S.O.S: Eerste hulp bij rimpels

Gezicht door Rosanne
Ben je na je 25e eindelijk van die puisten af, komen de eerste rimpels opzetten. Houdt het ooit nog op? Nee. En daarom hebben we voor jou een hoop goede anti-rimpeltips. Tijd om je gezicht een nieuw, kreukelloos leven in te blazen!

Er bestaan vier soorten rimpels: fijne, diepe, statische en dynamische rimpels. Handig om je vijand te kennen dus. Fijne vouwtjes rond je ogen ontstaan in de loop der jaren doordat je minder collageen en elastine aanmaakt. De diepe ravijnen in je voorhoofd beginnen in je spieren die net onder het oppervlak liggen. Dynamische rimpels zijn alleen te zien wanneer je je gezicht beweegt. De statische zijn juist altijd zichtbaar.


Laat ze weglopen
Er zijn verschillende redenen waarom die krengen ineens de kop op steken. Zo heb je bijvoorbeeld spanningsrimpels. Die worden veroorzaakt door, je raadt het al, stress. De beste remedie hiertegen is door lekker te gaan hardlopen. Zo stroomt er meer bloed naar je gezicht en krijgt het meer zuurstof. Doordat je lichaam in beweging is worden er stofjes aangemaakt die ervoor zorgen dat jij je lekker voelt. Minder stress en meer ontspanning dus. Spanningsrimpels kun je dus bestrijden door je in te spannen!

Geef ze water
Echte rimpels worden niet veroorzaakt door een droge huid, maar het kan er wel rimpelig uitzien. Heb je een droge huid? Best kans dat je jouw kreukels kunt wegvagen door genoeg te drinken en een vochtinbrengende crème te gebruiken. Echte plooien komen helaas door ouderdom, roken, andere vervuilende stoffen en blootstelling aan de zon.

De zon als vijand en thee als held
We houden van de zon, maar de zon houdt niet van ons. Hij zorgt ervoor dat we kleine beschadigingen kunnen oplopen in ons DNA. Groene en witte thee kunnen het slapper worden van de huid tegengaan. Er zit namelijk collageen in en een gebrek hieraan zorgt voor fijne rimpeltjes. Veel gezichtscrèmes bevatten deze theesoorten. Niet alleen omdat er natuurlijke antioxidanten in zitten maar omdat witte thee ook je DNA dat kapot is gegaan door de zon, herstelt. Het stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen en versterkt de huid.


Een andere reden om voorzichtig met de zon om te gaan is dat we vaak knijpen met onze ogen als we bijvoorbeeld van binnen naar buiten lopen. Een zonnebril dragen kan helpen tegen de vorming van kraaienpootjes en fijne lijntjes. Ook in de auto en in de winter is het aan te raden een zonnebril te dragen.

Kilo’s tegen kreukels
Als je jouw vetjes liever kwijt dan rijk bent en wilt gaan diëten, moet je misschien nog een keer nadenken. Ja dames, ik geef jullie een mooi excuus om niet af te vallen: snel gewichtsverlies kan tot rimpels leiden. Dit komt omdat het volume aan vetcellen afneemt en die werken als een soort kussentje voor je gezicht. Hierdoor kun je er niet alleen mager uitzien, maar je huid kan ook nog gaan zakken. Dat *omnomnom*  moet je niet hebben toch? *neemt nog een stuk taart*

Vissen naar complimentjes
Op naar de visboer! Visolie kan helpen om fijne lijntjes, vouwtjes en zonnevlekken te verminderen. Proteïne uit vis wordt regelmatig aan crèmes en voedingssupplementen toegevoegd. Het heeft een huidverstevigende en oppeppende werking voor de huid. Doe mij nog maar een bakkie kibbeling!

Make-up does the trick
Gebruik je oogcrème en moisturizer voordat je foundation gebruikt? Mooi! En anders: nu mee beginnen. Dit vermindert namelijk de kans op vouwtjes aangezien je verzorgende producten de lijntjes onder de tere huid van je ogen gladmaakt.
 
Wat zijn jouw gouden anti-rimpeltips?