Beauty
Beauty

Vier op de vijf vrouwen wast zich niet elke dag

Reageer 0
We hebben ons er allemaal weleens schuldig aan gemaakt: na een avond uit niet onze tanden poetsen. Maar uit recent onderzoek blijkt dat vrouwen echte ransapen zijn. 80% wast zich niet elke dag. En dit is nog niet eens het ergste. 

De douche is onze grootste vriend en grootste vijand. Wanneer we moeten douchen willen we er niet onder, wanneer we eronder staan, willen we er niet uit. Als je al moe bent en toch al weinig slaap kunt pakken, is het super verleidelijk om die dagelijkse schrobbeurt over te slaan. Enne, je bent niet de enige die haar bed boven het bad verkiest.


Drie dagen zonder wassen
Vier van de vijf vrouwen heeft in een onderzoek van Flint + Flint, een Brits bedrijf dat huidproducten maakt, aangegeven zich niet elke dag te wassen. Een derde van de vrouwen ging zelfs zo ver door zich drie dagen niet te wassen. Ze haalden hun make-up er niet af en haalden ook geen doekje over hun gezicht of oksels. Maar het wordt nog ranziger, aangezien één op de acht aangeeft ook hun tanden niet te poetsen voor ze naar bed gaan. GETVER!  

'Moe en weinig tijd'
Na een avondje flink stappen en doorhalen haalt 63% van de ondervraagden haar make-up niet van haar gezicht. Het besparen van kostbare slaaptijd wordt als voornaamste reden gegeven (33%). Zodra we thuis zijn kruipen we meteen in bed, het tandenpoetsen en douchen komen morgen wel. In het onderzoek gaf 92% aan wel op de hoogte te zijn van hoe belangrijk persoonlijke hygiëne is, maar dat ze gewoon te moe zijn. Bijna 90% geeft aan wel hun hygiëne te willen verbeteren als ze maar meer tijd hadden. Leven we in een supersnelle maatschappij waarin geen tijd meer is om te douchen of zijn het gewoon smoesjes? Iets minder dan 60% geeft aan zich voor het slapengaan wel nog even op te frissen met een doekje.   

Superbelangrijk
Het bedrijf Flint + Flint legt in het artikel van The Telegraph uit dat het erg belangrijk is om je elke dag te wassen. “Het is zo belangrijk om je make-up eraf te halen en om je gezicht te hydrateren om het verouderingsproces tegen te gaan. Het overslaan van het wassen in de ochtend is én niet zo fris voor de mensen om je heen én ongezond,” zegt het bedrijf tegen de krant. 

Vind jij het nodig om je elke dag te wassen?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 11 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Clara van Innis

  Haha Ik durf te wedden dat jullie allemaal al duizenden keren naast iemand hebben gezeten die totaal niet elke dag douched en dat totaal niet door hebben.
  Dit is zeer duidelijk geen wetenschappelijk artikel, deze zouden u echt iets aandoen. want zoals idd al gezegd, zeker u met zeep wassen elke dag is echt super slecht zowel voor u huid als u cellen vanbinnen en de gehele wereld!
  bedenk ook eens.. we zijn de enige dieren die ons met zeep wassen -- meestal zeer chemisch spul!
  + al dat water, vele gezinnen zouden het financieel niet aankunnen moest iedereen elke dag grondig douchen en al zeker geen 2 + buiten het financiële aspect zu elke dag douchen door iedreen ook grote problemen kunne bezorgen want uiteindelijk is water drinken wat on s in leven houd en niet het wassen

  Trouwens, de meeste lichaamsdelen mag je nooit met zeep wassen !! zoals u VAGINA serieus alles wat u vagina uitscheid is van groot belang voor de goede werking en bescherming van zowel u urinekanaal als u geslachtskanal als alles merde qua als ge die altij wegwast zijt dan niet verbaast als je vaker schimmels, droog gevoel, kittelingen ,.. ed krijgt

  u regelmatig met water wassen is meer dan genoeg
  af en toe wat zeep en dan liefst zo natuurlijk mogelijk vooral dan als je echt vuil werk hebt geleverd of u regels hebt of seks hebt gehad.

  Ik was me 1 a 2 x per week met zeep (enkel haar) en was me 2 dagelijks met lauw/warm water en een goede spons) Ik krijg complimenten over mijn lichaamsgeur en krijg heel traag vettig haar zogoed als nooit uitslag geen vaginale problemen .... ed

  trouwens hoe vaker je je wast hoe sneller je haar vettig word en je gaat beginne stinken omdat je lichaam die vetten enz nodig hebben en als je die steeds wegwast gaat u lichaam gewoon gaan overproduceren waardoor je dan snel veel te veel van die stoffen op je lichaam hebt en dus gaat beginne stinken.

