Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

L?Oréal-shoot voor Free A Girl: help jij mee meisjes uit de prostitutie te halen?

 
Of ik samen met nog een aantal hoofdredacteuren en bloggers een shoot wilde doen voor L’Oréal en Free A Girl. Eeeeuh…. nou, mijn eigen selfies moeten minimaal 35 keer over voor er een goede tussenzit. Maar dit doel wil ik graag steunen. Help?
 
Free a Girl
Wellicht ken je de stichting Free A Girl door Yolanthe Sneijder-Cabau die een van de oprichtsters is. Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden. De afgelopen 6 jaar heeft de organisatie bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 2.800 meisjes. In Nepal, India en Bangladesh raken jaarlijks duizenden meisjes vermist. Zij worden onder valse voorwendselen meegelokt door mensenhandelaren of op straat ontvoerd en verkocht aan een bordeel in India. Ze worden dagelijks verkracht door tientallen mannen. Dit moet stoppen. Free a Girl zet zich in om al die minderjarige meisjes te bevrijden en terug te brengen naar hun moeder. 
 

Samenwerking met L’Oréal
De filosofie van L’Oréal Paris dat iedereen, ongeacht zijn of haar leeftijd, oorsprong of uiterlijk ‘het waard is’, sluit onvoorwaardelijk aan bij de missie van Free a Girl. Daarom werken L’Oréal en Free a Girl dit jaar samen. Het cosmeticamerk heeft sinds september de Pure Reds-lipstick collectie op de markt gebracht en in de maand oktober zal van elke verkochte lipstick uit deze collectie 1 euro naar Free a Girl gaan. De lipsticks hebben matte roodtinten; bestaande uit verschillende tonen, zodat elke vrouw de perfecte tint kan vinden die haar natuurlijke schoonheid benadrukt. Reden genoeg  om zo’n lekkere lipstick aan te schaffen dus!
 

Shoot
Maar om hier aandacht voor te vragen kwam meer bij kijken dan alleen een artikeltje schrijven. Ik moest samen met een aantal andere hoofdredacteuren en bloggers helemaal glammy op de foto die geïnspireerd is op deze foto! Ai… dat leek me nog niet zo makkelijk aangezien ik, nou ja, allesbehalve glamorous ben. Gelukkig kregen we witte kleding van H&M (dank!) en werden we mooi gemaakt door de visagisten van L’Oréal. Conclusie: als je zelf rode lipstick op doet wordt het nooit zo mooi als wanneer een visagist dat bij je doet. Wauw! Het was best spannend om met al die prachtige dames op de foto te staan, maar ik moet zeggen: het eindresultaat mag er zijn.

Ook jij kan helpen
Naast het kopen van een een lipstick uit de Pure Reds-collectie of een donatie te doen aan Free a Girl, kan ook jij aandacht vragen voor de duizenden meisjes die gedwongen in de prostitutie zitten. Lees hier vrijdag meer over op Ze.nl…