Wow: 19-jarig meisje geeft ? 1200 per maand uit aan zonnebank

Lichaam door Redactie Ze.nl

Een zonnebankje hier, een pedicure daar: jezelf af en toe verwennen is helemaal niks mis mee. Maar de 19-jarige Britse Hannah Norman brengt ‘een lekker kleurtje’ to the next level: zij geeft meer dan € 1200 per maand uit aan de zonnebank!
 
Je teint je leven en je financiële situatie over laten nemen: dat is wat de 19-harige Hannah Norman doet, aldus DailyMail. Aangezien ze niet op het Britse weer kan bouwen als het gaat om haar bruine huidje, spendeert ze meer dan € 1200 per maand aan het aanbrengen van fake tan en naar de zonnebank gaan.

Tijd en geld

Maar haar tanorexia kost haar niet alleen heel veel geld, ook tijd. Ze begint ’s ochtends met een laag zelfbruiner op te smeren. Dan bezoekt ze maximaal zo’n vier (!) zonnestudio’s. De tiener wordt gedwongen om zo veel schoonheidssalons te bezoeken omdat de maximale bruiningstijd die elke salon hanteert, 15 minuten is. Wat voor de brunette overigens niet eens in de buurt komt om haar bruine teint te bereiken. Vervolgens als ze thuiskomt, smeert ze nog een laag zelfbruiner op. Om dit te bekostigen woont Hannah thuis en werkt ze in een kledingwinkel.
 


Verslaafd
Wanneer haar zonnebankverslaving begon? Volgens Hannah was dit op haar 14e, ook al mag je wettelijk gezien eigenlijk pas gebruik maken van de zonnestudio als je 18 bent. Toen ze ongeveer 16 jaar was, raakte ze echt verslaafd. Hannah beweert dat ze niet gelukkig is, tenzij ze elke dag haar ritueel uitvoert. 

Volgens haar is ze inmiddels zo’n vaste klant geworden bij alle salons, dat ze korting krijgt. “Iedereen in de salons kent me. Er is een salonmedewerker niet ver van mijn huis die zich altijd begint af te vragen waar ik ben als ik een ochtend niet ga." Als Hannah iemand ziet die donkerder is dan zij, wordt ze jaloers en afgunstig. "Ik probeerde twee jaar geleden te stoppen met mijn zonnebankritueel, maar na een week daalde mijn hele eigenwaarde compleet."  
Momenteel verdient ze bijna € 1500 per maand waarvan zo’n € 1200 naar haar zonnebankverslaving gaat. “Er blijft niet veel over om van te leven, ik heb niet veel geld om uit te gaan en nieuwe kleren te kopen, maar het is de moeite waard om een kleurtje te hebben.”

 
 

Negatieve opmerkingen
De brunette krijgt veel opmerkingen over haar huid, zowel positief als negatief. "Mensen complimenteren me met mijn kleurtje; ze vertellen me dat ik een mooie gloed heb." Maar ook wordt ze regelmatig gepest door kennissen en klasgenoten en ‘Oompa Loompa’ genoemd. “Het stoort me niet als mensen dat zeggen over mij, ik laat het gaan. Ik heb geleerd om negatieve opmerkingen te negeren en zolang ik word geplaagd, betekent het dat iemand anders met rust wordt gelaten (dat is dan wel weer een hele lieve gedachte!).”
 
Negatieve gevolgen huid
Maar haar beautyritueel heeft natuurlijk wel ernstige gevolgen voor haar huid. “Mijn huid wordt echt droog, vooral op mijn borst en nek, tenzij ik de hele tijd hydrateer. Het kan pijn doen als ik er niets aan doe. Ik heb altijd moisturizer bij me. Ik gebruik het zo veel als ik kan."
 
Hannahs gebruik van zonnebanken is buitensporig en niet aanbevolen. Ze zegt dat ze zich bewust is van het risico op kanker, maar dat ze op dit moment gezond is. “Het is duidelijk dat als er iets dergelijks met mij gebeurt, ik dit niet zou blijven doen omdat mijn gezondheid in gevaar is, maar tot die tijd zal ik blijven gaan.” 

Wat vind jij van Hannahs verhaal?
Beeld: Reporters