5 must-do fitnesstrends voor 2015

Sport & gezondheid door Bo_de_Boeye
Het is weer januari! Tijd om je goede voornemens waar te maken en die luie billen van de bank te tillen. Dit zijn de fitnesshypes voor 2015 die jou zweet op je voorhoofd en dat sexy bikinilijf gaan bezorgen!
 
De zomer lijkt nog zo ver weg nu je je nog klappertandend in je sjaal verstopt. Maar die kilo’s pepernoten, dat zevengangenmenu van Kerst en die twintig oliebollen smelten niet zomaar van je heupen af. Over een paar maanden huppel jij gewoon lekker in je fladderende zomerjurkjes rond, mits je helemaal opgaat in een van de volgende fitnesstrends voor 2015.
 
1. Bodyweight training
Volgens de experts gaan we dit jaar back to basic. Geen ingewikkelde machines of fitnessaccessoires die na een paar keer gebruiken toch op zolder belanden, gewoon trainen met als enige weerstand je eigen lichaamsgewicht. Lekker goedkoop na die dure decembermaanden en je hoeft geen raketgeleerde te zijn om deze moves uit te voeren. Dus in 2015 worden push ups, lunges, squats, burpees en de plank jouw beste vriendjes.
 
 
2. High-Intensity Interval Training (HIIT)
HIIT stond vorig jaar nog op de felbegeerde eerste plaats, maar ruilt in 2015 deze positie in voor de tweede plek. Maar deze explosieve manier van trainen blijft niet voor niets hot – terwijl jij jankend naar je comfortabele bank verlangt geef jij je love handles flink op hun sodemieter. We zijn dus voorlopig nog niet van P90X en Insanity verlost. 
 
3. Herstellen
Allemaal leuk hoor, die ontzettend intensieve work-outs. Maar je lichaam heeft ook tijd nodig om zich te herstellen. Je spieren moeten bijkomen, anders krijg je vroeg of last van blessures. Oefeningen doen met een foam roll en therapieballen kunnen je hierbij helpen. En vergeet vooral niet om voldoende te slapen zodat je er de volgende dag weer vol tegenaan kan gaan.
 
 
4. Personal trainer
“Kom op, nog één set!” De personal trainer roept zijn favoriete zin terwijl jij – al helemaal afgebeuld – bedenkt of je hem beter kan wurgen of stiekem iets in z’n drankje zal doen. Je mag hem of haar misschien op dat moment wel kunnen villen – effect heeft de no-mercyhouding zeker wel. Toch zeker wanneer jouw drillmeester een lekker hapje is waar je indruk op wilt maken.
 
5. Yoga
Hatha, Ashtanga, Vinyasa Flow en Bikram – nee, we bevinden ons niet in de IKEA -, de verschillende yogatakken zijn al lang niet meer op een paar handen te tellen. Juist doordat het aanbod wordt verrijkt door deze verschillende vormen, is er voor iedereen wel een yogavorm die bij je past. Daarbij klinkt een strak en soepel yogalijf je natuurlijk als muziek in de oren. Yoga klimt terug omhoog van de tiende naar de vijfde
 
En de poedelprijs gaat naar…
Het was natuurlijk al te verwachten, maar de tijd dat je je swingende Zumba moves ten tonele bracht lijkt in 2015 toch echt voorbij te zijn. Daarnaast zullen de spinningklassen ook minder vol zitten, maar deze sport heeft een reputatie die stabiel genoeg is om niet helemaal uit beeld te verdwijnen.
 
Hoe blijf jij fit in 2015?