9 stappen naar de perfecte kledingkast

Mode & trends door Xandra
Het eerste weekend van januari, tijd voor een nieuwe start! Ben jij van plan je garderobe eens flink door te lichten? Let dan op want ik heb voor jou de perfecte verzameling aan basics waarmee je het hele jaar door fashionable door het leven gaat.
 
Shoppen: ik kan er geen genoeg van krijgen. Vrouweigen misschien, maar soms herken je tussen al die trendgevoelige kledingstukken de echte pareltjes niet meer. Daarom begin ik het jaar met een frisse start en gaat er een flinke stapel kleding richting de kringloop. Wat ik wel houd? Deze basics in ieder geval, want met het onderstaand lijstje aan kleding, kun je alle kanten op. Casual, chic, zakelijk of studentikoos. Maar altijd met klasse. 
 
Zwarte loafers en witte sneakers
Een paar goede zwarte hakken mag niet ontbreken in iedere garderobe, dat lijkt me niet meer dan logisch. Maar op de dagen dat comfort de voorkeur geniet, kies je voor chique zwarte loafers of witte sneakers. Gewoon, omdat ze overal bij passen en eigenlijk altijd hip zijn.
 
Witte blouse
Ik kocht er ooit eentje die eigenlijk veel te duur was en hoewel ik meestal al spijt krijg van dat soort aankopen zodra ik mijn pincode ingetoetst heb, is dat in dit geval nooit gebeurd. De witte blouse kan altijd. Een kwalitatief goed exemplaar dat perfect past gaat jaren mee en zul je altijd uit de kast willen trekken, geloof mij. Ik draag hem op mijn leren rok, boyfriendjeans en zomerse shorts. Al-tijd.
 
Klassieke tas
Een werknemer van een winkel in de P.C. Hooftstraat zei ooit tegen mij dat hij de serieuze klanten herkende aan hun tas, de designerexemplaren pik je er namelijk feilloos uit. Wat overigens niet betekent dat je duizenden euro’s moet investeren in die ene accessoire, maar flink wat kwaliteit is hier wel gewenst. Kies voor simpel zwart leer met weinig poespas en hij kan nog jaren mee.
 

Wit T-shirt
Wie heeft hem niet in de kast liggen? En terecht, want dit pareltje is casual op een fijne spijkerbroek, maar ook chic onder een mooi blazer. Koop meerdere exemplaren: een V-hals, een ronde hals, getailleerd, losvallend. Het liefst van goede kwaliteit, want dat zie - en voel - je. En let goed op de kleur, want zodra het wit begint te vervagen is het tijd voor een nieuw exemplaar. 
 
Perfecte jeans
Een horrorpuntje voor menig vrouw, mijzelf incluis. Des te groter is de vreugde wanneer je hem daadwerkelijk gevonden hebt. De perfect passende jeans. Een mooie blauwe, die je voor het gemak ook gelijk maar in het zwart koopt. Hetzelfde model, waarom niet? Kleine tip: was hem alleen als er vlekken in zitten, het doet de pasvorm namelijk weinig goeds. Voor vieze geurtjes is een nachtje vriezer voldoende. 
 
Little Black Dress
Essentieel, want geschikt voor alle gelegenheden. Alle. Het is maar net hoe je hem draagt. Dat betekent overigens niet dat je er maar eentje van in je kast hoeft te hebben. Eigenlijk geldt hier hetzelfde als voor het witte T-shirt: koop er meerdere. Hooggesloten, met decolleté, op knielengte of juist mini. 
 
Zwarte blazer
Mét goede pasvorm, dat is misschien wel het belangrijkste. Let hierbij vooral op hoe je schouders uitkomen in het jasje en of hij goed zit rondom de bovenarmen. Kies liever een maat kleiner dan een versie die net iets te groot is, ondanks dat de blazer dan misschien niet meer dicht kan. Want zeg nou zelf: wie doet de knoopjes van een blazer tegenwoordig nog dicht?
 
Trenchcoat
Bekend van Burberry, maar ook verkrijgbaar voor hen met een beperkter budget.  Kies een donkere beigetint of ga voor eentje die bijna tegen gebroken wit aanligt, maar vermijd de jas die zwarte details heeft of mouwen in een andere kleur, want dat is weer onderhevig aan trends en misschien volgend seizoen helemaal niet leuk meer. De basic trenchcoat daarentegen, is tijdloos. 
 
Rode lippenstift
Niet echt in je kledingkast natuurlijk, maar onderschat nooit de kracht van een mooie kleur lippenstift. De makkelijkste manier om ’s ochtends zonder veel moeite als een echte beauty de deur uit te stappen. Een beetje mascara en een mooie lippenstift, het liefst klassiek rood in een tint die bij jouw huids- en haarkleur past.

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! 


Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.