Een fit farewell: Esmée neemt afscheid

Sport & gezondheid door Esmee Noelle
Januari 2013 startte ik met mijn blog. Los van de girls van Girlslove2run was er geen enkele andere blog die puur op sporten gericht was. En gek genoeg had ik niet door dat ik degene was die dat gat ging opvullen.

Welnee, ik wilde gewoon een plek waarop ik misverstanden uit de wereld kon helpen, kon schrijven over krachttraining voor vrouwen en vooral een (geheime) plek bij kon houden waarnaar ik mensen heen kon verwijzen met vragen.
 
Zaadjes en macro's tellen
Want vragen kreeg ik. Waarop nam ik zaadjes? Was ik niet bang dat ik een bodybuilder zou worden met die krachttrainingen? En waarom at ik geen normaal brood, maar spelt? Dit zijn en waren dagelijkse vragen. Ook waren, want na twee jaar ben ik zelf ook weer een stuk wijzer geworden op 'fit' gebied.


 

Zo weet ik nu dat koolhydraten niet je vijand zijn, wat macro's tellen is, hoe crosstrainen werkt, hoe het is om een hardloopwedstrijd te lopen en dat superfoods geen wondermiddelen zijn. Ook kun je gerust zuivel tot je nemen als je lichaam daar niet sterk op reageert, is suiker geen gif en denk ik niet dat glutenvrij eten voor mensen zonder overgevoeligheid zinvol is.
 
50 artikelen
Dit zijn allemaal losse voorbeelden en over twee jaar zal ik wellicht wel weer nieuwe inzichten hebben gekregen. Ik vind het belangrijk dat iedereen eigen conclusies blijft trekken en je jezelf in blijft lezen. Twee jaar lang deelde ik mijn bevindingen, hersenspinsels en tips met de lezeressen van Ze.nl. Om de donderdag schreef ik een artikel en ik zou dus op rond de 50 artikelen moeten zitten nu.

Ik had het makkelijk nog twee jaar volgehouden, maar mijn eigen artikelen en mijn baan naast het bloggen hebben prioriteit. In die twee jaar heb ik namelijk ook geleerd dat keuzes maken het allerbelangrijkste is. In je dagplanning, in de supermarkt, in de sportschool, in je liefdesleven en vooral ook in je baan.
 
Na twee jaar is het mooi geweest en moet ik weer een keuze maken. Dank jullie wel lieve Ze's, ik hoop dat jullie mijn blog blijven volgen!

 
Esmée (25) is freelance journalist en eigenaresse van de fitspiration website WorkThatEs.nl. Haar passie? Sporten en zo gezond mogelijk eten. Ondanks dat Esmée geen personal trainer of geschoolde voedingsdeskundige is, weet ze inmiddels heel veel over deze onderwerpen doordat ze alles leest wat los en vast zit (je bent journalist of je bent het niet) en door veel te praten met deskundigen. Zo moeilijk is dat sporten en gezond eten helemaal niet namelijk!
 
Wil je meer lezen? Kijk dan op WorkThatEs.nl