Last van slapeloosheid? Met je eigen verdovingsmiddel niet meer!

Sport & gezondheid door Fleur

De slaap niet kunnen vatten. Insomnia. Er zijn tig manieren om te zeggen dat je niet kunt pitten. Zijn er alleen óók opties om er iets tegen te doen? Ja hoor. Met je eigen natuurlijke verdovingsmiddel zit je zó in dromenland.
 
Is er iets frustrerender dan de hele nacht liggen woelen, omdat je ogen maar niet dicht willen vallen? Nauwelijks. Ten eerste is het rete-irritant om zó graag even wat uurtjes te willen rusten, maar het niet te kunnen, en ten tweede heeft het nog gevolgen ook. De dag erna loop je er namelijk bij alsof je met je kop tussen de tramdeuren hebt gezeten. Je hoofd voelt zwaar, nadenken lukt ongeveer voor 10% en je kunt gewoon misselijk zijn van de moeheid. Nee, dat niet in slaap kunnen komen, dat hebben we liever niet. Maar hoe zorg je dat je binnen no time je ogen sluit? Met de 4-7-8-techniek.
 
 
De 4-7-8-techniek
Volgens Andrew Weil, een Amerikaanse arts, kan iedereen, jij dus ook, zichzelf op een natuurlijke manier verdoven. Het mooie is: je hoeft er de deur niet voor uit. Je brengt jezelf namelijk in slaap met je eigen ademhaling. We horen je denken: bedoel je nou dat ik een potje kan gaan mediteren? Daar lijkt het wel op, alleen pas je een wat specialere ademhalingstechniek toe, de zogeheten 4-7-8-techniek. Die gaat volgens HLN.be als volgt:
 
-Plaats het puntje van je tong op het stukje gehemelte net achter je voortanden. Hou je tong hier tijdens de hele oefening.
 
-Adem uit via je mond en maak hierbij een blaasgeluid.
 
-Doe je mond dicht en adem in via je neus. Doe dit 4 seconden lang.
 
-Hou je adem 7 seconden in.
 
-Adem uit via je mond en maak ook nu een blaasgeluid. Hou dit 8 seconden vol.
 
-Herhaal deze handelingen nog 3 keer.
 
Als het goed is, val je nu binnen enkele minuten in slaap.
 
Toch even checken of je de oefening goed doet? Bekijk hieronder dokter Weils demonstratie:

fout in embed: media provider niet ondersteund
 
Ga jij de 4-7-8-techniek proberen?