Dit mag hun beste vriendin nóóit weten: 6 lezeressen vertellen

Psyche & spiritualiteit door Fleur

Ze steunt je door dik en dun, maakt je aan het lachen en weet altijd precies wat je nodig hebt: je beste vriendin. O ja, en ze weet álles van je. Toch? Niet altijd. LeZeressen over wat hun beste vriendin nóóit te weten mag komen.
 
Lianne (22): “Als mijn beste vriendin erachter komt dat ik ooit met haar ex naar bed ben geweest, vermoordt ze me. Normaal hoor je al van de ex-vriendjes van je vriendin af te blijven, maar in dit geval al helemaal. Ze was er kapot van toen hij het met haar uitmaakte en dat is ze eigenlijk nog steeds; volgens haar is hij haar ware liefde. Ik zou haar op hem kunnen laten afknappen door te vertellen dat die ware liefde anders wel moeiteloos in mijn bed is beland, maar dan verraad ik mezelf ook. En voor één zo'n fout waar ik me niet eens veel van herinner, ga ik mijn vriendschap niet op het spel zetten."
 

 
Neeltje (25): “Ik heb in een dronken bui op een familiefeestje met haar vader gezoend. Ik schaam me dood. Godzijdank zijn haar ouders gescheiden en was het wat dat betreft legaal. Ik ken mijn vriendin alleen en ik weet dat het idee van mij en haar vader haar kotsmisselijk zou maken. En dus doe ik zo normaal mogelijk als ik weer eens bij haar thuiskom en haar vader er ook is. Die speelt het spelletje mee, al vang ik af en toe een knipoog van hem. Ik kan trouwens niet zeggen dat dat me koud laat.”
 
Dirkje (23): “Zij is dolgelukkig met hem, maar ik vind haar vriend een weggewaaid dakraam eersteklas. De eerste keer dat ik hem zag, ging het nog wel. Toen mijn vriendin alleen vertelde dat hij liever niet had dat ze met mij een weekje naar Turkije ging, ging er een alarm af. Daarnaast vertelt hij het liefst over zichzelf, moet iedereen het met een lagere opleiding dan hij ontgelden en mag hij natuurlijk zelf wél op pad met vrienden. Ik heb al eens voorzichtig aan mijn vriendin gevraagd of ze wel echt gelukkig is, maar dat schijnt ze dus oprecht te zijn. Nou ja, dan hou ik wijselijk mijn mond.”
 
Shanna (28): “Een van mijn liefste vriendinnen denkt dat ze het enorm met haar vriend getroffen heeft, maar ik weet wel beter. Ik heb haar liefje namelijk met een ander zien zoenen en niet zo’n beetje ook. Ik weet zeker dat dit binnen hun relatie niet de afspraak is en dat ze kapot zou zijn als ze het zou weten. Nu kan ik hem verraden, maar ze weet dat ik sowieso al geen hoge pet van hem op heb. Zodra ik ook maar een beetje met mijn ogen rol als hij weer iets lulligs zegt, kijkt ze me woest aan. De kans dat ze mij afdoet als ‘jaloers’ is daarom best groot en dat gun ik die sukkel al helemaal niet. Ik hoop daarom dat ze er zelf achterkomt dat ze die kerel beter kwijt dan rijk kan zijn.”
 

 
Tess (25): “Mijn beste vriendin zal nooit te weten komen dat ik heel lang verliefd op haar ben geweest. Ze weet wel dat ik op vrouwen val, maar niet dat ik dat ontdekt heb doordat ik opeens gevoelens voor haar kreeg. Toen ik uit de kast kwam, reageerde ze grappend dat ze alles prima vond, maar dat ze hoopte dat ik niet op haar viel. No way dat ik haar ooit vertel dat ik drie jaar over háár bruine lokken, lieve lach en mooie ogen heb gedroomd. Ik vrees dat het onze vriendschap blijvend verandert.”
 
Maartje (27): “Een jaar geleden zat ik niet zo lekker in mijn vel. Mijn relatie was net uit, op mijn werk kreeg ik niet de promotie die ik wilde en ik voelde me eenzaam in mijn nieuwe huis. Om me een beetje op te vrolijken, kwam mijn beste vriendin bij me eten. Klein detail: ze is vegetariër in hart en nieren. Nu vind ik dat normaal geen probleem, maar die avond had ik, met alles wat ik aan mijn hoofd had, even geen zin om ook nog met haar rekening te houden. Dus vulde ik de wraps die ik maakte gewoon allemaal met echt gehakt. Toen ze voor ze een hap nam vroeg of het wel nepgehakt was, knikte ik braaf ja. Ze had niets door."
 
Wat zal jouw beste vriendin nooit te weten komen?