Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

Blackroll: een chille manier van sporten

Snak jij na een zweterige work out ook naar de handen van Magic Mike die jouw getrainde spieren tot bedaren brengen. Aan Magic Mike kunnen we je niet helpen, maar we hebben een goed alternatief die de spieren verzorgt. Let maar op.

De wereld schiet alle kanten op als het om sporten gaat. Moeten we nu juist zoveel mogelijk bewegen en zweten in zo min mogelijk tijd, moeten we juist zen in de yogahouding springen, krachttraining, cardio? Wat moeten we nu? Wat is nou wel en niet goed? Wat zeker weten goed is, is je lichaam goed verzorgen, zowel voor als na het sporten. Het liefste zouden we ons na elke work out laten masseren door mister Magic Mike himself. Met zijn XXL. Weet je wat we doen? We gebruiken na elke work out de Blackroll, doen onze ogen dicht en doen net alsof we over Magic Mike heen rollen. Als dat geen goede motivatie is om te sporten weten wij het ook niet meer.


De blackwatte?
De Blackroll is een nieuw soort fitness (laat je niet afschrikken door dit woord). Deze stevige staaf kun je voor en na het sporten gebruiken. Kayla (onze enige sportheldin ever) is fan van foam rolling. En als Kayla fan is, zijn wij dat automatisch ook. Verder hebben we wel een eigen mening enzo.

Dit doet het
Door te rollen met een foam roll verzorg je je spieren. Dat heb je nodig als je sport. Je kunt het zien als een DIY-sportfysio (hoewel Magic Mikes zich nog steeds mogen aanmelden hoor). Door je lichaam (met behulp van bijgeleverde oefeningen) over het foam te rollen herstellen de spieren namelijk sneller en verklein je de kans op blessures. Ook op een rustdag is deze manier van bewegen chill. Het werkt namelijk heel ontspannend.


Take it to the office
De Blackroll is niet alleen weggelegd voor onze vrouwelijke anabooltjes, je kunt er ook kantoorblessures mee voorkomen. Rol met de binnenkant van je arm over de rol en maak minder kans op muisarmen en dat soort shizzle.

Potje dansen
Heb je een avondje net iets te lang op je palen van hakken gedanst, rol dan met je voeten over de rol. Eén voor één. Echt: er gaat een wereld voor je open en je zou willen dat je dit ding eerder had uitgevonden. Je hoort botjes knakken, stukken voet weer op je plek schieten en vooral: het ontspant. Voeten waarvan je dacht dat je er nooit meer op kon lopen zonder eruit te zien als een kreupele, pas geboren giraffe, ontspannen gewoon weer. WHAA!


Alles went, behalve een vent
Het is wel even wennen. Plekken in je lichaam waar veel spanning op staat kunnen gevoelig zijn. Daardoor kan het zelfs in het begin even pijnlijk zijn. Eigenlijk geeft dat vooral heel erg aan hoe hard je er iets aan moet doen! Dus laat je er vooral niet door afschrikken en bijt door die zure appel. Je bent toch geen mietje? Maar bouw het wel voorzichtig op. Begin zachtjes en bouw de druk op. De foam rolls zijn er in verschillende gradaties. Kies degene die het beste past bij jouw situatie.

10% korting!
Vind je dit interessant? Google dan even de woorden ‘fascia’ en ‘self-myofascial’. Op Blackroll.com vind je hier natuurlijk ook veel info over. Check ook even de instructiefilmpjes zodat je precies weet hoe je het kunt gebruiken. Omdat wij fan zijn mogen we in samenwerking met de Healthbox 10% korting op de Blackroll aanbieden met kortingscode HealthboxNL.