Mama / Zwanger
Zwanger

Bizar: 'feministe' aborteert baby omdat het een jongetje is

Reageer 0


Feministe: dat zijn we allemaal misschien wel 'n beetje. Maar dat sommige vrouwen daar wel heel erg in kunnen doorslaan blijkt maar weer uit dit nieuws. Een feministische blogger genaamd Lana heeft namelijk haar baby laten aborteren omdat het een jongetje is…

Lana schrijft op een feministisch blog Injustice Stories dat ze  haar baby heeft laten verwijderen omdat ze zelf ‘namelijk veel negatieve ervaringen gehad heeft met mannen’. Maar ze gaat zelfs nog verder door te beweren dat ze ‘niet nog een monster op deze aarde wil zetten’. Lana zelf is enorm verrast dat ze zoveel kritiek heeft gekregen en ze laat weten dat ze het totaal niet begrijpt. Ze snapt niet dat haar vrienden en sommige familieleden haar nooit meer willen zien.

 

 


Lana’s ‘verschrikkelijke’ ervaring
Op de blog schrijft Lana dat ze eerst dolgelukkig was dat ze zwanger was, maar dat sloeg snel om toen de dokter haar vertelde dat ze een jongetje kreeg. "Het was alsof mijn eigen lichaam me verraden had”, zegt ze in The Huffington Post. Ze haat mannen door wat ze zelf ‘een verschrikkelijke ervaring’ noemt.

Lana zat in het vliegtuig op weg naar een protestmars van 'Occupy Wall Street’ dat zich richt tegen sociale en economische ongelijkheid. De man naast haar vroeg waar ze heen ging en ze vertelde dat ze ging protesteren. De man antwoordde daarop: "Bitches like you need to learn their place." Lana was geschokt en riep 'aanranding, aanranding!' door het vliegtuig waarop het personeel snel kwam aanrennen. Ze eiste een andere zitplaats maar kreeg te horen dat er alleen nog maar plek was in the economy class. Dat was blijkbaar te min voor Lana want ze eiste dat de man in dat geval van plek moest veranderen. Het personeel wilde dit niet doen omdat de man ‘niet echt wat verkeerd had gedaan’. Volledig in tranen verplaatste Lana zich dan toch maar naar een andere plek. Ze vertelt op haar blog: "Ik voelde me emotioneel en verbaal verkracht, het veranderde voorgoed mijn leven."  

Oorlogsslachtoffer
Toen Lana te horen kreeg van de dokter dat ze een jongetje kreeg, werd ze helemaal gek. Ze was zwanger geworden via een 'gever', maar had het gevoel dat haar lichaam haar verraden had. Ze kon niet stoppen met huilen en trillen. Ze voelde zich ‘net alsof ze een slachtoffer was van iemand wiens leven was verwoest door oorlog'. Na de abortus voelde ze zich sterker dan ooit en nu, drie jaar later, heeft ze een dochtertje waar ze gelukkig mee is. Ze hoopt dat haar dochter net zo wordt als mama, meldt de Belgische krant HLN.

 

 

 

 


Uitgekotst door de community
Haar post riep een tsunami aan woedende commentaren op van lezeressen. Ze verachten wat ze gedaan heeft en willen niet dat feminisme wordt geassocieerd met deze daad en mannenhaat. Zo schrijft een vrouw: "Misandry means hatred of men. Feminism means equality of genders. 'Feminist Has Abortion Because Child Was a Boy', NO. She is a misandrist." Lana snapt niet goed waar deze haat voor haar vandaan komt. Ze vindt dat ze zelf met haar lichaam mag doen wat ze wil.

Vrouwenrechten 
In een vervolgblog probeert Lana de schade nog wat te beperken door te schrijven dat ze niemand haat. "Mannen kunnen niks aan hun fouten doen omdat ze nu eenmaal zo zijn opgevoed." Ze roept iedereen op om zich af te vragen of ze nu altijd boos willen blijven of dat ze haar helpen in de strijd met het gegeven dat vrouwen met hun eigen lichaam mogen doen wat ze willen.

Wat vinden jullie van haar daad? 

 

 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 7 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Lotus

  Inderdaad een hoax. Jammer dat dit niet goed is uitgezocht, maar gelukkig dat dit verhaal dus niet echt is.

 • Annet

  Misschien eerst even uitzoeken of het verhaal wel echt is of niet. Anders trappen we met z'n allen weer in een Hoax.. Maar goed, als je wil checken waar ik dat vandaan heb, wil ik jullie aanraden om in het vervolg even de Hoaxwijzer te gebruiken. Te vinden op FB en hier:
  https://sites.google.com/site/dehoaxwijzer/hoaxes/hoaxfeministeaborteertbabyomdatheteenjongenis

 • VampyMary

  ik heb de blog gelezen om te zien of het verhaal niet per ongeluk over gegeneraliseerd is.. nou dit verhaal vind ik nog mild uitgedrukt, echt de uitspraken die dat mens doet, vreselijk!

 • Princess_lettuce

  Ok, ten eerste, de ' ' zijn in deze titel wel érg belangrijk. Dit is duidelijk geen feministe want feminisme staat voor gender equality, NIET mannenhaat!

  Ten tweede om op de (?) in de comment hieronder te reageren: als sinologe kan ik bevestigen dat die babymoorden in China vreselijk zijn en wel degelijk gebeuren, maar het is zeker niet dat dit in China overal gebeurt alsof het de gewoonte is daar. En wij westerlingen mogen zeker niet met de boze vinger wijzen naar het éénkind beleid want dat heeft onze planeet wel degelijk nodig en zouden wij misschien beter ook doen...

  Wat een gekke vrouw....

 • Anoniem

  "Mannen kunnen niks aan hun fouten doen omdat ze nu eenmaal zo zijn opgevoed."
  Had het jongetje dan gehouden en de wereld laten zien hoe je een man opvoed.

 • Lenny

  Ze had niet van te voren kunnen bedenken dat ze misschien wel een jongetje zou krijgen?

  Bij deze vrouw is er gewoon iets mis gegaan, en dat verbergt ze onder het kopje feministisch.

 • Anoniem

  Aan de andere kant zijn er ook zat Chinezen (?) die dat normaal vinden als het een dochtertje is om haar te verdrinken.. omdat ze maar een kind mogen en een zoon beter is.. Deze vrouw is onwijs getraumatiseerd, alhoewel het natuurlijk niet goed te praten valt..

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen