Beauty / Lichaam
Lichaam

Voordelen van bruiningscrème ten opzichte van de zon


Nee, je wilt er helemaal niet als een worteltje bijlopen. Toch kunnen we het gebruik van bruiningscrème alleen maar aanmoedigen als je een bruin kleurtje wilt hebben. Het heeft namelijk genoeg voordelen ten opzichte van de zon.

Zie je nu ook al op tegen de winter? Al is het alleen al om die half doorschijnende huid die dan weer tevoorschijn komt onder je bruine, zomerse brons. Ja, dan zou je eens in de zoveel tijd een zonnebankje kunnen pakken. Liever niet, iedereen weet hoe slecht dat voor je is. Ga voor bruiningscrème. Dat is stukken beter dan de zonnebank en de natuurlijke zon. Negeer alle grappen die over bruiningscrème rondzwerven, want in de loop der jaren zijn er behoorlijk wat verbeterende innovaties doorgevoerd. We zetten de voordelen van bruiningscrème ten opzichte van zon onder elkaar.


1. Bij bruiningscrème hoef je niet de hele dag op te offeren om op de juiste spot te liggen en bruin te worden. Geen halve zonnesteek aan het einde van de dag. Nee, met bruiningscrème heb je direct resultaat.

2. Melkflessen veranderen in een paar vegen in chocolademelk. Met die chocoflessen durf je wel in een rokje te verschijnen. Maar pas op: omdat je nu een buin kleurtje hebt wordt de zon minder snel afgekaatst dan van spierwitte benen. SPF blijft een must. As usual.
 
3. Je kunt zo donker worden als je zelf wilt. Doe het niet te snel achter elkaar, maar met bruiningscrème kun je laag over laag over laag aanbrengen. En daarover zelfs nóg een laag als je het nog niet donker genoeg vindt.


4. Vind je het niet meer mooi, of vind je het te donker: ga met scrub in de weer. Je kunt jezelf er namelijk zo -nou ja, hard schrobben is wel een vereiste- van ontdoen.
 
5. Wat is er schadelijk aan bruiningscrème? Zo lang je niet allergisch bent voor één van de ingrediënten is bruiningscrème, voor zover bekend, niet schadelijk.
 
6. Bakken in de zon staat chronisch gelijk aan zweetreetjes. Daar is bij bruiningscrème geen sprake van.
 
7. Je hebt geen afdrukken van een bikini of een hand die je net even lelijk op je schoot hebt liggen. Let wel: gebruik de juiste bruiningscrème (investeren is geen overbodige luxe), smeer hem goed uit en laat hem intrekken zo lang nodig is. Want anders krijg je lelijkere vlekken dan afdrukken van je bikini. F.y.i: er bestaan bruiningscrèmes die binnen vijf minuten al op je huid zitten. En let ook op de kleur, op het oranje ecoline-effect zit niemand te wachten.

Gebruik jij bruiningscrèmes of lig jij liever in de zon te bakken?