Deze awesome techniek zorgt ervoor dat je binnen een minuut slaapt!

Psyche & spiritualiteit door Rosanne

Hoe heerlijk zou het zijn om binnen één minuut in slaap te vallen? Simpelweg goddelijk, right ladies? Nou het hoeft geen droom meer te zijn dankzij deze ademtechniek waardoor je binnen zestig seconden heerlijk ligt te rupsen.

Rusteloos staar je naar het plafond, wanneer je je omdraait valt je oog op de wekker: 02:00. Nog maar vijf uur slaap te gaan. Niet dat de slaap je komt halen, nee hoor. Je ziet elk uur voorbijgaan tot je eruit moet. Iedereen heeft er weleens last van: slapeloosheid. Maar nu is er een techniek die belooft dat je binnen één minuut in slaap valt. Halleluja!


‘4-7-8’

De zogenaamde ‘4-7-8’ techniek is ontwikkeld door Andrew Weil, een afgestudeerde dokter van de Harvard Universiteit. Volgens Andrew is het een eeuwenoud yogatrucje en kun je het op elke plaats en tijd uitproberen. Het gaat als volgt: je duwt het puntje van je tong tegen het tandvlees van je bovenkaak, net onder je tanden. Daarna adem je vier seconden in en hou je je adem zeven seconden vast. Daarna adem je acht seconden uit. Herhaal de ademtechniek vier keer. Voel je je al slaperig worden? Zzz…


Uit de vecht-vluchtstand

Zo nu heb je de techniek van Andrew onder de knie! Maar oefening baart kunst, dus is het volgens de dokter de bedoeling dat je dit twee keer op een dag oefent. Na een paar weken ben je een echte Jedi Master. Nee oké dat nou net weer niet, maar in het filmpje legt Andrew uit dat de techniek heel veel goeds doet voor je lichaam. Zo zouden er mensen zijn die voordat ze het trucje probeerden altijd koude handen hadden, maar erna niet meer. De techniek zou ervoor zorgen dat je lichaam uit de vecht- of vluchtstand gaat, waardoor je je weer echt kunt ontspannen. En ontspanning betekent natuurlijk nachten vol goddelijke slaap.

De test

Wij van Ze.nl hebben het natuurlijk even uitgeprobeerd en, donders, het werkt echt! Na vier keer het riedeltje herhaald te hebben voelde Rosanne zich superrelaxed en slaperig. Ze begon zelfs te gapen! Zo, tijd om een dutje te doen.

Kom maar op ladies: werkt de ‘4-7-8’ techniek bij jullie?