Beauty / Haar
Haar

Kapsels die jij ook kunt maken

Hartstikke leuk al die haartrends die nu weer op de loer liggen, maar even serieus: hoe krijg je dat in vredesnaam voor elkaar in je hectische ochtendglorie waarin je van voren nog moet ontdekken dat je van achteren ook leeft?

Het einde van de zomer (we moeten de werkelijkheid onder ogen zien) en het begin van de herfst (mèh, mama!) betekent dus dat er weer nieuwe trends op ons wachten. Fashion, make-up en HAAR! Dat ze dat op de catwalk voor elkaar krijgen is één ding, maar hoe moeten wij dat nou weer in de vingers krijgen? Hoe moeten wij nou weten hoe je zo’n kunstwerkje op je hoofd boetseert? Het is maar goed dat we in 2015 leven en alle geheimen van de smid op internet kunnen afkijken. Alsjeblieft: twee YouTube video’s waarmee je de kunst kunt leren.


Sazan legt uit hoe je een topknot (een klein knotje, bovenop je hoofd) maakt. Dit is dé nieuwste haartrend, rechtstreeks overgevlogen vanuit New York. Het is heel makkelijk zegt Sazan. En gezien de video nog geen twee minuten duurt, geven we haar het voordeel van de twijfel en geloven we haar.
Stap 1: Selecteer het bovenste gedeelte van je haar en houd het omhoog.
Stap 2: Spray of poeder het haar onder met texturizer. Die van Toni&Guy ruikt zo lekker! Dat brengt textuur in het haar en zorgt voor een liftend effect.
Stap 3: Kneed het haar voor nog meer volume.
Stap 4: Rol het haar in een knotje en maakt het vast met een haarelastiekje. Of frummel de pluk op je hoofd in een staart en draai de knot daar omheen.
Stap 5: De vorm van de knot breng je tot stand met speldjes.
Stap 6: "Oh my Gosh" vergeet de haarspray niet. Toupeer het haar eventueel voor een warrige look.
Stap 7: Als je ook nog eens zoveel volume als Sazan wilt, pak dan je agenda en maak vast een afspraak met de extension-zetter. Want, wauw, wat heeft dat kind een bos haar.


De bubble bun is ook een hottie die ook in een handomdraai op je hoofd zit.
Stap 1: Maak een hoge paardenstaart.
Stap 2: Bespray de bovenkant en de onderkant van de staart met haarlak.
Stap 3: Maak nog een paardenstaart in de bestaande paardenstaart en breng het elastiek een paar centimeter onder het huidige elastiek aan.
Stap 4: Trek het stukje tussen de twee elastiekjes iets uit elkaar.
Stap 5: Trek het haar boven het bovenste haar elastiekje iets uit elkaar zodat de paardenstaart er doorheen kan (zie video hoe je dit doet). Let wel op dat het tweede elastiekje niet door de gleuf in het haar kan.
Stap 6: Trek de knot zo wijd als je wilt.
Stap 7: Split het kleinte staartje dat bovenuit de knot piekt in tweeën, zodat je ze één voor één om het elastiek kunt draaien, om het elastiek te verbergen en zet ze vast met een speldje.
Stap 8: Als het nodig is kun je de knot nog wat aantrekken. Misschien is het ook een goed idee om deze met speldjes vast te zetten op je hoofd. Voorzie het resultaat van een flinke dosis haarlak, zodat het de hele dag blijft zitten en je niet al die moeite voor niks hebt gedaan. Met de haarlak van Aussie krijg je geen Beatrix-effect.

Wat is jouw favoriete in-een-handomdraai-kapsel?