Lifestyle / Eten
Eten

12 redenen waarom foodfestivals te gek zijn

Halleluja! Schransen tot je erbij neervalt! Anders dan op andere festivals draait het bij foodfestivals om eten en is muziek slechts bijzaak. Je kunt ongegeneerd losgaan op alles dat eet- en drinkbaar is. Dat vinden we te gek.

Er is een reden voor dat foodfestivals een hype zijn. Sowieso zijn we bewuster bezig met eten dat ooit. Op foodfestivals ben je er vooral heel bewust mee bezig hoe je zoveel mogelijk naar binnen schuift van zoveel mogelijk verschillende foodtrucks. En omdat sharing caring is kun je alle gerechten die je eet delen en op die manier zoveel mogelijk verschillende soorten eten. We kunnen iedereen foodfestivals aanraden. Er zijn zoveel redenen te bedenken waarom foodfestivals te gek zijn! Wij selecteerden de beste redenen.


1. Ongegeneerd eten. Je kunt eten tot je erbij neervalt. Je kunt zelfs de bovenste knoop van de broek losmaken, zodat je nog meer kunt eten, en niemand die dat gek vindt. Sterker nog: iedereen zal het begrijpen.

2. En daar komen we meteen aan bij het volgende punt: uitbuiken zonder dat iemand het doorheeft. Iedereen doet het, dus het valt niet eens op. Uitbuiken is onderdeel van de foodfestivalcultuur.

3. Je kunt je 'vreet-cv' uitbreiden. Op foodfestivals is genoeg eten te vinden dat je nog niet kent of wat je altijd al eens zou willen proberen (of niet: zo stond er een insecten foodtruck op Trek in Nijmegen). Dit is DE kans om alles te proberen wat je niet laten kunt.

4. Sharing is caring. Bijna elke foodtruck heeft ‘shareable’ eten. Share waar je sharen kunt, zo kun je meer soorten eten naar binnen werken. Denk aan gefrituurde kip, poffertjes, oesters en zelfs een hamburger is ineens heel makkelijk te delen. Je wordt er dus ook nog eens heel creatief van.


5. Iedereen is vrolijk. Mensen die eten zijn vrolijk! Behalve als iemand honger heeft moet je ietwat oppassen. Maar die mensen vis je er zo uit tussen alle wél vrolijke mensen.

6. Op foodfestivals ruikt het altijd lekker. Er hangt een eeuwige mierzoete lucht die langzaam overgaat in gebarbecuede hamburgers wat weer subtiel verandert in een verse frituurlucht. Alleen de geur geeft je al bijna(!) een verzadigd gevoel.

7. Het is niet raar als je van zoet naar hartig en van hartig naar zoet gaat en ga zo maar door. Van de pizza naar de poffertjes en van de churros naar de charcuterie. Het moet allemaal natuurlijk wel een beetje in balans blijven.

8. Zo kijkt ook niemand op van een goede afwisseling tussen bier en wijn. Bij bratwürst hoor namelijk bier en bij oesters drink je een champie.


9. Er worden shotjes uitgedeeld om de nieuwste drankjes van bepaalde merken te kunnen proeven. Dikke vette LIKE!

10. Ze hebben er plastic wijnglazen. Je koopt eenmalig een plastic glas tijdens het event. Hier doe je de hele festival (3-4 dagen) lang mee. Na afloop neem je ze lekker mee naar huis. Die dingen zijn perfect voor een romantische picknick met je mister loverlover.

11. Het publiek is zeer gemêleerd. Opa’s, oma’s, pubers, starters, gezinnetjes, iedereen eet, dus elk soort mens is hier te vinden.

12. De entourage is te gek. De meeste foodfestivals staan vol met foodtrucks waar alle creativiteit van de wereld op losgelaten is. Fan-tas-tisch!

Wat vind jij het leukste aan foodfestivals?