vrouwen niet eens het huis durft te verlaten zonder make-up.  
 
 
Indruk maken 
Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus lijkt ook hier weer van toepassing. 2 op de 3 vrouwen geeft namelijk aan dat zij make-up draagt om indruk te maken op mannen, terwijl volgens onze mannelijke wederhelft juist 3 op de 4 vrouwen te veel make-up draagt. Nu blijkt maar weer dat we mannen nooit zullen begrijpen... 
 
Ga jij voortaan voor een meer natuurlijke look?