Schokkend: Bar speciaal voor zwangere vrouwen

De maatschappij door Sabine

Drinken tijdens de zwangerschap is not done. Toch zijn er best wat vrouwen die tijdens deze 9 maanden de alcohol niet (altijd) links laten liggen. Een bar in New York speelt hierop in en opent een bar speciaal voor zwangere vrouwen.
 
De meesten van ons kunnen op z'n tijd genieten van een heerlijk wijntje. Alleen is het tijdens je zwangerschap beter om geen drank te drinken, dus ook dat ene rosétje op die verjaardag kun je maar beter afslaan. Bij welke hoeveelheid alcohol dit schadelijk voor je kind zou kunnen zijn, hangt van veel factoren af en is niet precies bekend. Daarom raden artsen aan om helemaal geen alcohol te drinken. Toch zijn er heel wat vrouwen (1 op de 3) die tijdens hun zwangerschap toch af en toe een drankje drinken. Nadeel: al die afkeurende blikken van de omgeving. De New Yorkse bar Gestations speelt in op deze zwangere vrouwen. 
 

 
‘Je moet drinken voor twee’
Vaak krijgen vrouwen boze blikken toegeworpen als ze aan een wijntje nippen terwijl ze overduidelijk een kleine in de buik hebben zitten. De bar Gestations speelt hierop in door alcohol te serveren aan zwangere vrouwen zonder vooroordeel. Voor de bar lijkt het principe te gelden dat een bierbuik hetzelfde is als een babybuik. Door heel New York heeft de bar opvallende posters hangen met teksten als: ‘Je moet drinken voor twee’, ‘Hoe groter je buik, hoe meer je kan drinken’ en ‘Bier, wijn en cocktails: geserveerd zonder vooroordeel’.  
 
Gestations wil de eerste bar zijn speciaal voor zwangere vrouwen en is druk bezig met meer bekendheid te krijgen. Volgens de Facebook-pagina van de bar is er een speciale 9 months happy hour en krijg je een gratis zwangerschapstest als je een halve liter alcohol koopt. Ook hangen er door heel de stad reclameborden, zo ook op de Times Square. DailyMail meldt dat dit voor veel ophef zorgt onder de inwoners van New York.

 
Publiciteitsstunt  
Veel mensen denken dat het gaat om een publiciteitsstunt. Zo ook de website Vocativ.com. Zij denkt dat het een marketingcampagne is voor de app Bartendr. Via deze app kun je verschillende bars en cafés vinden. Toch lijkt Gestations hun concept door te zetten. Op de Facebook-pagina plaatste ze een aantal dagen geleden de volgende ‘grappige’ tekst: ‘We hadden nooit verwacht dat we onze baby tot leven zouden zien komen'.
 
Verschillende bronnen hebben bekend gemaakt dat de bar nog geen alcoholvergunning heeft. Maar tot noch toe lijkt de bar haar idee door te zetten. Zo werd er 1 oktober nog op Facebook gepost dat Gestations binnenkort opent... 
 
Wat vind jij van het concept?  
Beeld: Facebook