Lifestyle / Eten
Eten

Recept: Choco cookie (healthy versie)

Krokant van buiten, zacht van binnen. Klinkt top toch? Dat zijn deze choco cookies ook. En stiekem zijn twee keer top omdat het de healthy versie is. Wij zijn dól op choco cookies, maar deze al helemaal! 
 
Healthy? Hoezo dan? Dat komt door het teff meel dat gebruikt wordt. Teff meel wordt gemaakt van een glutenvrije graansoort die barst van de aminozuren, vol zit met eiwitten en die een beetje een nootachtige smaak heeft. Je kunt er overigens ook brood of burgers mee maken, of het bereiden als havermout. We like! 
 
Wat heb je nodig (voor 6 à 8 koekjes)? 
  • Kokosolie: 80 gram
  • Pure chocolade: 40 gram, in stukjes
  • Gemengde noten: 50 gram (macademia, walnoot, amandel)
  • Vanille extract: 1 theelepel
  • Agavesiroop: 6 eetlepels
  • Zeezout snufje
  • Teff meel: 100 gram

 
Hoe maak je het?
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Hak de noten grof met een scherp mes. Doe hetzelfde met de chocolade, tenzij je werkt met chocolade chips die al een bite size formaatje hebben.
  3. Smelt de kokosolie door hem kort te verwarmen in de magnetron of even in de warme oven te zetten. 
  4. Meng het teff meel met de kokosolie en de agavesiroop. Dit kun je gewoon met je vingers doen, maar je kunt ook een vork of lepel gebruiken. Roer ook het vanille extract erdoor.
  5. Schep de stukjes noot en de chocolade door het beslag. 
  6. Verdeel het beslag in 6-8 porties en rol er met je handen balletjes van, die je platdrukt op de bakplaat (wel even bekleden met een stukje bakpapier!). Druk de balletjes plat tot er een mooi koekje ontstaat van ongeveer een halve centimeter dik. Duw er eventueel nog wat extra chocoladestukjes in.
  7. Bak de koekjes 20-25 minuten in de oven op 180 graden Celcius.
 
En pling! Klaar is Kees. Laat je even weten hoe ze hebben gesmaakt?
 
Dit recept is afkomstig van Foodness