19 redenen waarom sleur best lekker is

Psyche & spiritualiteit door Marleen_S
Dag in en dag uit volg je hetzelfde patroon als de week ervoor. En als de maand ervoor. Eigenlijk doe je altijd alles hetzelfde nu je er nu over nadenkt. Sleur much? Nou én! Een beetje sleur in je leven is eigenlijk hartstikke lekker.

Je snapt eigenlijk niet waar iedereen nou over zeurt. Hoe zaligmakend is het dat je eigenlijk precies weet waar je vanavond rondhangt (de bank) en wat je gaat doen (luieren) en met wie (je doldwaze hamster)? Wij zeggen: ode aan de sleur!
 


 

Want sleur is helemaal zo slecht nog niet, omdat...
 

... je tenminste precies waar je aan toe bent. Waarom zou je sleutelen aan een succesformule?

... je des te meer kunt genieten van verrassingen.

... je een heel stabiel persoon bent. Enne, dat doet het weer goed in relaties en op werk.

... wie houdt er nou van veranderingen? Moet weer alles 180 graden anders, terwijl het net zo lekker ging.

... een beetje sleur nodig is. Hoe kun je anders vier programma’s, twee series én RTL Boulevard bijhouden? Dat is dagelijks hard werken.

... je hersenen alle rust krijgen om die triljoen prikkels op een dag te verwerken. Jij. Bent. Zen.

... je er blindelings op kunt vertrouwen dat alles volgende week nog precies zo is als nu. Vastigheid, wat een heerlijk vooruitzicht.

... sleur in je relatie iets is om te juichen! Want het is eigenlijk het teken dat jij en je lover helemaal op elkaar zijn ingespeeld. Sleur, ander woord voor soulmate misschien?

... je door die sleur tenminste ook geen like-verslaving hebt ontwikkeld, waarbij je alles wat je doet op social media knalt in de hoop dat iedereen ziet wat voor knallend leven je hebt.

... sleur ontzettend goed is voor je gezondheid, aldus onderzoek.

... het leven zo heerlijk makkelijk is als je precies weet waar je aan toe bent. Geen moeilijk gedoe. Houden we van.... je door al die sleur uitgebreid de tijd hebt om na te denken over de zin des levens en je bucketlist. Om hier vervolgens niets mee te doen en gewoon je dagelijkse routine weer te volgen.

... je leven misschien niet zo spannend is als die van de buurvrouw, maar man, je hebt mooi wel lekker rust aan je kop.

... als je last hebt van sleur je altijd wel een gaatje hebt om wel iets leuks te doen.

... een beetje sleur ervoor zorgt dat je aandacht hebt voor de dingen die je doet. Zo mindfullness.

... je door de sleur heel productief bent, want je hoeft niet te rennen en te vliegen naar honderdduizend verschillende afspraken.

... je niet hoeft te voldoen aan torenhoge verwachtingen, want ja, je doet het zoals je het doet. En zo gaat dat al tijden goed.

... rust, reinheid en regelmaat. Do we need to say more?

... sleur niet per definitie betekent dat je leven hopeloos saai is. Je hebt gewoon een ritme gevonden dat werkt. Wie wil dat nou niet? 

Heb jij ook een beetje last van sleur? Waarom vind jij dat zo fijn?