Lifestyle / Reizen
Reizen

8 steengoede redenen om een vakantie naar Peloponnesos te boeken

 
Lopen je collega’s zes keer per week te verkondigen dat ze naar Ibiza gaan om vervolgens € 10 voor een cola te betalen in club Air? Wij hebben ‘n beter idee voor deze zomer. Wil je écht genieten, ga dan naar het Griekse Peloponnesos.
 
Want ja, dat feesten tot zes uur ’s ochtends waarbij om het uur een of andere Spaanse jodokus achter je komt daggeren, heb je inmiddels wel gehad. Net als die € 50 entree die je moet betalen om een of andere ‘hippe’ tent binnen te mogen komen. Dat snap ik. Ook ik - (ex-)hoofdredactriZe Karin - zoek tegenwoordig liever de rust en de natuur op tijdens m'n vakantie. Mijn nieuwste ontdekking waar ik razendenthousiast over ben? Het Griekse schiereiland Peloponnesos. Ik geef je 8 redenen om een retourtje Peloponnesos te boeken.

1. De prachtige uitzichten
Zet je panoramalens maar vast op je camera, want je zult ‘m nodig hebben tijdens je vakantie op Peloponnesos! Is er überhaupt een plekje op dit Griekse schiereiland wat géén mooi uitzicht heeft? Doordat er veel bergen zijn, heb je hiervandaan prachtig uitzicht over de zee en het landschap. Mijn hele camera staat in ieder geval vol met de mooiste uitzichten. Als je dan ook een accommodatie zoekt, heb ik een tip: ga niet aan de kust zitten, maar zoek een huisje op een berg (bijvoorbeeld deze accommodatie waarin ik verbleef van Eliza was here). Sprookjesuitzicht gegarandeerd!
 
Een greep uit de uitzichten die je aantreft op Peloponnesos...
 
2. De bloemen
Griekenland staat bekend om haar mooie bloemen. Als je dan ook in de lente een bezoekje brengt aan dit land (april, mei), ben je in de juiste periode om dit te bewonderen: alles staat prachtig in bloei! Dit zorgt voor mooie plaatjes waar je alleen maar vrolijk van kunt worden. Van paars tot wit en van geel tot roze bloemen: alles vind je er in de natuur.

3. De lieve Griekse mensen
Peloponnesos is een schiereiland waar het niet overloopt van toeristen. De mensen die er wonen zijn dan ook heel trots als je een bezoek brengt aan hun plaats of stad. Ze zijn ontzettend gastvrij en vriendelijk en vertellen je met alle liefde over de historie, cultuur en het eten. Dus geen foute proppers, maar echte locals waarmee je een praatje houdt. Hierdoor leer je ook het échte Griekenland kennen.

4. De verschillende prachtige stranden
Het leuke van Peloponnesos is dat je verschillende soorten stranden hebt; zowel kiezelstranden als zandstranden. Ook zijn sommige stranden heel ruw: je vindt er grote rotsblokken en stenen. Ga dus naar een strandje dat jij het mooist of fijnst vindt, de keuze is reuze! Mocht je overigens denken dat je voor een helderblauwe zee naar het Caribische gebied moet: you’re wrong. Het water is prachtig blauw en vooral heel erg helder. Een echte aanrader!
 

De verschillende soorten prachtige stranden

5. De rust
Zoals ik hierboven al zei: op Peloponnesos vind je geen massatoerisme. En dit is fijn. Dit betekent dat je er écht tot rust komt. Je hoort de vogeltjes fluiten, de kerkklok luiden en voor de rest hoor je wat auto’s voorbij razen en geiten die blèren. Heerlijk toch?

6. De bergen
Heb je je ticket al geboekt? Mooi. Zorg in ieder geval wel dat je ook een huurauto hebt (boek je bij Eliza was here, dan krijg je die er voor je gehele vakantie gratis bij!). Er is allereerst niet heel veel openbaar vervoer op Peloponnesos en daarbij móet je gewoon echt een roadtrip door de bergen maken. De wegen zijn breed en goed begaanbaar, waardoor het niet eng is om in de bergen te rijden. Vanaf daar is het uitzicht prachtig en heb je het gevoel dat je middenin een natuurfilm zit.

7. Het lekkere Griekse eten
Oh, how we loooove food! Tzatziki kennen we natuurlijk allemaal (eet dat ook vooral daar), maar daarnaast zijn er natuurlijk nog zo veel meer heerlijke Griekse gerechten. Het fijne van Peloponnesos is dat je hier door het weinige toerisme geen bomvolle massarestaurants hebt. Hier krijg je nog echte authentieke Griekse gerechten voorgeschoteld. Zo heb ik geit gegeten, Griekse salades, olijven, echte Griekse feta (die véél beter smaakt dan de feta hier in de supermarkt) en nog veel meer.
 

Kortom: alle ingrediënten voor een heerlijke relaxvakantie!

8. De romantiek
Het grootste Griekse schiereiland is perfect om te bezoeken samen met je lover. Door alle mooie uitzichten en de rust is het ook echt een romantische plek. Je krijgt er spontaan weer tijd en zin in een goed gesprek met elkaar, een romantische zonsondergang in de zee of een wijntje op het terras. Als je bovendien je appartement bij Eliza was here boekt, ben je verzekerd van een supermooie locatie met dito uitzicht. Ik ben groot fan geworden!

Eliza was here
Wil jij ook graag het échte Griekenland leren kennen en in een kleinschalige accommodatie verblijven met prachtig uitzicht, ver weg van het massatoerisme? Eliza biedt verschillende prachtige locaties aan op Peloponnesos. Bovendien krijg je er je gehele vakantie een huurauto bij. Happy holiday!