Fashion
Fashion

Davines: de shampoo die goed is voor jou en het milieu

Reageer 0

Ken je hem nog, dat kleine schattige shampooflesje van Davines uit de Beauty Box van maart? Omdat het zo’n speciaal goedje is, willen we hem nog eens extra uitlichten. Waarom hij zo fantastisch is? Lees het hier!

Als we onder de douche staan, hebben we bijna geen ruimte om onze kont te keren, omdat we zo veel producten met ons meenemen. Dat levert uiteindelijk erg veel plastic op en is natuurlijk niet heel milieubewust. Daar heeft shampoomerk Davines wat op gevonden!

Madagaskar
De verpakking van Davines-producten wordt met zo min mogelijk plastic gemaakt. Ze zijn zelfs met food-grade plastic geproduceerd en kunnen hergebruikt worden als handige potjes. De koolstofdioxide die wordt opgewekt tijdens het maakproces, compenseert Davines weer door bossen te planten en te beschermen op Madagaskar. Daar zal ringstaartkoning Julien vast erg blij mee zijn.


Essential Haircare-lijn
We schreven al eerder dat de shampoo zelf een lichte geur heeft die erg lekker is. Het ruikt naar een zoete bloem die je maar lichtjes ruikt terwijl de wind voorbijkomt. Wij zijn fan! Met al die overheersende geuren om ons heen worden we blij van zo'n subtiel luchtje. De shampoo is samen met zijn conditioner en serum onderdeel van een van de negen families uit de gloednieuwe Essential Haircare-lijn. Iedere familie heeft specifieke formules om de haarstructuur te beschermen en elke dag de gezondheid en de schoonheid van je haar te garanderen. De families staan in het teken van voeding, hydratatie, volume, glans, bescherming, veerkracht, gladheid en dagelijkse verzorging.

Beschermer van de zee
De Davines Group werd in 1983 door de Bollati-familie opgericht in Parma, Italië. Hun motto is schoonheid en duurzaamheid in balans. Het internationale merk heeft ondertussen overal kantoren zitten. Davine probeert met de Essential Haircare-lijn het ambachtelijke en cultureel erfgoed van het Middellandse Zeegebied te beschermen. Dit doen zij samen met non-profit Slow Food Foundation for Biodiversity. De formules van de producten zijn sulfaat- en parabenenvrij en bevatten actieve ingrediënten uit Italië die ertoe bijdragen dat met uitsterving bedreigde plantsoorten in leven worden gehouden.

Een bedrijf dat voor het milieu gaat met uitstekende producten voor jezelf, daar kun je alleen maar fan van zijn.

Wanneer ren jij naar de winkel voor een potje?

Dit is een gesponsord artikel.
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen