Vrouw werd gephotoshopt in 18 verschillende landen

De maatschappij door Sabine

Als je in het buitenland bent, is het je vast wel opgevallen dat de vrouwen daar er soms anders uitzien. Priscilla Yuki Wilson liet haar foto in verschillende landen photoshoppen om aan te tonen hoe verschillend het schoonheidsideaal is. 
 
De een vindt een flinke borstenpartij mooi, de ander houdt juist van een rank lijfje. Dit toont maar weer aan dat ‘mooi’ een erg rekbaar begrip is. Journaliste Priscilla Yuki Wilson besloot om haar foto in 18 verschillende landen te laten photoshoppen, iets wat eerder dit jaar al door journaliste Ester Honig werd gedaan. Ester gaf haar foto aan 25 verschillende landen met de vraag haar ‘mooi te maken’. Huffington Post meldt dat Priscilla besloot hetzelfde te doen, maar dan net iets anders. 
 
 
Halfbloedje 
Priscilla, die half Japans en half donker is, werd vaak gevraagd wat ze nou precies was. Ze was benieuwd of het hebben van diverse identiteiten een verschil zou maken in het schoonheidsideaal. Met haar experiment kwam Priscilla tot een andere conclusie dan haar voorganger Ester. Volgens Priscilla is het verschil tussen haar foto en die van Ester, dat Esters foto een schilderdoek werd voor de photoshoppers. Meer dan een dozijn tegenovergestelde schoonheidsidealen werd losgelaten op haar gezicht. “Mijn gezicht was echt een uitdaging om te bewerken met photoshop”, vertelt Priscilla. Volgens haar komt dit doordat er voor halfbloedjes niet echt een schoonheidsideaal is. “Als halfbloedje zijnde, is er geen bepaalde norm van schoonheid die makkelijk bij mijn gezicht past”, verklaart de journaliste op haar persoonlijke blog. Hieronder zie je een aantal fotobewerkingen van Priscilla's gezicht.
 
Nederland

Verenigde Staten 
 
Zweden
 
Slovenië
 
Israël
 
Albanië
 
Mexico
 
Macedonië
 
Brazilië
 
Portugal
 
Vietnam

Resultaat 
Priscilla vertelt dat ze zich in een cultuur begeeft die zich nog steeds moet aanpassen aan haar soort gezicht. Haar werd geleerd dat haar gezicht niet paste binnen het schoonheidsideaal dat de maatschappij had. Haar bewerkte foto's laten zien dat over de hele wereld een ander schoonheidsideaal geldt en dat het erg moeilijk is om binnen al die idealen te passen.

In de Verenigde Staten en Macedonië liet Priscilla haar foto meerdere keren photoshoppen. Ben je benieuwd naar alle bewerkte foto's? Kijk dan hier
 
Wat is jouw schoonheidsideaal? 
Beeld: Priscilla Yuki Wilson