  + idd u niet dagelijks wassen en verse kleren dragen is wat anders. kleren worden voornamelijk ook vuil door dingen buiten je lichaam uit die dus niet bepaald goed zijn voor je. alle lichaamsdelen die bedekt zijn door je kleren zijn dus ook beschermd van onwelkom vuil en moeten dus logischer wijs minder gewassen worden

  och ik kan nog lang doorpraten maar de collusie zal wel duidelijk zijn ik persoonlijk vind het echt ABSURD om je dagelijks te wassen en beina Schandalig eigenlijk. dus wijs maar de vinger ja maar misschien moet je wat verder kijken dan je neus lang is.

 • dianaf

  @math, je weet dat dit veel meer over jou zegt, dan over anderen? Sommige mensen gaan inderdaad eerder ruiken dan anderen, maar als je je op een dag niet echt inspant (zoals met sporten, fysiek werk) dan gaat het gros echt niet ruiken naar een vismarkt (tenzij je daar werkt).
  Ik lig om de dag in het zwembad om te trainen, op de dagen ertussen ga ik echt niet douchen (tenzij echt noodzakelijk). Kan mijn huid een beetje tot rust komen.
  Maar ik moet het je nageven, je geeft een mooi voorbeeld van hoe het dus niet moet qua causaal verband...

 • Math

  De gene die niet dagelijks douchen , hebben jullie geen relatie ?
  Je stinkt naar ouwe vis als je niet dagelijks doucht en wat erger is dan ben je daar zo aan gewend , dat je dat niet eens ruikt. Je bent echt heel ranzig , betekend dus ook dat je ook je kleren niet verschoond en zeker niet je ondergoed. Ben blij dat ik daar niet bij hoor, elke dag lekker onder de douche en elke dag alles schoon aan.

 • Marleen80

  Ik ga echt niet zonder te douche me dag beginnen.
  Zomers douche ik in de ochtend en avond en elke dag was ik me haar.
  Ik voel me echt niet fris door me alleen met een washandje op te frissen dus ik sta elke dag 30 min eerder op om te gaan douche

 • sehebels

  Nee zeker niet nodig om elke dag te douchen. Inderdaad niet goed voor je huid, en bovendien kun je een hoop water besparen als je om de dag doucht!

 • DesireeMelanie

  Van elke dag douchen wordt je huid sowieso niet beter. Je huis scheidt talg af als bescherming, elke keer dat je dat eraf boent, is je bescherming dus weer weg. Als je elke dag onder de douche springt, kan je huid snel uitdrogen, waardoor je klachten kunt krijgen. Daarnaast waren mensen 20, 30 jaar geleden echt niet viezer, en toen was elke dag douchen echt niet gangbaar.

 • Belize

  Dubbel

 • kelseh_

  Er zijn genoeg andere redenen om je niet elke dag te wassen. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld niet dagelijks douchen omdat ze heel veel problemen met hun huid hebben.

 • Anoniem

  je opfrissen met een doekje of washandje is wat anders dan echt douchen en grondig wassen.. je huid en haar wordt er eerder slechter dan beter van als je het elke dag met zeep wast. Ik was om de dag met zeep en shampoo en om de dag zonder/met een snel washandje. Wel poets ik 2 tot 3 keer per dag mn tanden want daar kun je het beter niet overslaan xD
  1 keer in de 3 dagen wassen gaat dan wel weer een beetje ver..

 • Chantal

  Sorry, maar ik vind het echt wel smerig om 3 dagen niet te douchen, ongeacht wat ze vroeger deden. Toen was het misschien écht niet haalbaar voor sommige mensen omdat het te kostbaar was of misschien gewoon te weinig water. Tegenwoordig kan iedereen in Nederland zich gewoon wassen. Geen tijd of te moe zijn echt smoesjes. Je hoeft geen uren onder de douche te staan, een paar minuutjes voldoen ook. Ik zweet zelf amper, en toch vind ik het prettig elke ochtend te douchen. Lekker fris op het werk verschijnen. Minstens 2x per dag tanden poetsen is ook niet meer dan normaal. Persoonlijke hygiëne is wel belangrijk, ik zou het niet accepteren als mijn vriend zich 1x in de 3 dagen eens zou wassen.

 • Anoniem

  Ik geloof het niet. Ik poets altijd mijn tanden voor het slapen gaan. Al is het alleen al voor de smaak in mijn mond als ik opsta. De douche maakt mij 's ochtends wakker, dat is het eerste wat ik doe.

  Maar dat terzijde. Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld als je eens per week in bad ging. Daar is nog nooit iemand aan dood gegaan. Zo ontzettend belangrijk is het nou ook weer niet.

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen