Mariska doet aan ageplay: ?Ik noem mijn bedpartners meester en papa'

Intiem door Redactie Ze.nl
 
De een krijgt zin van een lekkere billenpartij en de ander glibbert weg bij het zien van een zongebruind wasbordje. Mariska vindt echter iets heel anders opwindend: ageplay. “Ik speel een meisje tussen de 7 en 14 jaar.” 
 
Mariksa (20): “Ageplay is op zich makkelijk uit te leggen. Het woord zegt het namelijk al: ‘age’ is leeftijd en ‘play’ is spel. Het houdt in dat een van de partners zich voordoet als een jonger persoon dan hij of zij werkelijk is. Dit kan bijvoorbeeld een baby zijn die zelf niks kan, maar ook een schoolkind van een jaar of 14. De andere partner neemt dan de rol van ‘oom’, ‘vader’ of ‘oppasser' aan”, vertelt Mariska. “Je hebt twee vormen van ageplay: de seksuele vorm en de niet-seksuele vorm.” 
 

 
Zo’n vier jaar terug kwam Mariska in aanraking met ageplay. “Ik heb me altijd al beziggehouden met de wereld van BDSM, daar kwam ik mee in aanraking toen ik een jaar of 16 was. Sinds twee jaar houd ik me er wat serieuzer mee bezig. Ik volg een aantal blogs en pagina’s die zich met name bezighouden met BDSM, maar je vindt er ook dingen over ageplay. Na het lezen van wat Engelse blogs over ageplay ben ik gaan experimenteren.” Vooral het vernederende en straffende aspect trekt Mariska. Daarnaast is het ook om een gemiste liefde op te vullen. “Ik heb mijn vader gemist in mijn jeugd en het beetje vader dat ik had, was iemand die veel dronk en geen aandacht besteedde aan zijn kinderen. Op een of andere vreemde manier probeer ik hiermee dat gemis een beetje op te vullen.” 
 
Het spel 
“Ik heb momenteel geen vaste relatie, maar wel twee vaste bedpartners. Ze zijn makkelijk te onderscheiden want eentje noem ik ‘meester’ en de andere noem ik 'papa'.” Met beide personen heeft Mariska een goede band. Zowel in het bed als daarbuiten. “Wat anderen met hun ouders doen, doe ik met hen”, vertelt Mariska. “Mijn ‘papa’ is 37 en mijn ‘meester’ is 33. Zelf ben ik 20 jaar, maar tijdens mijn spelletje ben ik meestal een meisje tussen de 7 en 14 jaar. Ik heb zelf niet echt een specifieke leeftijd, dit is omdat ik bepaalde dingen wel heel goed zelf kan zoals zindelijk zijn, praten en lopen maar andere dingen weer niet zo goed zoals eten, emoties bedwingen en zelf nadenken.”  
 
Hoe een spel verloopt, kan ook nog weleens verschillen. “We beginnen elke ochtend met een vast gesprek: ‘goedemorgen, papa’ en ‘goedemorgen prinsesje, heb je goed geslapen, kleine meid?’ Daarna praten we verder over wat ik aan ga doen, wat ik ga eten en welke lessen ik vandaag heb.” Net zoals een echte vader-dochterrelatie krijgt Mariska een complimentje als ze iets goed doet. “Als ik iets goed heb gedaan op school, dan vertel ik dat natuurlijk. Hij geeft me dan uitgebreid complimentjes. Als ik iets niet gehaald heb, krijg ik uiteraard ook kritiek. Meestal zijn de app-gesprekken wel de basis van een spel, want als ik iets gedaan heb wat absoluut niet kan, wordt dat bestraft wanneer ik hem zie. Daarnaast stopt hij me ook in bad, leest hij me voor, legt hij me in bed en helpt hij me met eten en met school.”  
 

Opwindend 
De vraag die veel mensen bij ageplay hebben is toch waarom dit mensen opwindt. “Voor mij is het een moment om te ontspannen en te ontsnappen aan alle stress die ik normaal heb", vertelt Mariska. “Als ik bij hem ben, hoef ik niet na te denken over dat soort dingen. Daarnaast hou ik ervan om vernederd te worden. Zo ver ik weet houdt mijn bedpartner er ook van om vrouwen te vernederen in de slaapkamer, maar hij houdt er ook van om alle controle te hebben en om vrouwen liefdevol te verzorgen.” 
 
