Bizar: 'feministe' aborteert baby omdat het een jongetje is

Zwanger door Rosanne


Feministe: dat zijn we allemaal misschien wel 'n beetje. Maar dat sommige vrouwen daar wel heel erg in kunnen doorslaan blijkt maar weer uit dit nieuws. Een feministische blogger genaamd Lana heeft namelijk haar baby laten aborteren omdat het een jongetje is…

Lana schrijft op een feministisch blog Injustice Stories dat ze  haar baby heeft laten verwijderen omdat ze zelf ‘namelijk veel negatieve ervaringen gehad heeft met mannen’. Maar ze gaat zelfs nog verder door te beweren dat ze ‘niet nog een monster op deze aarde wil zetten’. Lana zelf is enorm verrast dat ze zoveel kritiek heeft gekregen en ze laat weten dat ze het totaal niet begrijpt. Ze snapt niet dat haar vrienden en sommige familieleden haar nooit meer willen zien.

 

 


Lana’s ‘verschrikkelijke’ ervaring
Op de blog schrijft Lana dat ze eerst dolgelukkig was dat ze zwanger was, maar dat sloeg snel om toen de dokter haar vertelde dat ze een jongetje kreeg. "Het was alsof mijn eigen lichaam me verraden had”, zegt ze in The Huffington Post. Ze haat mannen door wat ze zelf ‘een verschrikkelijke ervaring’ noemt.

Lana zat in het vliegtuig op weg naar een protestmars van 'Occupy Wall Street’ dat zich richt tegen sociale en economische ongelijkheid. De man naast haar vroeg waar ze heen ging en ze vertelde dat ze ging protesteren. De man antwoordde daarop: "Bitches like you need to learn their place." Lana was geschokt en riep 'aanranding, aanranding!' door het vliegtuig waarop het personeel snel kwam aanrennen. Ze eiste een andere zitplaats maar kreeg te horen dat er alleen nog maar plek was in the economy class. Dat was blijkbaar te min voor Lana want ze eiste dat de man in dat geval van plek moest veranderen. Het personeel wilde dit niet doen omdat de man ‘niet echt wat verkeerd had gedaan’. Volledig in tranen verplaatste Lana zich dan toch maar naar een andere plek. Ze vertelt op haar blog: "Ik voelde me emotioneel en verbaal verkracht, het veranderde voorgoed mijn leven."  

Oorlogsslachtoffer

Toen Lana te horen kreeg van de dokter dat ze een jongetje kreeg, werd ze helemaal gek. Ze was zwanger geworden via een 'gever', maar had het gevoel dat haar lichaam haar verraden had. Ze kon niet stoppen met huilen en trillen. Ze voelde zich ‘net alsof ze een slachtoffer was van iemand wiens leven was verwoest door oorlog'. Na de abortus voelde ze zich sterker dan ooit en nu, drie jaar later, heeft ze een dochtertje waar ze gelukkig mee is. Ze hoopt dat haar dochter net zo wordt als mama, meldt de Belgische krant HLN.

 

 

 

 


Uitgekotst door de community
Haar post riep een tsunami aan woedende commentaren op van lezeressen. Ze verachten wat ze gedaan heeft en willen niet dat feminisme wordt geassocieerd met deze daad en mannenhaat. Zo schrijft een vrouw: "Misandry means hatred of men. Feminism means equality of genders. 'Feminist Has Abortion Because Child Was a Boy', NO. She is a misandrist." Lana snapt niet goed waar deze haat voor haar vandaan komt. Ze vindt dat ze zelf met haar lichaam mag doen wat ze wil.

Vrouwenrechten 

In een vervolgblog probeert Lana de schade nog wat te beperken door te schrijven dat ze niemand haat. "Mannen kunnen niks aan hun fouten doen omdat ze nu eenmaal zo zijn opgevoed." Ze roept iedereen op om zich af te vragen of ze nu altijd boos willen blijven of dat ze haar helpen in de strijd met het gegeven dat vrouwen met hun eigen lichaam mogen doen wat ze willen.

Wat vinden jullie van haar daad?