Recept: Energiereep met dadels

Eten door Redactie Ze.nl
Kun jij wel wat energie gebruiken? Dan is dit recept voor een homemade energiereep echt wat voor jou. Het is zelfs nog gezond ook! Laat dat blikje energydrink maar in het winkelschap staan en ga voor noten.

In deze supergezonde reep zitten dadels en noten. Yummie! Bedenk wel dat er in dadels ook natuurlijke suikers zitten, dus je kunt ze niet onbeperkt blijven eten. Vinden wij heel jammer, want ze zijn echt goddelijk. Als het recept je wel wat lijkt maar je geen noten wilt eten, kun je die vervangen door 75 gram havermout. Met dit recept maak je ongeveer tien repen. 

Je kunt de reep het beste een halfuur nadat je gesport hebt eten; dan schreeuwt je lichaam namelijk om herstellende voeding.

Wat heb je nodig?

  • 100 gram fijngehakte walnoten
  • 100 gram zachte dadels
  • 2 eetlepels hennepzaad
  • 3 theelepels chiazaad
  • 3 theelepels kokosolie


Hoe maak je het?
  1. Meng alle ingrediënten behalve de kokosolie in een keukenmachine. Heb je die niet? Snijd dan de dadels zo fijn mogelijk met een scherp mes. Ga voor blokjes van een kubieke millimeter - of nog kleiner! Als het goed is wordt het een plakkerige bende, waar je de zaden en fijngehakte stukjes walnoot doorheen kunt hakken.
  2. Roer/prak de kokosolie door het mengsel. Bedek een ovenschaal of diep bord met een velletje plastic folie. Leg het dadel-notenmengsel erin en druk goed aan met je handen of met de achterkant van een lepel. Hoe harder je duwt, hoe steviger de repen worden. Bedek de bovenkant ook met een velletje plastic folie indien nodig; soms wordt het anders een plakkerige bende. Zet de ovenschaal minimaal twee uur in de koelkast.
  3. Haal de ovenschaal uit de koelkast en snijd de dadel-notenplak in 10 reepjes. Verpak eventueel afzonderlijk in plastic folie, om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken. Bestrooi indien gewenst met kokosschaafsel.
Dit recept is afkomstig van ons zusje Foodness. Voor meer lekkere én gezonde recepten en info over gezond eten, kun je kijken op de site van

 Foodness.nl.