Recept: Thaise noedelsalade met biefstuk

Eten door Redactie Ze.nl
Deze salade is ideaal voor wie géén vegetariër is. Hij zit namelijk bomvol met sensationele lapjes biefstuk. Enne, laten we die verrukkelijke Udon noedels en groenten niet vergeten. Omnomnom. Hoor ik daar een maag rommelen?

Udon noedels zijn vrij dikke noedels gemaakt van tarwe, die vaak gewoon bij de supermarkt te krijgen zijn. Als je meer eiernoedels (gemaakt met, verrassend, ei) of glasnoedels (gemaakt van rijstemeel en tapioca) houdt, kun je die natuurlijk ook gebruiken. Kook ze in dat geval gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 
Wat heb je nodig?

Hoofdingrediënten 


  • 400 gram, Oosterse groentemix
  • 1 rode peper in ringetjes
  • 1 lente-ui in ringetjes
  • 3 stuks, kogelbiefstuk liefst van de slager
  • 100 gram Bimi
  • 100 gram Udon noedels
  • 100 gram sugarsnaps
Voor de saus
  • 1 theelepel Suree Sriracha chili saus
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepels zoete sojasaus
  • Mespuntje gemberpoeder
  • Mespuntje knoflookpoeder
  • Mespuntje korianderpoeder
Ter garnering
  • Sesamzaadjes
  • Koriander

 
Hoe maak je het?

1. Laat de biefstukjes op kamertemperatuur komen.
2. Maak de saus, door alle ingrediënten door elkaar te klutsen.
3. Kook de noedels gaar in een pan met ruim kokend water, in 10 minuten. Spoel de noedels na het koken even af met koud water om te zorgen dat ze niet door garen.
4. Bak de biefstuk. Laat een eetlepel zonnebloemolie goed heet worden in de pan en bak de biefstuk minimaal een minuut op hoog vuur om het vlees dicht te schroeien. Draai het vuur wat lager en bak de biefstuk nog een minuut aan dezelfde kant. Draai het biefstukje dan om en herhaal aan de andere kant: opnieuw een minuut op hoog vuur, dan een minuut op laag vuur. Laat de biefstukjes vervolgens een minuut rusten op een snijplank onder een laagje aluminiumfolie.
5. Wok de groenten in de pan waarin je de biefstuk hebt gebakken, tot ze beetgaar zijn. Voeg vlak voordat de groenten gaar zijn de noedels toe en wok die even mee. Voeg tot slot de saus toe en roerbak nog een minuutje.
6. Serveer de groenten en noedels in een diep bord, en leg de biefstuk erop. Tip van Nigel, oftewel Chefmetlef: snijd het vlees altijd OP de draad, niet met de draad mee. De draad is het verticale streepje dat aangeeft in welke richting de spier van de koe vroeger liep, en als je die lijn volgt met snijden krijg je vrij taai vlees. Zorg dus dat je dwars op die draad/lijnen snijdt.
 
Eet smakelijk!
 
Dit recept is afkomstig van Foodness. Voor meer lekkere, gezonde recepten en info over gezond eten, kun je kijken op de site van Foodness.nl.