Smaaktest: de Kitkat Chunky Double Caramel

Vrije tijd door Marleen_S
Als ultieme chocolade-addicts ben je bij ons aan het goede adres voor een kiloverpakking chocola. Maar, wij chocoladekenners onderwerpen de nieuwe Kitkat Chunky Double Caramel natuurlijk wel even aan een smaaktestje. 

Chocolade, het smaakt net zo lekker als het klinkt. Het bruine goud troost ons als we verschrikkelijk ongesteld zijn of als we heel erg toe zijn aan onze vier-uur-snack, aan een kleine break. Tja, vrouwen en chocola, een meer gepassioneerde liefdesrelatie bestaat er niet.
 
Op het Ze-hoofdkwartier riepen we dan ook volmondig ‘ja, ik wil!’ toen we de nieuwe Kitkat Chunky Double Caramel (een hele mond vol, letterlijk en figuurlijk) op onze toetsenbordjes kregen geworpen. Want met chunky, bedoelen ze ook echt chunky. Genoeg om onze honger met een lekker tussendoortje te stillen.
 


Gelukkig konden we onszelf nog net op tijd inhouden om onze smaakpupillen de tijd te geven dit chocoladesnoepje écht goed te proeven. De Kitkat Chunky Double Caramel testten we op de volgende Zeer Belangrijke criteria. Dit is onze ongezouten, maar met chocolade overgoten mening.

Crunchy

Marleen: Ik vind het een echte kraker. Bij deze Kitkat hoef je gelukkig niet overdreven hard te kauwen, maar heb je wel iets om je tanden in te zetten. 
Sabine: Ik vind de crunch-heid een beetje matig. Het is voor mij niet crunchy genoeg. Ik houd er wel van als het wat meer kraakt in je mond.
 
Smooth
Marleen: Bij elk hapje smelt de chocola zo weg op mijn tong. Heerlijk. Het biscuitje blijft niet te lang krokant, waardoor je het makkelijk weg kunt slikken. Eigenlijk jammer; ik wil er langer van genieten!
Sabine: De chocola is lekker zacht, I love it! Je kunt er goed doorheen bijten, wat ik belangrijk vind. Als je te veel moeite moet doen om een stukje af te breken met je tanden, haak ik af.
 


Chocoladekwaliteit
Marleen: 

Caramel vind ik heerlijk, maar de combinatie met chocola is altijd spannend. Vaak is de caramel dan zo enorm zoet en kleverig en proef je de chocola niet meer. Dat valt bij deze Kitkat gelukkig mee.
Sabine: De chocola is heerlijk, de smaak perfect. Wat ik ook heel fijn vind, is dat de caramel niet overheerst. Precies goed.
 
Bite
Marleen: Mijn lievelingschocolade zijn hazelnootrepen, dus ik wil wel wat te bijten hebben. Hier kan ik goed mijn tanden in zetten.
Sabine: Het geheel is niet te groot om je tanden in te zetten en ook niet te dik. Ik vind het altijd zo zonde als je een hap neemt en de helft ligt op je schoot. Nu hap je het zo weg.



Eindoordeel

Wij hebben er een nieuwe favoriet bij! Wat we erg handig vinden, is dat je de Kitkat Chunky Double Caramel doormidden kunt breken om te delen. Of om natuurlijk later voor jezelf te bewaren. Zo kun je zelf bepalen hoeveel je nodig hebt voor je break: een halve of een hele. Als je erg honger hebt eet je 'm gewoon helemaal: je gaat er gegarandeerd vol van zitten! Wat dat betreft stilt het perfect de honger als je een snackattack hebt. Wil je gewoon een klein tussendoortje? Dan neem je de helft. Als het je lukt... wij konden het daar in ieder geval niet bij houden!

Heb jij de nieuwe Kitkat Chunky Double Caramel al geprobeerd?