5 dingen die we eigenlijk helemaal niet zo romantisch vinden

Relaties door Sabine

Een keer in de zoveel tijd wil je lief je nog wel een keer verrassen met een romantische daad. Soms pakt deze daad goed uit, soms iets minder. Er zijn namelijk een aantal dingen die wij eigenlijk helemaal niet zo romantisch vinden.  
 
Wij vrouwen roepen dan wel dat we zo graag een romantische vriend willen, maar als-ie dan met een afgezaagde ‘romantische’ daad op de proppen komt, zijn we ook niet echt blij. Wat errug! Hij bedoelt het vast goed, maar deze dingen vinden we eigenlijk helemaal niet zo romantisch als hij denkt… 
 

Geurtje
Als hij dat ene geurtje koopt waar jij al weken over droomt, is er natuurlijk niets aan de hand. Maar als vriendlief met een luchtje aan komt zetten, is dat vaak omdat hij niet wist wat hij je anders voor je verjaardag moest geven. Goed, beter iets dan niets natuurlijk maar als het een oude wijven luchtje is dat-ie makkelijk bij de Action had kunnen kopen, is de romantiek er ook snel van af. Sorry.
 
Samen een bak ijs leeglepelen 
En dan heeft hij een bak van je favoriete merk ijs gekocht. Superlief! Samen op de bank met een dekentje en twee lepels werken jullie de bak naar binnen. Alleen is er een dingetje: hij eet sneller dan jij. Dus voordat jij een hap uit de bak hebt kunnen lepelen, pakt hij de bak alweer om zelf een hap te nemen. Maar ho eens even, dit is dus wel even je lievelingsijs. Gevolg: een brainfreeze van het kaliber XXL omdat je zijn vreettempo probeert bij te benen. En niet te vergeten: vijf kilo zwaarder. 
 
Rozenblaadjes
In de films zie je het altijd gebeuren wanneer de husband to be iets romantisch wil doen voor vrouwlief. Er worden wat rozenblaadjes op het bed gedeponeerd, maar eigenlijk is geen enkele vrouw hier blij mee. Ja, oké, het ziet er leuk uit, maar daarna kun je de blaadjes niet zomaar van je bed gooien want dan liggen ze maar wat op de grond. Je zult ze dan toch echt allemaal bij elkaar moeten rapen. Romantisch hoor. Voor rozenblaadjes in het bad geldt precies hetzelfde. Kun je na een lekkere baddersessie met je lover daarna die doorweekte blaadjes die zich vacuüm aan de badrand hebben gezogen één voor één uit je bad vissen. Leuk, erg leuk.


Bonbons
Weer zo’n cliché: het doosje bonbons. Vaak ook nog eens van die bonbons waarvan je bijna geen hapje durft te nemen omdat je weet dat de kans 95% is dat er een of andere vieze likeur inzit. Daarnaast gaat het natuurlijk om het gebaar, maar een doosje chocolade is niet echt heel erg origineel. En je wordt er Tina Tientonner van.
 
Samen douchen 
Iedereen heeft het weleens geprobeerd: samen douchen met je lover. Helaas is het lang niet zo romantisch als het klinkt. Seks onder de douche zoals je altijd in de films ziet is er niet bij. Je zou maar uitglijden op die gladde badkamertegels waar resten van zijn shampoo en jouw showergel liggen. Daarnaast zorgt dat zielige waterstraaltje dat je weet op te vangen ervoor dat je ook nog eens loopt te klappertanden van de kou. Erg sexy...
 
Wat vind jij eigenlijk helemaal niet zo romantisch?