WTF: dit restaurant serveert eten zodat je het op Instagram kunt plaatsen

Eten door Rosanne

Geef ons maar een enkeltje Mars, want wij willen niet meer op aarde wonen. Hipsters hebben namelijk de volgende stap gezet: een restaurant waar het draait om de perfecte foto, in plaats van eten. Is foodporn nu echt te ver gegaan?

Stiekem doen we het allemaal: een foto maken van ons luxe eten en het op Instragram zetten. #foodporn. Maar om er nu een heel restaurant voor op te zetten? Dat gaat toch wel errrugh ver.


Foodography

Welkom bij Foodography, het restaurant waar het allemaal draait om de perfecte Instagram foto van je eten. De smaak? Dat is bijzaak. Het gaat vooral om het mooie voedsel en de kleurcomposities. Enne, je hoeft je niet meer te ergeren dat je het perfecte shot niet kunt vinden. De borden zijn namelijk zo gemaakt dat je je telefoon erin kunt zetten. Sommige borden kunnen zelfs 360 graden draaien. Kun je alle mogelijke hoeken van je soepje op de foto zetten. Ideaal toch? Nee, wij gaan ons verdrinken onder de douche. Een wereld overgenomen door hipsters is wellicht nog erger dan een zombie-Apocalyps.


Instagram

Het idee komt van Carmel Winery, de grootste en oudste wijnmakerij in Israël. Ze werken samen met Tel Aviv Restaurant Catit en samen hebben ze speciale Instagram-menu’s gemaakt. De reden? Deprimerend genoeg om opnieuw in contact te komen met de nieuwe generatie consumenten. Oftewel: jongeren die ‘verbinding’ maken met hun eten door de lens van de smartphone. En zo ging chef-kok Meir Adoni aan de slag om een vijfgangen menu te ontwerpen waar fotografiefans en voedelkenners bij wegkwijnen. Maar niet alleen het voedsel moet op en top hipster zijn, ook de borden kunnen natuurlijk niet zomaar een plekje zijn om je eten neer te leggen. Nee daar werd een speciale keramische kunstenaar opgezet, meldt Metro UK

Masterclass

Bij het eten hoort een workshop van Dan Perez. Deze top foodfotograaf leert je in de masterclass hoe je het beste je eten op de foto kunt zetten. Nadat je alles hebt opgegeten is het wel de bedoeling dat je het gelijk op instagram plaatst met de hastagh #fdgr, oftewel: Foodography.


Tja, het ziet er natuurlijk wel mooi uit. Toch gaan wij liever ‘ouderwets’ uit eten om van de maaltijd te genieten, of het er nu mooi uitziet of niet. Waar blijven die spareribs?

Wat vind jij? Foodography yay or nee?