Met haar lichaam vol tatoeages ziet Mariska er alles behalve kinderlijk uit. “Ik vind het niks om een bloemetjesjurkje aan te trekken voor een spel. Het enige wat ik bezit in die trant zijn Disney-pyjama’s. Dit heeft niets te maken met ageplay, ik ben gewoon nog steeds gek op Disney. Daarnaast zorg ik ervoor dat ik lekker ruik en mijn haar leuk zit, maar niet met overdreven strikjes.” 
 
Vader-dochterrelatie 
“We zien elkaar wekelijks, maar ik noem hem natuurlijk wel elke dag papa. We praten elke dag met elkaar en zien elkaar een of twee keer per week.” Mariska en haar 'papa' hebben allebei een druk leven, maar als ze bij elkaar zijn, doen ze echte vader-dochterdingen samen. “Meestal kijken we samen Disney-films, stopt hij me in bad, legt hij me in bed en leest hij me voor. Daarnaast knuffelen we veel en zorgt hij dat ik nooit alleen ben. Net zoals alle kleine kinderen laat ik regelmatig iets uit mijn handen vallen en eten kan ik niet zonder te knoeien.”  
 
Als Mariska bij haar ‘papa’ is, speelt ze altijd een klein meisje. “Bij hem ben ik altijd een klein meisje. Over de app, via de telefoon of face to face, ik blijf altijd zijn kleine meisje en moet altijd papa tegen hem zeggen, tenzij we te veel in het openbaar zijn.” Bij anderen is Mariska wel ‘zichzelf’. “Bij andere mensen ben ik altijd mezelf, ook al is hij erbij. Ik ben nu bezig met een studie, maar ik werk al wel bij mijn oude stagebedrijf. Daar werk ik veel met klanten over de hele wereld en dan ben ik wel mijn professionele zelf.” 
 

Levensstijl 
Mariska ziet ageplay niet als iets wat haar opwindt tijdens de seks, maar gedeeltelijk als levensstijl. “Voor mij is het half een levensstijl. Ik ben naast dit ook gewoon een student en werk bij een bekend en groot bedrijf als ontwerper. Ik zou daarom niet willen dat andere mensen dit over mij weten. Wel vraag ik me altijd af wat ‘papa’ ervan zou vinden als ik iets verkeerd doe.” 
 
Via feesten kom Mariska ook weleens in contact met andere mensen die ook aan ageplay doen. “Er worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd, maar ook gewoon BDSM-feesten. Hierbij moet je niet denken aan een grote orgie, want dat is het verre van. Het is gewoon een feest voor mensen die hetzelfde denken en net zo zijn als jij bent en dat is prettig.” 
 
Geen pedofiele gevoelens  
Mariska speelt met haar bedpartners altijd een jong meisje. Is zij niet bang dat haar partners pedofiele gevoelens hebben? “Absoluut niet”, antwoordt ze. “Ik ben twintig jaar oud en heb een flinke borsten- en billenpartij. Daarnaast zit ik deels onder de tatoeages en heb ik piercings. Als mijn papa ergens gek op is dan zijn het wel mijn billen. Die zien er echt niet kinderlijk uit na al het sporten in de sportschool. Hij houdt juist van rondingen.” Mariska vertelt dat ageplay door andere mensen nogal eens als iets vreemds wordt beschouwd. “Het wordt door de buitenwereld vaak gezien als iets raars. De meeste mensen die zich hiermee bezighouden treden daarom hiermee niet de openbaarheid in.” 
 
Op dit moment weet Mariska nog niet of ze dit altijd zal blijven doen. “Ik weet niet hoe het loopt. Misschien doe ik dit over een tijdje nog wel, maar misschien hou ik er uiteindelijk mee op. Voor nu is dit prima voor mij en kom ik goed aan mijn trekken.”  
 
Lees ook onze andere real life-verhalen.
 
Wil je ook je verhaal aan (de leZeressen van) Ze.nl vertellen? Stuur dan een mailtje naar vera@ze.nl o.v.v. real life verhaal.