Beauty / Lichaam
Lichaam

22 beautyregels waar je nu meteen mee kunt breken


Regels zijn er om gebroken te worden en dat geldt zeker op het gebied van beauty. Want daar zwerven er toch een hoop mythes rond. Hoezo is rode oogschaduw verboden en kun je cellulitis tegengaan met crème? Bull -eh- beautyshit!
  
#1 Wenkbrauwen moeten matchen met je haar
Misschien gold dit nog voor het millennium aanbrak, maar nu is het juist très hip om je wenkbrauwen net even iets donkerder aan te zetten. We noemen een Kate Winslet en Rita Ora. Prachtig toch?
 
#2 Alleen gewassen haar kun je goed stylen
Niks van waar. Ook met iets vettiger haar of lokken die twee dagen niet zijn gewassen, kun je gerust nog föhnen en steilen. Een beetje droogshampoo of babypoeder en je kunt er alles mee doen.
 
#3 Witte eyeliner maakt je ogen groter
Oké, deze is deels wel waar (je krijgt er inderdaad een frisse uitstraling van), maar een product dat pas écht helpt voor een open blik, is nude eyeliner.

 
#3 Alleen met zwart kun je smokey eyes maken
Als je een vampy look wilt, hoef je je make-upkwast echt niet alleen in de zwarte oogschaduw te dopen. Paars, groen of blauw: daar kun je ook prachtige smokey eyes mee maken.
 
#4 Concealer moet lichter zijn dan je huid
Deze mythe helpen we graag de wereld uit, want dit helpt je alleen maar extra nadruk te leggen op je wallen en rode plekjes. Een groene (ja echt) concealer of een beetje rode lipstick helpt veel beter.
 
#5 Mannenproducten zijn alleen voor mannen
Aan zijn aftershave heb je misschien inderdaad niks, maar mannenparfums zijn heerlijk om als vrouw te dragen. Deze zijn nét even wat zwaarder en ruiken anno 2015 echt niet meer overdreven mannelijk. Net zoals zijn dagcrème; die is zelfs soms beter dan vrouwendagcrèmes.
 
#6 Sporten met make-up is slecht
Een dikke plamuurlaag op je gezicht is niet echt fijn tijdens het sporten. Een beetje mascara of wenkbrauwpotlood kan daarentegen echt geen kwaad. Doe waar jij je goed bij voelt.
 
#7 Alleen met scheergel kun je je benen scheren
Het is een fijn product, scheergel, daar is geen woord over gelogen. Maar een product als babyshampoo of foamdouchegel werkt ook erg goed. Als je scheermesje maar schoon is, anders krijg je irritaties.

#8 Rode oogschaduw maakt je ziek
Voor de meesten van ons is rode oogschaduw niet echt bevorderlijk, maar als je met een beetje rood een stunning smokey eye maakt of gebruikt in combinatie met roze oogschaduw, kan dit erg leuk uitpakken.

 
#9 Haal je make-up eraf voordat je gaat slapen
Het is zeker beter, maar geen ramp als je het niet doet. Als je gevoelig bent voor puistjes of onzuiverheden kun je je make-up wel beter weghalen, maar als je een keer een grungy look wilt voor een feestje, slaap dan eens met make-up op.
 
#10 Lipliner is voor je hele lippen
Alleen je Cupido-boog of je mondhoeken aanzetten, is ook al genoeg. Je hoeft niet je hele boven- en onderlip te omlijnen met lipliner.
 
#11 Als je krullen hebt, kun je geen pony laten knippen
Uh, Beyoncé, iemand? Zij rockte ooit haar krullenkop perfect met een korte pony. Lekker edgy juist. Laat ‘m alleen wel bij een goede kapper knippen en knip je pony vooral niet te kort.
 
#12 Alleen met make-upkwasten kun je goed make-up aanbrengen
Make-upartisten van over de hele wereld zweren er misschien bij, maar met je vingertoppen kun je juist beter ‘blenden’ en subtiel een beetje blush op je wangen aanbrengen.
 
#13 Je mag niet én heftige oogmake-up én heftige lippen
Says who? Met een heel pips gezichtje kun je het misschien niet zo goed hebben, maar op feestjes is het vaak donker en is het juist erg mooi als je zowel je lippen als je ogen aanzet. Zwaardere make-up hoeft niet gelijk te betekenen dat je er trashy uitziet.
 
#14 Je mag niet boven je wenkbrauw epileren
Je wenkbrauwen zijn zo’n beetje het belangrijkste van je hele gezicht. Ze zorgen voor expressie. Wees voorzichtig met epileren, maar als de vorm van je wenkbrauw er nét een beetje beter uitziet als je die paar haartjes erboven weghaalt, moet je dat vooral doen.

 
#15 Blush gebruik je alleen op de appeltjes van je wangen
Kijk maar eens goed naar de grote visagisten ter wereld. Die vegen blush over je hele jukbeen. De enige regel waar je rekening mee hoeft te houden, is dat je niet te veel gebruikt.
 
#16 Cellulitis kun je wegmasseren met crèmes
Nee, nee, nee! Helaas, misschien denk je dat het werkt, maar het enige medicijn dat echt helpt is de combinatie van gezond eten en goed sporten. Maar soms is dat ook niet altijd de sleutel tot succes. Zelfs de dunste modellen kunnen cellulitis hebben. Kwestie van genen en huidtype.
 
#17 Hoe eerder je begint met anti-rimpelcrème, des te beter
Een verzorgde huid is het allerbelangrijkst als het aankomt op eventuele toekomstige rimpels. En wat je zoal op een dag eet. O ja, en de zon is ook een belangrijke factor: smeer je in voor je erin gaat. Daar bokst geen anti-rimpelcrème tegenop.
 
#18 Als je de puntjes knipt, groeit je haar sneller
Nee, maar versgeknipte puntjes laten je coupe er wel gezonder uitzien. Gespleten haarpunten kun je namelijk niet fixen met zogenaamde serums. Gewoon even knippen.
 
BONUS: #19 Je moet producten uit dezelfde lijn gebruiken voor het juiste effect
Het is misschien lekker makkelijk, alles van hetzelfde merk, maar als je de ene nachtcrème lekkerder vindt dan het merk van je dagcrème, is er echt geen man overboord. Kies gewoon het product dat jij fijn vindt en het zal heus wel zijn werk doen.

Welke beautyregels gooi jij weleens overboord?