Shocking: 30% van de mensen denkt met verkeerde getrouwd te zijn

De maatschappij door Sabine
 
Wanneer je smoorverliefd in het huwelijksbootje stapt, denk je dat je voor altijd bij je man wilt blijven. Maar weet je dat wel zeker? Uit onderzoek blijkt dat 30% van mensen denkt dat hij of zij met de verkeerde getrouwd is...
 
De dag dat jij en je knapperd in het huwelijk treden, is de dag die je nooit zal vergeten. Je belooft elkaar eeuwige trouw en zal hem nooit verlaten. Butterflies all over the place, hartjes, lieve woorden: het kan niet op! Hartstikke romantisch dus, dat trouwen. Maar wat als je er na een aantal jaar spijt van krijgt? We kunnen je vertellen dat je niet de enige bent. Een derde van de mensen denkt namelijk dat hij of zij met de verkeerde persoon is getrouwd... ai! 


 
Trouwen 
Voor het onderzoek, gehouden door Illicit Encounters, werden 1500 getrouwde Britten ondervraagd, meldt Metro. Een kleine 35% gaf aan niet helemaal zeker te zijn of hij/zij wel had moeten trouwen. Hiervan geeft 30% weer aan dat dit komt doordat hij of zij denkt met de verkeerde persoon te zijn getrouwd. 
 
Gelukkig kwam het onderzoek ook nog moet ‘goed’ nieuws. Een grote meerderheid, 63%, gaf aan dat hij of zij nooit de partner nooit zou bedriegen met een ander. Ook liet 60% van de ondervraagden weten zijn/haar spouse niet zomaar te verlaten als hij of zij een slippertje zou begaan. 


 
Vreemdgaan
Mike Taylor van Illicit Encounters vertelt dat verrassend genoeg uit het onderzoek bleek dat jongere mensen andere standaarden hebben wat vreemdgaan betreft dan de oudere ondervraagden. “Het interessante is het verschil tussen de generaties", vertelt Mike. “Het blijkt dat jongere mensen veel hogere standaarden hebben als het gaat om trouw zijn.” Een kwart van de ondervraagden onder de 25 jaar gaf aan dat hij of zij het als vreemdgaan beschouwt als de ander een lapdance krijgt of naar een stripclub gaat. Terwijl de oudere generatie zoenen niet als vreemdgaan beschouwt. 
 
Wat vind jij van de resultaten?