Beauty / Lichaam
Lichaam

Move over sixpack, vrouwen willen mollige man

Een maandagmorgendilemma: zou je eerder vallen voor een Channing Tatum-waardige sixpack of een bierbuikje à la je schoonvader? Think again, want onderzoek wijst uit dat we liever een man met extra vet daten. Waarom? Dit is de reden.
 
Mannen hebben het weer dik voor elkaar. Letterlijk dik, want wij vrouwen kijken niet neer op een kilootje meer bij onze lover, blijkt uit onderzoek. Drie op de vier Britse vrouwen zou namelijk eerder een mollige man boven zijn afgetrainde vriend kiezen.
 
Sportieve mannen zijn saai
Waar wij ons uitsloven als we ook maar een beetje te veel lovehandles ontwikkelen, hoeven mannen zich nergens zorgen om te maken. Nou ja, behalve dan of ze niet te veel sporten. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat 96% van de vrouwen denkt dat mannen die obsessief gewicht staan te heffen in de sportschool, saai zijn tijdens een date.
 
Waarom we eerder vallen voor een man met een bollend buikje? Mannen die helemaal in shape zijn, zorgen ervoor dat wij vrouwen sneller onzeker raken, aldus Metro UK. Plus, een fitte jongeman zou het eerder opvallen als we niet gedisciplineerd sporten of gezond eten, dan een Bourgondische levensgenieter die nog een zak chips opentrekt.
 

Liever snackbar dan sportschool
Ook al glijden we massaal van onze stoel bij het zien van Magic Mike-mannen (en de daarbij behorende snoeiharde sixpackjes), toch raakt 74% van de vrouwen zich extra bewust van zichzelf als ze zich voor een sportief type moet uitkleden. En dan niet op de goede manier. We kijken extra negatief naar ons eigen lichaam.
 
Echter, er zit wel een ‘maar’ aan dit verhaal. We eten misschien liever een kebabje met onze vent dan dat we onszelf gaan uithongeren voor 'm, op tv zien we toch altijd graag een lekker lijf. We vinden gespierde mannen dus niet per definitie onaantrekkelijk, maar thuis hebben we gewoon graag een man met een gezonde eetlust en een iets mindere sportdrang. We blijven wél stiekem dromen over de Zac Efrons en Ryan Goslings van deze wereld.
 
Conclusie dames, laat dit artikel even lezen door je lover, want onze ‘fysieke’ voorkeur voor wat molligere mannen heeft een grote invloed op onze seksdrive. Sterker nog, 50% van de ondervraagde vrouwen wijst de seks zelfs af als ze zich te dik voelt. Dus als je die vent van jou wilt pleasen in bed, gaat hij voortaan naar de snackbar in plaats van de sportschool.
 
Wat heeft jouw voorkeur: een mollige man of een sportieve sixpack?