De meest voorkomende fantasieën bij mannen en vrouwen

Intiem door Sabine

Seksuele fantasieën: we hebben ze allemaal. De een droomt over het vliegtuig, de ander over een arrestatie. Bang dat jouw fantasie 'abnormaal' is? Dit onderzoek vertelt je wat veelvoorkomende fantasieën zijn. 
 
Fantaseer jij weleens dat je boven in de wolken aan het rampetampen bent met een sexy zakenman uit de eerste klas in het ieniemienie toiletje van het vliegtuig? Of zijn jouw fantasieën wat pittiger? Dan ben je volgens dit onderzoek niet de enige. Onderzoekers uit Canada tonen namelijk aan dat veel vrouwen seksuele fantasieën à la Fifty Shades of Grey hebben. Wat de onderzoekers ook hebben onderzocht is het verschil tussen de fantasieën van mannen en vrouwen. 

 
Verschil tussen man en vrouw
De onderzoekers beweren dat zij de eersten zijn die seksuele fantasieën wetenschappelijk onderzocht hebben en verklaren wat een 'normale' fantasie is en wat een 'afwijkende' fantasie is. Het onderzoek, dat werd gepubliceerd in the Journal of Sexual Medicine, concludeerde dat het ‘normaal’ is dat mannen fantaseren over seks met twee vrouwen en dat vrouwen voornamelijk Fifty Shades of Grey-fantasieën hebben, meldt DailyMail. Ook bleek dat vrouwen meestal fantaseren over hun eigen partner in tegenstelling tot mannen. Zij fantaseren juist over een buitenechtelijke partner. Maar dat waren niet de enige bevindingen van het onderzoek. 

 
Fantasie versus werkelijkheid 
Aan het onderzoek deden 1500 volwassenen mee. Aan hen werd gevraagd of ze hun seksuele fantasie tot in detail wilden omschrijven. “De resultaten waren erg interessant”, vertelt Christian Joyal, de hoofdauteur van het onderzoek. “Wat ons niet verraste was dat mannen meer fantasieën hebben en deze ook levendiger beschrijven dan vrouwen.” Verder bleek uit het onderzoek dat vrouwen, in tegenstelling tot mannen, een veel duidelijker onderscheid maken tussen fantasie en verlangen. Zo fantaseert 30 tot 60% van de vrouwen over dingen als vastgebonden zijn, maar willen ze niet per se dat deze fantasie ook werkelijkheid wordt. Dat terwijl mannen het liefst niets anders zouden willen dan hun fantasie werkelijkheid te zien worden.  
Wat is jouw ultieme seksfantasie...?